si comel n si ensem

Sabtu, 20 November 2010

when i'm not in a gud mood

today i'm totally bad mood, a real bad mood... everything is just mot rite...maybe sbb da nk dkt due, tp ntah la..everything is mess up, even almost everyone i met.

bgn tido my luv da carik psl. aku nk jmp dia...n dia said no, which i dont want to describe why. lps 2 aku saje2 la gedik ckp 'k la x nk cakap da..bye,' saje je nk mgade ngan buah hati di pagi hari, dia ckp ap taw 'xnk ckp k dah  r...bye.' tuuuutttt, damn!!! now i'm pissed off. ok...ak tnggu, mn taw dia akn call blk. sminit...dua minit... XDE!!! fine, ak call.. then we talk about our graduation robe. i ask him 'can i borrow ur money 1st to pay a convocation fee bcos i tend to have my gaji at the same day we pick up the robe,' then he replies. 'NO,' damn!!!! i'm totally pissed off. i end the conversation which i dont really remember mcm mana aku crk alasan tok end the call. bkn nye aku nk srh dia byr..aku nk pinjam, lps amek jubah on the same day..aku byr la. the we continuing sms, which is..
.
.
.
nape (him)
xde pape (me)
syg ayg (him)
ea..syg abg jgk (him)
muaaahhh (him)
muuaahh (me)
syg ayg (him)
ea..(me)
nape (him)
xde pape (me)
syg..luv u (him)
ea...(me)
muaahh(him)
dah2 la tu, xde mende laen nk ckp da ke (me) [pissed off mode increasing]
ea..ngah wat ap(him) [his fav question-he may asked this again2]
ngah hangin!!!! [which is not totally to him]

n yg wat aku lg bad mood adalah...dia tsangat la lmbt bls msj...hnya itu je smpai petang. n aku btambah hangin when my mum call me (baru blk dr kampung). she said 'pak ngah bc fb adik, dia tny ap yg duk tlis pelik2 kt fb 2??'. then i asked(still in a gud way) ' tulis ap??'. ' kecoh kt umah tu adk tulis psl air..cinta..ap ntah, jgn duk tulis pelik2, dorg tu bkn bley,' ok now i'm angry. 'ap yg pelik nye..org amek dr buku kot ayat tu, nie yg nk marah nie!!!!,' ayat tu bbunyi cam ni cinta, kau bgai udara untuk aku menumpang hidup. sayang,kau umpama bulan yg menerangi waktu gelapku. kasih,kau seperti air yg mgalir, sperti kasih mu yg d curahkn kpada ku. ap yg pelik nye??? bkn nye aku cakap aku masuk pub ke, g disco ke, mnm arak ke, bkn nye aku ckp ak g bro**n ngan pkwe aku ke, msuk hotel ke...aku pnye la xsuka org mcampori urusan peribadi aku x tentu hala. privacy is a privacy...even wit a family!!then i have an arguing wit my boy..which is i only told him that i really bad mood about the convo thing (i'm not telling him everything). bukak fb, aku post kt wall '

totally BAD MOOD, dont ever try to MESS UP wit me 2day if u dont wanna hear a BAD WORD, a REAL BAD WORD!!!!' yeahhh...i relly want to say that bad word which is i'm not really used to it. 


after check the graduation info, i sms him.....not replying!!! aku call..voicemail. aku call no maxis dia, x angkat.. then dia msj, ' syg...digi xde line, syg ngah wat ap', aku call...xangkat, aku call lg..sama...call lg...pn sama.. i think i know why. aku call lg...x angkat, then dia sms lg. 'knape syg?,' sound suspicios..look suspicios. aku call..x angkat...call lg..x angkat...3rd time, ' hello...nape syg???,' 'xde pape saje..nape x angkt???,' 'xprasan,' 'owh..erm..ok la, saje je..bye,'. think..think....XPERASAN??? abis yg dia msj tny knape tu ap??? n selang masa dia msj ngn aku call x smpai sminit pn....aku call lg...2 times, dia angkt. 'hello,' xde syg da...n bnyi bising kt background. ' abg kt mn nie??,' 'kt kedai,tgk bola,' i knew it...asl nk sembunyi??? aku bkn nye x bg dia kua ke bnde, asl xnk gtaw je??. aku msj..

