si comel n si ensem

Khamis, 18 November 2010

1st month anniversary

it celebration day... (image from google search)



ok it not anniversary ktorg kapel, of kos not sbb we're together more than anyone know, cewah..xde r. ktorg da bsama baru mhampiri tiga taun. dan sudah tentu lah bkn anniversary wed ktorg sbb ktorg x kawen lg, which is coming soon ( PRAY FOR US). hehehe.. ia adalah.....jeng3, anniversary genap sebulan aku bergelar design engineer kt perunding I nie. taniah3...clap3...taniah buat diri sndiri sbb bjaya mharungi sgala rintangan n cobaan (which is not so tough..kekeke). tp yg plg penting..aku bjaya melawan rasa boring n malas, impotent tuh. sy suka keje sy..wlo pn kadang2 tuh ad la ase mcm xmo keje,nk carik keje laen...tp i admit that if one day..i have to leave this company, i might be crying. wlo pn aku yg amek kputusan tok tinggal kn company nie, yes...i'm sad. hubungan aku ngan staff ok, bos ak pn ok, keje aku pn bley tahan (at this moment). wlo pn company aku nie kecik (bos aku ade 2 org staff jea, it true) tp byk bnd yg aku bley blaja. trutama skali keje2 drafman (tu keje draffman kot, but it ok...). aku pn bley blaja tok submission drawing ap yg perlu ad, kt road n drainage, kt water reticulation, kat earthwork, kt sewerage design..sume la. n aku ley blaja guna esteem 5 yg kuno ( knowledge ap tu). oh...aku gak blaja pkai orion (software to design structure). tu lah...advantage keje company kecik nie, sume kte kne wat, xde division2 neh. from structure to infrastructure, but not the document.

that is the thing yg aku x suka, which is i dont have to attend meeting, dont have to go to site, mmg la agk bagus, keje sng...tp 2 sume kan pgalaman, jd meeting n pg site 2 agk penting, so skali skala dpt pg 2 ok gak la kn. n satu lg, dis company xde klinik panel, jd klo sakit tanggung sndiri, xde diner (da nama pn staff 2 org je), xde elaun prubatan or other elaun mcm company laen bg, ct pn 8 hr je staun n ct 2 xley bwk kedepan ( kne abiskn taun tu gak). so, kdg2 agk tfikir tok carik yg bg benefit byk sket,huhuhu.. tp tgk rezeki la cm ne... da dpt kt sini pn aku da tsangat la bersyukur...