si comel n si ensem

Rabu, 24 Ogos 2011

Cinta pertama, cinta kedua, cinta ketiga..part 1


17/08/2011

assalamualaikum..

hr nie masuk opis..wat schedule tok rumah. Hak3..nk carik umah tok di sewa pn kne ade schedule okeh. Nie nak myenangkn aku which one nak pilih. But entry nie nak cite sal kesah chenta lama smpai ke kesah chenta skang bkn nak cite sal umah. Sal umah letak kt entry len ja la..

erm..nk cite,xnk dgr xpe…sile skip bahan bacaan yg sgt2 x berilmiah ini okey. Kesah perhubungan aku ade tiga. Tp cinta aku de satu je.. perhubungan yg ketiga aku ade lah cinta pertama aku. n lucky me..aku pn his first love gak…

memula kesah bmula pas SPM, ms nie aku da frust menunggeng tguling sbb ak aply upu xdpt. Aku x cerdik okei..sbb tu la x dpt msk u. hua hua..aku mmg sdey sgt. Pastu aku g la keje pat time kat pam minyak. Pastue ade la sorg mat rempit yg keje skali ngn aku ajk kaple.. MAT REMPIT ok!!. Sminggu je dia approach aku. aku yg kepala biol neh mls r nk pk. Nk kaple ok r, kaple r…tp aku sket pn xde perasaan kat dia. Just suka sbb keje skali jea. Mcm hape kn?? Ap2?? Mat rempit pn manusia gak pe.. mat rempit pn ade gak blaja obesea amik engineering bagai. Erk..tp aku xde dgr lagi mat rempit g obesea amek medic, ade ke weh?? Ops..back to track, tp mcm syiall jea aku masa tue..sminggu je kaple, pastu aku boring. Hahaha…aku da ckp,kalo aku xde ase cinta xde nye nk kekal lama.. aku mntk break. Dia pn ok r..tp kalo da nama mat rempit tue…mmg la!!! Eh, mat rempit lain ok kot,dia je biol. Why?? Xsmpai sminggu dia approach member aku lak. Gile BAB r,aku cool jea.. lantak ko r kan.

So al-kesah nye, kaple la ngn member aku neh..siap merempit sama bagai kn. Ngan aku jgn harap la ko nak wat cm tue kn. Sbb tue awl2 aku da tarik diri. X sanggup aku nk jadik minah rempit awek mat rempit..xde klas dowh!! Aku kalo merempit sorg2 jea..aku yg tunggang, xde der nak dok blakang peluk pinggang bagai neh..ko gedik nk amek kesempatan kn?? Nie kira aku berjaya myelamatkan diri aku la berbekal kn akal yg aku ade neh..muahahaha

Pastuh aku dpt masuk form 6. Dpt science stream..mcm hapa okeh! Aku harap zaman nie x penah wujud dlm hidup aku. ase nak putar je msa..aku nak jadi manusia d sebalik hijab. Aku nak low profile tahap org xpenah taw pn aku penah bsekolah kat situ. Erk..tp aku mmg low profile pn, mmg xde sape pn ingt aku pnh skola kat situ. Hahaha…org g skola 5 hr sminggu,tp aku g skola 2 hr jea. Siyes aku ase down gile..aku mls da nk skola..tmbah2 kne skola jauh sket dr umah. Xde gempak nye okeh skola jauh dr umah tp form 6 jea. Tp masa tuh aku mmg toing gile. Org g exam aku tido kat umah..org g oriantasi aku tido kat umah jea..org wat presentation..owh,aku g!! aku smangat nak present okeh..
Masa aku present tuh,org sume mcm..eh?? minah nie wujud ke lam kelas neh?? hahaha… ngok kn?? Sbb kalo aku g skola aku msti lepak kelas dak fizik,aku nyesal g masuk kelas bio okey. Aku masuk kelas bio tp aku study buku fizik. Aku mereng!!! Nak tukar kelas xdpt da…

Eh..lari topik, masa form 6 neh aku de r mgalih kemerengan aku ngn minat kat sorg mamat. Aku nyesal mnt dia okey..sbb tue kalo bley aku nk putar masa jea. Blagak siot..ko ingt ko bagus??? Masuk uitm pn sangkut..pastu nak blagak ngn haku..blah la wei! Yg aku tensi nye sbb masa dia lam kesusahan,masa memula masuk uitm..pndai la carik aku nak share prob..bila da ngam kat sana..da ade awek xbagitaw aku,alih2 awek ko call warned aku ckp da xyah take care pasal ko da,sbb ko ade awek tok care psl ko..blah r wei…ko baru je kaple da nak halang2 aku kawan ngn dia. Padahal aku knl dia dlu..paria nye pempuan!! Lantak r… mls aku nk pk. Lps tue xde der aku nk kontek dia lg….

