si comel n si ensem

Ahad, 10 Ogos 2008

kisah hati..kisah cinta..kisah kita



1.05.08


Cinta ini

Apa lg yg harus d ceritakan,yg aku taw dia syg aku,2 yg dia ckp.. tuhan berikan aku cinta ini. Cinta ini sesuatu yg amat bharga..

"Cinta bukanlah kata murah dan lumrah dituturkan dari mulut ke mulut tetapi cinta adalah anugerah tuhan yg indah dan suci jika manusia dapat menilai kesuciannya. bercinta memang mudah. untuk dicintai juga memang mudah. tapi untuk dicintai oleh orang yg kita cintai itulah yg sukar diperolehi. anyamlah buih2 dilaut demi membuktikan cinta yg suci tanpa menodai keaslian pantai.





11.05.08
Rindu ini

Dah pukul 8 lebey tapi abg msh x msj ayg,abg janji nak msj ayg…ayg tnggu abg smpai ttidur. Bangun dari tidur,abg msh x msj ayg. Ayg x marah kat abg,ayg paham.. Tapi ayg rasa bersalah sbb kebelakangan nie ayg byk ckp sal bnda2 yang bley myakitkn hati abg.. td ayg tnya klu ad org kdua dlm hbungan kt,ayg tpksa plh antara abg & dia,tp ayg xtaw nak plh mn 1 sbb dua2 ayg syg..ap abg akn buat. Abg x jwb tp abg gtau abg kuar ngn family..xpe la ayg tnggu abg. Ayg x de niat pape pun..ayg just nak taw sjauh mn abg kesah psl ayg..ayg xde niat nak wat abg kecik ati ngn ayg pun..ayg btol2 ase bsalah smpai ayg lena ngn airmata. Ayg xtaw nape ayg ley tnya cm 2..tapi kalau situasi tu btukar,ayg d tmpat abg,ayg rela undur diri jika si dia yg terbaik u abg..bkn ayg x syg abg. ayg wat g2 sbb ayg syg abg. adeh…nape la ayg ckp bnda2 cm nie??? Smpai skng ayg msh tnggu abg..ayg slalu skt kn hati abg..ayg taw klu ayg mntk maaf msti abg ckp xpe,xde pape la..abg da maafkn. Tp ayg taw,abg trasa ngn ayg..abg xpenah marah ayg sbb abg syg ayg..ayg taw itu. Ayg rindu kn abg..

bukan laut namanya jika tidak berombak. bukan cinta namanya jika tidak pernah terluka. bukan kekasih namanya jika hatinya tidak pernah merindu dan cemburu.

14/05/2008

Today,abg msj ayg bfore ayg bangun..siap g mndi lg. slalu nya msti ayg yg msj 1st n abg yg mls mndi pg. hehehe..situasi changing nampk..smlm abg gtaw sal zareen,urgh!!!..2 pn sbb ayg yg tnya. Dia ad msj abg,tp abg ckp abg x bls msj dia. Geramm…tp 2 bkn slh abg,but u should reply her msj,2 yg ayg ckp la.. jeles??of course la..tp it not necessary. Abg ckp abg syg ayg..ye la,tp I can’t control my emotion. But u really should reply her msj..bkn ayg x ksh psl abg or what,tp ..ntah la ayg pn xtaw ap yg ayg fikirkan. Logic klau ayg jeles tp x spatutnya ayg mrah or halang abg. balas msj sbgai seorg kwn x salah.. hati nya jg ptt d jaga. Mn taw kot2 ayg je yg tlebey feeling. I tried not 2 be…tp ntah,nobody can control their feeling unless they hide it..lm2 it burn just like that. Tp org ckp 2 sbgai mengawal perasaan.. mungkin 2 bnda 2 sama tp bbeza maksud..ntah la,ayg bkn pndai sgt ngn falsafah nie,hahaha..abg lg la xpndai.
Hari nie, ayg ckp sal hari nak amik jubah tok konvo kita nie..ayg hnya ley bersunggut,ayg ppuan mn ley ayg yg tntukan.. Abg lelaki,spatutnya abg yg mendominan hbungan nie.. u should ask me, abg ptt bgtaw ap prasaan abg. Abg slalu ckp..ok,xpe,xkisah..abg maafkan..ayg gmbira mendengarnya,tp.. are u really mean it??ayg taw sdikit sbnyak ad tguris kat hati abg ngn ap yg ayg cite..abg x ptt smpn dlm hati klau abg x suka,lama2 ia akn jadi racun…mmg kalu luahkan ayg yg sdey tp u have a rite way to told it.
Just a minute before..ayg tslh anta msj kat abg,ayg mntk tpup ngn mak…tp ayg xckp kat abg ayg mntk ngn sape. Abg tnya..tp ayg xnk gtaw..i know abg xsuka,msti abg ingt ayg mntk ngn someone yg ayg smbunyikan dari pngetahuan abg. tp abg x btnya lby lnjut,mcm abg xksh..ayg bkn jenis yg amik ksempatan kat org..kcuali org itu ad hbungan istimewa ngn ayg sperti kuarga ayg. Ayg found someone yg akn tpupkan tok ayg when my kdt become zero, ayg found someone yg everynite before ayg tdo akn call ayg,ayg found someone yg akn belikn ap je yg ayg nak,ayg found someone yg slalu bsedia tok blnja ayg(janji ayg kuar ngn dia)..i had that chance but I chose u, nape?? Smpai skang..i got no answer. Ayg suka abg ap ad nya,cm ne abg syg ayg..cm tu la ayg syg abg. xkisah la ayg x dpt suma 2..2 suma x ptg. Skali ayg ckp ayg syg abg I wont turn back. Kwn2 ayg y len??i just ignore them,kdg2 ayg bls gak la 2 3 msj..just nak jg hati.Smpai skang abg msh diam..should I call u again??kang mak abg yg angkat…big risk yg ayg kne ambil. But I really feel likes want to kick u..bgn la abg,abg suka sgt tdo masa nie..abg bkn tdo kn?? Ayg taw abg x tdo..

