si comel n si ensem

Ahad, 13 Februari 2011

yahooo....esok valentine!!!

image from mr.google

tajuk entry macam sengal and hampeh kan?
korang mesti pikir...'apekejadah nye budak nie??'
'da sewel agk nye awek hadi neh'
etc...etc...and etc lg..
hahaha...saje je wat tajuk entry gempak.
sume orang pun taw, kite as orang islam xley sambut valentine
 [xmo guna perkataan haram-aku takut nak men ngan hukum2 neh,takut salah]
nape xley sambut??? 
bukan wat pape pon,just bagi adiah,kua makan cam tu je
so nape xley sambut???
ade x yang terfikir cam neh??? harap2 xde la ea...
lagipun sume da taw kan asal usul valentine tuh
tarikh yang patut ade lam kepala kite adelah
15/02/2011
xtaw tarikh ap neh???? aiyokkkk...
bukak kelendar cepat, ap lah korang neh!!

eh, lari topik lak,
ok,nie ade entry sal valentine yang aku godek2 kat iluvislam.com
aku malas nak copy and paste, sbb it not mine..
meh bace sal valentine neh moga2 bertambah ilmu kite

sepatutnye,
hari2 adalah hari kita berkasih sayang
meh aku, copy cket dari bahan bacaan aku dari buku
PENENANG JIWA,
TERJEMAHAN KITAB MUKASHAFAH AL QULUB
IMAM AL-GHAZALI

telah bersabda Rasulullah SAW:
"tidak akan masuk syurga selain pengasih."

dirawikan bahawa Nabi Musa as berkata, "ya Tuhanku, sebab apa Engkau jadikan aku sufi?"
Allah berfirman, "sebab kasihmu pada Makhluk-Ku." 
dari Abi Darda' ra, sesungguh nya dia membeli burung dari seorang budak lalu
melepaskannya sambil berkata "pergi dan hiduplah engkau!"
Rasulullah SAW bersabda:
"ibarat sesama mukmin dalam kasih sayang, cinta, hubungan mereka itu
bagai satu jasad. bila sebahagian sakit, seluruh badan turut
berduka dengan panas dan berjaga."

jadi berkasih sayang la kite sume
jangan kat pakwe/awek jea
kat mak,ayah, adik, sedara, jiran ,BOS [urghhh]
binatang pown.
owh..xdi lupakan kepada blogger2 
cam ne nak sayang blogger???
senang jea...klo ade yg follow kamu,
follow la blk...
tue da tunjuk yang kamu hargai follower kamu tuh
senang je kan???
kalu ber-blogwalking, tinggal kan jejak...shout je pape

owh..last thing sebelum aku end bebelan aku yang
berjela ntah pape neh..
aku ase sume da taw kot
sesape yang di dapati kua diner esok [ngan niat celebrate velantine la kot]
or memang sambut velantine, bg negeri selangor,kelantan,
terengganu and pahang [ kalo xsalah aku la]
 akan di kenakan tindakan [ i read from the sun]
kena g kaunseling...aku x suka kaunseling
macam kne bebel jea...
so,sesape xnak kne bebel..sile bersantai2 di rumah aje...




p/s: from aku yang xtaw pape...merapu x tentu hala

"seorang yang bijaksana mengatakan. 'aku
tidak pernah menyesali sesuatu yg belum
pernah aku katakan. yang aku sesali
hanyalah apa yg kerapkali
aku ucapkan.'"
from: jangan bersedih, jadilah wanita paling bahagia
Dr. 'aidh bin ;abdullah al-qarni





Photobucket