abg mmg xnk ayg taw abg kua ke?? (me)
eh, mn de (him)
dah r (me)
dah r mnde (him)
stop lying (me)
mn de tipu (him)
pape je la, k la..xnk kcau abg lepak, luv u, bye (me)
eh, bley je msj (him)

dan aku x bls...it not that aku nie queen control ke, xnk dia kua ke..ap ke..cuma..ptg td aku tny mlm nie dia nk wat ap(i got a vision that he will hang out wit his frens)..dia kte just laying around, ok...then, bila aku srh dia check info convo, dia kte laptop da ttp, aku srh pkai pc mak dia..dia diam!!! dia srh aku yg check.bila aku call digi,xdpt..dia kte xde line,xkan ttbe umh dia xde line. bila aku call mxs... dia x angkt, bila dia angkt keadaan sunyi...bnyi cengkerik. bila aku tny nape x angkt dia kte x prasan padahal dia baru je msj aku (dia x bape suka ckp tepon dpn mber2,segan!!!). yg aku nak stated kn kt sini ialah... "SUSAH SGT KE NK CKP,ABG KUA LEPAK NGN MBER MLM NIE...' 

Khamis, 18 November 2010

1st month anniversary

it celebration day... (image from google search)



ok it not anniversary ktorg kapel, of kos not sbb we're together more than anyone know, cewah..xde r. ktorg da bsama baru mhampiri tiga taun. dan sudah tentu lah bkn anniversary wed ktorg sbb ktorg x kawen lg, which is coming soon ( PRAY FOR US). hehehe.. ia adalah.....jeng3, anniversary genap sebulan aku bergelar design engineer kt perunding I nie. taniah3...clap3...taniah buat diri sndiri sbb bjaya mharungi sgala rintangan n cobaan (which is not so tough..kekeke). tp yg plg penting..aku bjaya melawan rasa boring n malas, impotent tuh. sy suka keje sy..wlo pn kadang2 tuh ad la ase mcm xmo keje,nk carik keje laen...tp i admit that if one day..i have to leave this company, i might be crying. wlo pn aku yg amek kputusan tok tinggal kn company nie, yes...i'm sad. hubungan aku ngan staff ok, bos ak pn ok, keje aku pn bley tahan (at this moment). wlo pn company aku nie kecik (bos aku ade 2 org staff jea, it true) tp byk bnd yg aku bley blaja. trutama skali keje2 drafman (tu keje draffman kot, but it ok...). aku pn bley blaja tok submission drawing ap yg perlu ad, kt road n drainage, kt water reticulation, kat earthwork, kt sewerage design..sume la. n aku ley blaja guna esteem 5 yg kuno ( knowledge ap tu). oh...aku gak blaja pkai orion (software to design structure). tu lah...advantage keje company kecik nie, sume kte kne wat, xde division2 neh. from structure to infrastructure, but not the document.

that is the thing yg aku x suka, which is i dont have to attend meeting, dont have to go to site, mmg la agk bagus, keje sng...tp 2 sume kan pgalaman, jd meeting n pg site 2 agk penting, so skali skala dpt pg 2 ok gak la kn. n satu lg, dis company xde klinik panel, jd klo sakit tanggung sndiri, xde diner (da nama pn staff 2 org je), xde elaun prubatan or other elaun mcm company laen bg, ct pn 8 hr je staun n ct 2 xley bwk kedepan ( kne abiskn taun tu gak). so, kdg2 agk tfikir tok carik yg bg benefit byk sket,huhuhu.. tp tgk rezeki la cm ne... da dpt kt sini pn aku da tsangat la bersyukur...