si comel n si ensem

Selasa, 3 Mei 2011

3 years of joy n sorrow

1st may...
sume org suka kn??? sbb cuti...ye dak? hehehe...me and my love lagiiiiiii la suka, why?? why??
hhihihi...ala....kalo bc entry sblm neh msti da taw da kn??? it's our anibeseri, this year...genap 3 taon ktorg together gether...hehehe, 3 taon pn nk kecoh kn?? of kos la...ngan perangai aku nie... 3 taon tuh satu hubungan yg sgt lama. erk....tade la aku ni jenis yg playgirl, dak x cute cm aku ni mn ley jdk playgirl. cma aku jenis yg ego gilo babeng x ingat dunia, taw nk menang xnk ngalah je... sakit skt tros nk break, padahal...at dat time i was not ready to have a relationship. but with him...huhuhu, ni la org ckp...first kapel x semestinye first love kn? first love x bermakna first kapel. to me..wlo pn dia bkn my first kapel...tp dia la my first love n aku harap dia akn jadik my last love jgk..teheee. arwah nenek aku ad cite dolu2, after arwah atok aku meniggal,arwah nenek xmo kawen laen, sbb dia nak jmp arwah atok kat alam sana. huhuhu....aku pn nk jadik cm nenek aku. andai cinta ini d restui, aku nak menjadi isteri nye yg sah, yg akn menemani dia hingga hujung hayat,n bersama nye di alam sana. menjadi bidadari syurga nye.

p/s: off topic,bile aku ckp cm tu kat dia,smpat lg dia berlawak, 'ala...tgk muka ayg lg...xley la abg nk tgk bidadari yg cun melecun tuh,nk mgatal pn da xley la,'smbil gelak kuat2...sengal kn??? bile aku diam... dia smbung blk, 'abg gurau je lah,' smbil smbung gelak!!!

erm...ap korang ase klo ppuan ngurat laki? bak kate pepatah melayu ibarat perigi mencari timba? well... ktorg ley di ibaratkan begitu la kot, ntah la....tp aku la yg first sms dia, hahaha....xnk cite lelebey...sbb panjang, kne bkk entry len. walo aku yg sms dia dlu, yg memulakan langkah....yg bg hint aku ade ht kat dia...tp dia yg propose tok kapel. ayat xley blah okeh!!

'sudi x awk jd awek sy?'

aku ase nak gelak guling2 je masa dpt msj nie, ak xde bls pape pn. bile dia sms blk tny nape xjwb soklan dia?? aku ckp... adat pompuan melayu kalo diam tuh tanda setuju lah. tsk3...xkan la x setuju, penat bagi hint smbil memelihara sifat malu seorang wanita, haisshhh!!!

3 tahun bersama, segala onak duri di lalui, lautan badai di harungi... hahahha, mcm gah plak kan!!! kekeke... ayat je lebey. hr ahad ritu ktorg kua...still mcm bday aku, xde celebrate2 bagai pn. tp bile wish 
'selamat ulang tahun ke-3 abg, harap hubungan kte kekal 
smpai bile2,'
alamak...malu kot....blush je ase muka ms tuh, dia pn merah je muka. mcm budak2 baru kapel lak... hahahha. bodow je...pastu dua2 gelak2 mereng. owh...ktorg dua memang mereng. kalo dengar kitorang ckp...mcm member je...ayat nak otai abis,xde lemah lembut bak puteri sentubung pon. gelak pn xde kontrol2... main HAHAHA je, tp kitorang accept each other, xde nak komen pape...xde nak ubah pape,bcos ktorg spesen je..huhuhu.
gmaba tade kaitan ngn entry, nie gmba a day before...
saje suka2 sbb nmpk cm ade twins plak..huhu





smpai2 je kt mid, bukak bekal..hahaha. mcm miskin gile...da la mkn bihun goreng je. nasib bek ade puding, nmpk la grand cket. ni bkn ap..permintaan iklas dr si teruna. si dara pn demi kaseh dan chenta buat si teruna...bgn la pepagi goreng bihun...hahaha. sengal!! pas melantak mcm org xde duit...ktorg teros g beli tiket wayang. si pakwe nk tgk thor, si awek konon2 gedik..ikot je la pilihan si pkwe, padahal dalam hati excited x hengat nak tgk thor. saje je xnk tunjuk...bia pkwe ase bangga bile cite yg dia pilih tu best. tp ms dia nk tgk ranggo hr tuh, mmg kne bantai gelak ngn haku la kn. aku xnk tgk...dia nak, skali cite.....BORING!!!

anibeseri tp lupa mau tngkap gmba bebyk.. hanya nie je gmb yg
tertangkap dat day...tp xpe...wajahmu sntiasa terukir 
di hati ku...hhahha..alasan xley blah!

okey2, ktorg bli thor 3d, dpt tiket tnggu 15 minit, tros ley msk....sgt best okeh cite dia. si thor tuh sgt manthop.. si pkwe da tutup2 mata aku, konon xley tgk aurat thor, padahal dengki body dia 1 pack je [boroi]. cuma satu yg x puas hati, ade adegan kiss2 xhengat, haishhh....org lam panggung neh bkn sume da kawen pn...bad influence btol la...kang da gatal nk kawen...pastu padan muka aku kne lecture 3 jam berturut2 sbb bangkitkan isu kawen.