05/07/08-9.20pm

Esok aku da nk blk shah alam,smlm lg aku da siap kemas..tapi ntah la,nk pegi ngn tak 2 sama byk je. Hari nie aku just msj abg skali je. Bkn xnk msj tp,msj pn sama je..ttp xkn bls,nk call?? Ntah..da xde rasa nak contact abg,fed up?? Maybe kot..bkn bnci tapi trasa hati,biar la..
Ntah la..xtaw nk ckp ap…rs mcm nk biar je pape yg nk blaku,mls dah nak pkr.. I’m tired, da ltey sgt2.

23/07/08-1.15am

Dear dairy…
My sweet lovely dairy, I fall in love dan cinta itu mewarnai hidup aku skang nie…wah!! Stiap kali aku pikir sal nie,aku mesti ase cam nak nangis je. Aku takut…aku takut nak tlalu rapat ngn dia sebab aku takut pada takdir. Aku takut kisah kami x panjang..dan aku harus terima perpisahan.tapi aku rasa smakin hari,aku ngn dia smakin rapat. Bagaimana aku nak manage hati aku jika aku tlalu dan teramat myintai nya? Aku ingin myintai nya krana Allah, merindui nya juga krana Allah..tapi betul kah niat aku? Selari kah dgn pbuatan ku? Aku slalu bdoa moga pengakhiran kisah ini tdk mlukakan aku,juga mlukakan dia.. aku hanya mampu berdoa,moga smua nya tjaga..
Aku syg pada nya,bkn pada byk nya hadiah yg dia bg,atau dia sering blanja aku..tapi pada pengertian nya, pada cinta nya. Dia x pnh hadiahkn aku pape,sbgai pgubat kala rindu mungkin..
Tapi aku paham,aku pelajar dan dia juga pelajar..sgala nya tbatas,ckp lah dia sntiasa d sisi,sntiasa mceriakan hdp aku.
Isnin lepas dia teman kan aku repair laptop, xley blah..aku pukul dia tapi tpukul kunci dalam poket sluar dia,adehhhhhhhhhhhh…sakit bangat dong!!! Nasib baik mak aku xde,klo x kompem aku nangis..dia tnya sakit ke?? Cet..soalan nak bg org nangis,dia pegang tangan aku n gosok tmpt sakit 2..
Adei..tmbah sakit lak ade lah,tp xtaw nape aku xde rasa cm nak marah kat dia?? Suka??ntah la… mngkin,dgn sikap prihatin dia. Blk bilik baru la aku rasa cm..mereng,hahaha..senyum sorg2!!
Dia mngkin bkn sorg yg romantic tp..kadang2, he is. Romantic dia tnpa sedar,smua nya blaku scara slamber,bg aku..dia mngkin romantic,manja n ngade2..hahaha. dan aku pcaya pada nya, aku harap Allah sntiasa mlindungi kami bdua dari smua benda..aku ingin bsama nya.