Pastu, aku kaple ngn sorg polis,tua 3 taon dr aku kot…baru jea kua. Mak aku la g gantung gamba kau kat restoren dia,bajet muka aku kat lua fotogedik mcm lam gmba r. nama dia HAKIM, tp dia x berperangai macam hakim okei..tp bperangai mcm bdk sindrom down,sakit jiwa aku ngn dia. Nie 2nd kaple aku r. aku tahan 3 bulan je ngn dia. Asal la aku malang sgt…jmpa sume yg x waras!! Kaple kali nie pn sbb dia gak yg dok push2 aku tnya aku bila nk terima dia as pkwe. Adoi..aku knl pn x dia neh.. mak aku r!! tp aku time gak r..sbb aku da la tensi ngn bermacam asignment,ngn da dekat nak exam lg. Owh..masa nie aku da kt uitm…sbb aku x pandai,aku dpt second intake jea.

Mamat neh pny la myesak kn jiwa, xbls msj merajuk..xnk mkn nasik. X angkat call merajuk…buntut la weh org laki nk merajuk. Papahal nak report kat mak aku,pastuh mak aku tepon bagi lecture kat aku. siot okey..aku da penat kne lecture ngn lecturer..lg nak tmbh lecture. Penat aku taw.. memula aku k gak r, aku slow talk..ckp aku nk fokus kt blaja. Kalo time weekend aku xde bende nak wat bley r nk mesej bagai lelama cket ke..tp time weekday kne r paham. Org sakit jiwa nie mana nk dgr org ckp… last2 aku ckp nk clash,aku perlu masa.. pastuh masa nie bkn main la cakap rela tnggu aku smpai abis blaja. Aku ckp la..xkesah la,nk tnggu aku xkesah. Tp kalo lam masa tue jmpa org len..sila kn la,aku pn xjnji xde nye nk jatuh chenta ngn org lain…mn la taw kn. Memula ok la, tenang la jab jiwa raga aku…kejab je la kot. Pastuh datang balik sawan dia…arrggghhhh!!!!!

Masa nie la aku bertindak di luar kawal…jadik yanzilla!! Aku geram,aku tensen,tmbah2 group mber aku wat taik bia je asignment aku siap kn sorg2 smpai aku xde masa nk stdy tok test,smpai test aku 1st time fail. Owh…mmg logik aku jadi yanzilla!! Mmg dia mntk makan julap free..nasib baik aku xde kat restoren mak aku time tuh, kalo x..aku isi julap lam air dia. Bila aku da sawan ngn kesawanan dia, aku msj dia..ayt jgn ckp la…mmg kurg ajar gile. Xde da hakim yan. Pakai ko aku jea. Siap ckp lg ko nie bodoh ke xde otak smpai susah sgt nak paham aku ckp aku da xnk kat ko..cuba la paham,cuba la ko blah dr idup aku,pastu jgn la nk mgedik g ngadu kat mak aku..aku geli okeh!. Amek ko… siot jea g menangis mengadu kat mak aku. lantak r..aku da xnmpk jalan da cm ne nak bg dia x ganggu aku, yg aku nampak pointer aku sem tuh merudum2. Yea..mmg merudum, dr dpt dean list..aku dpt 3.29 jea… tgk!!!

Dua hari pas tuh,dia g kaple ngn pekerja mak aku. 1st day kaple da usung bdk tuh nek moto dia kol 12 mlm konon nk anta bdk tuh balik. Owh..suka la ko ea?? Ngn aku jgn harap nk dpt cm tue…dpt tapak kaki jea. Hhaaha..mmg pn, 1st time kua ngn dia aku sepak dia sbb geram sgt…menyakit kn hati aku. konon manja la kn..rimas aku okeh..ko nk mgedik ngn aku kawin dlu bley??? Bila dia ckp nak kawin aku lak yg geli…sakit jiwa aku ngn laki lembik cm neh…cket2 nk nangis,cket2 nak ngadu kat mak aku, cket2 xnk makan..mcm hapa!!!