abis thor kol 2.15. teros g usha handbag...hati berbunga2 okie..hehehe, saye xmintak, eh...tipu. saye mintak tp saye x paksa beli yg mahal ea...huhuhu. aku just mention nak beli beg baru sbb asyk dok bgilir beg lama je. dia yg offer nak adiahkan aku as bday gift. aku just mintak yg murah. then dia ckp xpe la..beli je la satu,skurang2 nye xde la yg perlekeh ayg dok pkai barang murah je,ade ayg kesah org nk ckp ap??? huu...tp ea..sy taw, dia xsuka org perkecilkan awek nye. memula usha kat sembonia n bonia. ai xsuka ea....mcm makcik2, ai lagi suka yg kulit nye halus selembut kulit baby..aucchh!! last2, usha kat carlo rino. tuhhh...mata tros tertancap kat satu beg tuh..kulit nye lembut, style nye covered [eh??], yg pasti mmg da suka gile. belek2 harga....dup dap dup dap...si pkwe tarik dat bag, 'suka ke??' angguk je...konon2 sedey la sbb taw x dpt. 'kalo nak amek la,ade sale.' hati berkira2, tp di sebabkan sy materialistik jenis 1, sy capai beg ELLE, tue pn beza rm20 je....hahaha,mcm xde motif je kn?? tp xpe la...janji dpt cut kos even ciput je pon.

beg untuk handbag.. huhuhu,
pesan nye: jg lelok...kalo nak wat belasah pakai hari2
pakai yg murah je..yg tiruan beli lima ploh hengget tuh!
yg neh..simpan tok function ke, pakai skali skala
ke,time kenduri ke. uhuk3!!

see?? beg biasa je...xde lip lap lip lap bling2 bagai.
klo org tgk org msti ckp beg klon je,huhuhu.
tp simple is da best rite?

p/s: iklan lagi, bg aku...materialistik ade 2 jenis , pertama = materialistik mencari bakal suami yg berkedudukan tetap/bergaji besar dengan harapan dapat menbina keluarga bahagia tnpa risau ank2 xcukup mkn,xdpt belajar,ini aku!. jenis kedua lak = materialistik mencari lelaki yg boleh mbeli kan dorang barangan branded tanpa peduli lelaki tuh tiap2 bulan kne mkn meggi sbb nak bg handbeg guess kat dorg. ini hardcore nye materialistik!!!

da tuh...jln2 lalu dpn vincci...mak aih...mcm sadin [ gaya sedutan mcm encik pkwe yg berpelat jawa]. aku pn heret la cik pkwe masuk...saje je nk meriahkan majlis,hihihi....bg nmpk lg padat. last2 grab i pair of stilettos [ btol ke eja??] stilettos la kot sbb tu dia tinggi, aku yg renek kemek nie pn tetiba da mcm model [ contoh je, image asal tidak sperti yg di gmbarkan]. memula worried gak nk amek, cos aku bkn pkai heel2 bagai neh. tp hasil kerja mulut encik pkwe,ckp smpai bile nak merenek la,beli la satu...nt klo nk g knduri ke, tetiba dtg angin kus2 timur barat nak melaram ke, bley la pkai. okeh...last2 beli...pakai duit dia. hahahaa!!!

kasut yg sgt tinggi bagi aku!
xpaham cm ne la org ley tahan pkai kasut cm neh..huhuhu.
tp xpe..bley wat raye nt [gile awl beli kasut raye]

tp sgt sedey sbb ak xde hadiah tok dia, blom gaji dong...gi mana mau beli kan hadiah nya..huhuhu. ingat kalo hr nie bos bg cek,smpat la jmaat nie clear...smpat la g beli perfume tok dia since perfume adidas yg aku beli tuh mcm kejab je hilang bau dia...tsk..tsk..tsk. blom mikirin mao belikan perfume ap!! dunhill? polo? hugo boss? armani? okeh..tue antara yg aku suka..isk!! duit nehi kot...bulan nie gua sengkek!! dear...bulan depan boley? since my adiah anibeseri pn xde lg...pe kate kite bagi next month je...hehehe. boley kn cyg??

p/s: to dear abd hadi abd halim, thank sbb share all the joy and sorrow selama 3 taon kte bsama neh. dlm masa 3 taon neh, kome telah menjaga sye ngn baek smpai kome da montel [ ngabihkan saki baki mknn yg x mampu aku telan]. kome la tempat sy meluahkan perasaan, melepaskan amarah, tmpt menangis menjerit. mcm mana pn perangai sye kome ttp sabo, sbb kome taw...sy akn hilang akal bile sye tensen. dan kome taw...bile sye da lepaskan tensen sy kat kome sy akn kembali okey. sian kome kne jadik punching bag sy... tp sy taw...kome buat cm tu sbb kome syg sy bkn sbb kome sengal, kan? sye pn syg kome jugak.. wlo sye nie bkn jenis romantik2 bagai [kome pn x jugak] tp one thing yg sy mmg sure kompem...sy syg kome sorg je...kalu buleh, di izinkan Allah, di restui pamily, sye nak kawen ngn kome...nak sambung gado ngn kome dalam umah tangga lak...huhuhu...
Photobucket