Sempurna- gita gutawa

Kau begitu sempurna,
di mata ku kau begitu indah
Kau mbuat diri ku akan slalu memuja mu
Di setiap langkah ku,
ku kan slalu mmikirkan diri mu
X bisa ku bayangkan hidup ku tanpa cinta mu
Jangan lah kau tinggal kan diriku
Xkan mampu menghadapi semua
hanya pesanan mu ku akan bisa
Kau adalah darah ku,kau adalah jantung ku
Kau adalah hidupku lengkapi diri ku
Oh syg engkau bgitu sempurna

Kau genggam tangan ku saat diri ku lemah dan terjatuh
Kau bisik kan kata dan hapuskan semua sesal ku
Jangan lah kau tinggal kan diriku
Xkan mampu menghadapi semua
hanya pesanan mu ku akan bisa
Kau adalah darah ku,kau adalah jantung ku
Kau adalah hidupku lengkapi diri ku
Oh syg engkau bgitu sempurna

23/07/08-11.11pm

Hari nie aku kuar ngn abg lg,aku bkn saje ngade..aku ade keje lah. Aku belanja dia mcD,ye lah..aku yg ajk dia teman kn,ptt la aku blanje dia. Lg pn da byk aku mntk tlg dia,dia xpnh bsungut pn..yeke?? ade kot..cma dia ikut aku gak. Dia ade ckp somethg kat aku,mcm xbest je dgr tp btl ap yg dia ckp kn 2. Pastikn suma keje siap baru la ktorg kua jjalan. Dia ade matlamat y dia nak gapai,cm 2 gak aku. Dia nak nek kan result dia,jd dia perlu bkerja keras..sama gak ngn aku,aku nak capai impian aku,so aku pn kne la kerja keras. Aku call mek,mek pesan..bcinta bley,tp jgn smpai kcundang..jgn tkorban mruah n harga diri. Aku xtahu nape,tapi aku pcaya pd cnta nie..aku pcaya kt dia. Dia xkn wat bnda buruk kat aku, aku harap kpercayaan aku x mgecewakn aku,dan dia x hancurkn kpercayaan aku. Ktorg msg2 ad impian.. tp aku takut,dalam impian nya..tiada aku. Tuhan..sungguh aku takut,aku takut khilangan nya. Aku pasrah dalam mjaga hubunan ini ya Allah. Spatut nya aku lbey redha…namun ya Allah,aku butuh pngertian mu.. bantu la hamba mu ini.. aku sedar aku tamak, aku nak miliki smua nya..aku x yakin aku layak namun aku cuba yg tbaik..bantu lah hamba mu ini ya Allah.


02/08/08-5.54pm

Hari nie my worst day,aku nak nangis tp xder air mata yg kuar. Bgn subuh tadi,akak aku msj.. nenek aku dah meninggal..slesai solat subuh,aku sedekahkan yasin tok arwah,hanya stitis air mata yg mgalir. Aku bingung..aku sdey tapi aku x mampu nangis,tbayang kat mata aku rupa arwah,cm ne keadaan dia ktika sakit. Pkul 7lbey,mak aku call..dia nak blk kg pg 2 gak.lam kol 8,adk aku lak call…gtaw mak aku dah btolak. Aku..msh lg xmampu mnangis,aku hanya mampu doakan arwah tenang n di ampunkan dosa nya, di permudahkan sgala urusan nya.
Mesej abg, aku gtaw dia sal 08.08.08,our 100th days anniversary. Aku saje je ckp nak srh dia blanja..then, aku dpt cramah yg bjela2. Dia btl2 mngecewakan aku..xpe la,aku mgalah. Bg dia ap la penting sgt ngn hari 2,tp ia pnting bg aku. Aku x harapkn pape dr dia,aku just nak abis kn masa bsama je. Tp xpe lah..bg dia suma 2 mngkin childish,bia la..dia cakap,tgk dlu..maybe hari sabtu,tp dia xjanji. Sbb 08.08 2 dia ad kelas. Lupakn la abg...ayg xnk pksa abg wat bnda yg abg xsuka. Hari 2 hnya penting tok ayg,bkn abg.. jd ayg nak abg bpura2 ngn ayg,kuar hanya sbb abg mls nak lyn krenah ayg..ikut je!!! Ayg xnk jd cm hari 2..ms pas ppkp,kt g jusco tgk cite I’m not single 2. Ayg xnak abg pksa diri lg demi ayg..ayg taw ayg bkn la seorg yg baik,byk krenah..byk ragam. Tapi kdg2,ayg gak mnahan hati..ayg pndamkn je. Abg slalu gtaw ayg,klu nak ckp,ckp je…tp klu ayg ckp,abg akn mrh. Ayg pn xtaw ap yg ptt ayg buat…ayg xnk kte gado sbb ayg syg abg. Ayg xnak ade cnta len lg slain abg..ayg dah letey dgn cnta. Ayg sering bdoa agr jodoh kt pnjang,ayg ingin jd yg tbaik tok abg,n cuba jadi yg tbaik..ayg taw kdg2 ayg xmampu nak kawal emosi, ayg suka cakap lps je tnpa pkr prasaan abg. Ayg jg ad prasaan,ayg prempuan..emosi ayg sng trusik, tp slalu nya..ayg sndiri yg akn mgalah,ayg sndiri yg mmujuk hati..ayg sndiri yg mnahan air mata. Sbb ayg xnak ia jadi mkin terok..ayg tahan je. Ayg taw..abg pn kdg2 geram sgt ngn prangai ayg..maaf la,klu ayg msh blom yg tbaik u abg,blom ssuai u bsama abg myusuri hdp ini…klu ssuatu yg buruk blaku antara kt..ayg bdoa agr abg jmp org yg akn mberikn abg kbahagiaan,n Allah berikn kt kkuatan mhadapi ktentuannya. Bkn ayg hrp kt bpisah..cma takdir tuhan bkn ssuatu yg mampu kt duga..

