si comel n si ensem

Isnin, 25 April 2011

tik tok tik tok:8 days to go

yea...yeay...saye mahu nunang...., uhuk3....lame joke. ntah bile la cik abg nak tbukak hati n bersedia tok berkomitmen...wuwuwu. so kobondo nyo 8 days tuh??? heheheh....nk start keje baru...excited tp cuak gak,
takut org letak high expectation...wuwuuwu..sekali sengal!!! okeh...penat kot blaja civil engineering slame 5 taoun stengah....xkan sengal kn??/ mungkin amek masa tok refresh blk... nk2 lagi tmpat baru nie lari bidang dari keje skang...huhuu. kt tmpat baru aku da xyah design structure a.k.a struktur bangunan. da xyah wat slope analysis tok taw factor of safety slope tuh...jdk pas nie klo de berita tanah runtuh kat mana2 tue bkn aku la yg wat analysis ea...muahahaaha....

from google lah..mn lg...


keje baru ak more involve to water a.k.a hydrologist...ooooyeeeeehhh!!! impian tok jdk geologist [major in geothecnique] terpaksa ku kuburkan...wuwuwu. nanti aku akan jadik expert MSMA mcm dr quek [sorry xtaw nk eja nama dia...wuwuwu]. aku harap aku bley la ea..memandang kan aku not into water management sgt..aku gile suka geoteknik...kecik2 asyik dok bergelumang ngan lumpur je...tp redho la, mungkin nie rezeki dr Allah SWT. moga2 aku mampu menunjuk kan prestasi yg baek kat tmpat keje baru....amin. owh, aku mungkin da mention before kot, aku juga terlibat sama lam team road safety audit, n i'm the only girl [erk!! girls ke?? wuwuwu]. nie yg mencabar cikit...nt klo korg tnampak aku dok tbongkok2, tertonggeng2 kat tepi jalan tuh, jgn hon lak..kang mak melatah sape yg susah??? jem lak jd nye kang!!!

owh, my bos [tmpt keje skang] da blk dr australia, dia wat blk coklat telur as buah tangan. lolll...wat blk la baby panda ke..kangaroo ke...excited la jgk,hihihi. td my bos ade tny..xmo pertimbangkan ke psl resign tuh.. alamak!!! ritu ms memula anta surat resign tade pn nk ckp pape..mcm x kesah je... rini nak feeling2 lak, x comel langsung okeh! nak wat cm ne...aku da bg kt kompem da kt kampeni sane [alasan je...mmg da lama na k p sana pn, hehehe..bos aku offer gaji 5 ribu pn aku akn ttp g sana, muahaha]

ak de gtaw some of my fwen klo nk apply keje kat sini, tp ntah la. nak ke x it all up to them kan??? aku just nak tolong, bkn blagak sbb ak da de keje...so nak kecoh2 bagai srh org apply keje kt sini. aku cuma nak tolong...niat aku baek,tp klo x nak xpe lah. cuma yg aku kesal bila ade yg msj2 aku...ckp if ade keje kosong gtaw la...n when aku da gtaw....wat endah x endah je. then aku teringat kat kata2 seseorang sal rezeki Allah ade d mana2, ulat lam batu pn ley idup [nie yg aku plg xley blah]

aku x ckp pe yg dia ckp tue salah... betul rezeki Allah, ade d mana2....dunia ini luas... kemana sahaja kite pergi, nikmat Allah x kan pernah putus buat kita. tp kalu hanya mengharapkan rezeki dr Allah tanpa usaha bersungguh2 dan berterusan, kite dapat ke rezeki yg kite nak tue?? ase nye cukup sekadar rezeki dr Allah atas dasar simpati n sayang nye Allah pada hambanya. kalu kite nak harapkan kte dpt keje contoh, as engineer, dengan gaji yang setimpal. ase2 dapat ke kalo ngan hanya hantar 3 application then peluk tubuh je??
Allah sayang setiap hamba nye...Dia xkan pernah meninggal kan hambanye/melupa kan kte even kite lupakan Dia, tp Allah akan lebey mhargai hambanye yg bersungguh2 siang malam...berusaha dan berharap. jangan hanye tunggu rezeki datang bergolek, jangan hanya pilih pada gaji, jangan berfikiran tertutup dan cetek. persaingan di luar sana sangat sengit...maaf kalo ayat aku kasar, tapi hanya pandangan.

p/s : aku pnh hadapi saat2 mencari kerja, aku rasa semua jerit perih...aku penah g intebiu jalan kaki semata2 nak save duit. jangan pikir senang nak senang....jangan juga menyalahkan takdir bila setiap usaha sia2. aku penah rasa semuanye. berbelas intebiu aku pegi...beratus application aku hantar... air mata tok sah cakap la. tp dalam hati tetap yakin, ujian itu hanya sementara.. Allah xkan sia2 kan segala penat lelah aku.... alhamdulillah....syukur kerana sekarang, even gaji x ley lawan org len...tp aku bekerja n aku ley sara family aku, family okey..not my mum jea!! ap lg yg aku nak???. so pls dont give up.. n pls dont be to choosy...



Photobucket