Blk cuti,perghh…bkn main berkepit jea dua tue..last2 aku yg kne tolong mak aku kat restoren amek oder bagai…hangin aku hangin!!! Aku xheran der…ko nk mgeneng depan aku konon nak revenge nak bagi aku sakit hati..aku sket pn xterase der…aku lega bkn aku kt tmpt ppuan tuh!! Maghrib2 dok berkepit lagi..aku dlu baik cket r dr skang..pas maghrib nk tnggu isyak tuh aku mengaji dlu,smayang pn awl waktu jea,xmen lewat mcm skang neh. So ade skali tuh aku bace yasin..pnye la terpekik2 aku nk perli bdk dua ekor kat lua bia sedar cket jab g maghrb da nk abs ko dua ekor x reti nk g smayang. Aku ase ade la kot jiran2 blakang umah tue pikir aku gile dok bace yasin terpekik terlolong. Tp bjaya gak.. pastuh,si ppuan tuh masuk bilik solat ngn muka masam,si hakim da blk…pehal ko nk masam ngn aku?? ko nk masuk neraka ke? Aku da ckp baik bagi hint bagi ko ingt smayang gak dlm dok berkepit tuh!

Masa kaple hr tuh byk gak la adiah dia bg kat aku..dia suka bagi barang kristal n perak. So, bila da clash aku anta blk sume adiah dia. Aku pas kat ain (pkeje mak aku a.k.a awek baru dia). Aku sayang okey!! Rantai perak ngn pendant kristal bentuk love wane pink. Bracelet perak ngan kristal bentuk love wane kuring gantung2..dua neh aku syg,novels,tedy bear..owh,dia suka beli cinta aku ngn adiah which is so wrong ok!!ko xtaw cm ne nak win hati aku! Dia de ckp xyah anta blk adiah yg dia bg tue,tp memandangkn aku de prinsip..aku anta blk gak. Xkan aku xnk kat dia tp aku nak kat adiah2 dia!! Ak ckp ak da ade penganti n aku xnk dia ingt aku ad ati kat dia lg.

Pastue, memandangkan mak aku sayang aku…dia taw aku bebulu gile tgk dua manusia xsedar diri tue dok berkepit aku yg kne wat keje x bergaji. Mak aku buang si ain tuh..pastu kua r cite aku yg hasut mak aku soh buang dak tue sbb aku jeles. Eeeww..xde kuasa aku okeh!! Mak aku yg x larat nak bayar org makan gaji bota! Mak aku x buta okeh..mak aku de otak..xkan nak gaji ko dok berkepit x buat keje??

Bberapa hr pas tue..kecoh la pasal si hakim neh dok melepak umah si ain malam2 smpai kol 6 pagi baru balik. Budak tue skola lagi okey…nk amek SPM masa tuh. Aku jugak yg kne sindir.. konon sbb aku la si hakim tuh jadi mcm nie..sbb dia frust ngn aku la dia jadi liar cm nie..kalo x dia baik. Choooiiii…asal aku yg kne tempias nie!!! Masa tue aku g tepon dia.. time tue aku baru ilang tpn aku, so aku g tepon kat public phone jea..korek syiling mak aku.

Aku ingt lagi aku ckp ngn dia..aku luahkan sume yg aku rasa..aku ckp,aku tpn bkn aku jeles..bkn aku nak kat dia lg..tp aku x suka nama aku berkait sama. Aku siap ckp lagi..ko nie lelaki yg dayus..xley wat somi..hr tue bkn main ckp nk tnggu aku xkira bape lama..baru dua hr ko dah g kaple ngn pkeje mak aku! ko nak men wayang ngn aku ke?? Aku xnk okeh..ko xlayak! Aku ckp mmg aku silap aku msj buruk2 kat dia,aku ckp dia bodoh xpaham bahasa.aku mntk maap. Tp then aku ckp kalo dia paham aku,dia taw situasi aku,  dia ptt lbey yakin ngn cinta dia,bkn blah wat dosa pastue palit kn nama aku sama..aku ckp cm tue bkn nk mntk merayu dia balik kat aku…tp jgn babit kn nama aku lg. Kalo btol sayang kat dak ain tuh,sila jgn wat dia cm tue..bkn cm tue ko respek bkal isteri ko,unless ko xde niat nk kawen ngn dia..dia skola lg, cara ko tue wat dia jdk liat nk g skola pk nk best jea..da la otak x bape pandai sgt. N kat si budak ain tuh aku ckp..jgn la dok mabuk chenta smpai terabai skola,xyah nk buktikan pape sbb cinta xperlu bukti2 bagai nie..aku xnk nye org mcm tuh!!

Tapi kn, bkn nk dgr aku ckp pn..si dak ain tue benti skola sblm amek SPM, xlama pas tue dorang clash. Staon lps tue kot si hakim kawen ngn bdk kampong dia,dak telok intan. Tua dr dia 2 taon..tp muka mcm tua 10 taon dr dia jea..hai donia!!! Pastu aku xde da nk kaple2, nk feeling2 bagai…. Wat sakit jiwa jea..






Photobucket