Pastikan-ct
Lihatlah langit di atas sana
Tersenyum melihat tingkah kita
Selalu ada peristiwa yang membawa perkengkaran
Maksudku hanya ingin yang baik
Untuk kite berdua dalam bercinta
Baik nya aku buruk nya aku
Terima lah aku apa adanya
Pastikn kau dengan aku jangan ada cinta lain
X pernah aku terlintas niat ku untuk berpaling
Maafkn aku sayang bila belum kau bahagia
Sejauh langit di atas kan ku kejar bahagia mu
Biar langit dan bumi meruntuh
Biar jasad kita tertimbun di sana
Tetap bersama x ingin lepas
Mencintai mu ku jadi begini
Pastikn kau dengan aku jangan ada cinta lain
X pernah aku terlintas niat ku untuk berpaling
Maafkn aku sayang bila belum kau bahagia
Sejauh langit di atas kan ku kejar bahagia mu




05/08/08-1.40am


Esok ade test rc,hopefully..bley r jwb ngn jaya nya. Hr nie..abis rm10 kedit aku,adoi!!! Da la duit da xde, ingt kn nk jimat cermat. “tolong lah pegangi aku,biar ku x jatuh pada sumur dosa, yg tkutuk dan myesatkan cinta ku…”. Seriously ak tkut, tuhan kurniakan aku cnta ini u aku jaga…bkn u palit dosa. Aku nak sgt jmpa abg..hbskan masa bsama,tp dlm masa yg sama aku slalu istigfar dalam hati agr hati aku x trus tbuai n lalai. Aku harap cnta suci yg akn mbawa kredhaan ilahi.. aku harap cnta yg bkn hanya di restui oleh Khalid, tp kuarga kami. Mungkin tlalu awl u aku fkr…tp aku ingin trus bsama nya, mcipta bhagia bsama,mcapai cita2 n kjayaan bsama..aku bharap..kami akn bsatu dlm ikatn yg sah. Tapi takdir x mungkin aku duga..aku hanya mampu berdoa,agar aku tbaik u nya,dan dia tbaik u aku. Aku ingn mmikul tnggungjwb sbagai manusia dgn nya,ttp teguh d sisi nya…ssh n sng bsama..andai takdir mnentukan kami bsama insane lain..aku harap aku mampu lupa kn nya,bkn aku bralih cnta. Tapi aku harus,cnta sejati aku hanya u suami aku,aku nak jd isteri yg mdapat redha suami.. aku mcintai nya,tp aku harus bsedia mlupakn nya jika takdir mnentukan ktorg xkn bsama..aku mngkin xkuat mhadapi nya,tp aku harus mnerima nya jg..adei!!! pehal lak aku nak pkr sal bpisah nie??? Org kata..andai kt mpunyai sayap u terbang,jgn trbang tlalu tinggi..andai tjatuh,luka nya x sberapa. Dalam bahagia,kt harus muhasabah diri, jodoh dan pertemuan hanya Allah yg mnentukan..