si comel n si ensem

Rabu, 24 Ogos 2011

Cinta pertama, cinta kedua, cinta ketiga..part 2


Masuk degree la aku jmp abd hadi abd halim.
Sume org tatau sbb sbnr aku syiok kat dia..xde r syiok mn pn…
Masa nie aku ase mcm nk carik calon somi je… hahaha…gatal okeh!
Xde r…ms nie umo aku da 22,so ase mcm..xde nye nk kaple2 ungka mcm dak skola nie..
Kalo nk kaple aku mmg nk carik yg tok wat laki jea..so harus la ciri2 sorg laki tue ade.
Masa nie aku dok doa la,mntk Allah temukan aku ngn cinta hati aku, ngn bakal suami aku yg akn jadi bape kpada anak2 aku. siap doa lg..kalo ade cinta hati yg muncul aku akn anggap dia as anugerah Allah n akn pelihara perhubungan nie lelok..xnk ego2 da,xnk lalok2 sawan pikir otak sndiri jea nk btol da..

Masa nie la aku de,ter-tak-suka kat sorg mamat neh. suka masuk kelas lambat..menggangu masa belajar. Masuk je menonong je ke belakang. Lecturer bagi take 5,berderet kua ngn member2 dia..pastu masuk balik berderet2 bau rokok menerjah hidung. Huh…xsuka btol!! Aku lemas okey bau rokok neh!!! pas tue da lama2, jd suka lak..sbb? time present slamber jea…xde nak kontrol macho bagai,xde nak gabra melebey. Pastu time lecturer xde,xde der nak kecoh2 mcm org lain…diam je kat blakang. Xde nye macam aku..lecturer xde tu heaven okeh…sore aku la yg paling nyaring mengilai kat dlm kelas tue!! Lelama aku perati,mcm baik dowh bdk neh..diam jea. Diam ke sombong?? Hahaha….ntah lor. . Aku lg take note sal dia,bla masa tuh dia excident..kete dia kne langgar ngn moto,huhuhu…lagi ase caring kat mamat ntah sape2 nie.

Masa nie,memember aku xtaw lagi aku da tersuka kat mamat nie. Ala..suka lam hati je pn, suka2 admirer jea…dia xsuka aku,aku pedulik hape kn??? Pastu ade one day aku nk lintas jln aku tgk lam kete tuh adelah dia. Ttiba je kua dr mulut jahat aku neh,’weh dia de kete r…syiok neh,aku suka r kat dia,’ palotak ko bjambul..abs sume org de kete ko suka r. kot ea pn xtaw cm ne nk luah kt mmber ko suka dia,cuba la carik ayt yg best cket..nie idak. Da sume mber aku smpai skang ingt aku suka dia sbb dia ade kete. Kalo sbb tuh bek aku g ngurat org yg de kete baru..baru syiok..nie x,kete uzur kot!!! Siot je la mulut aku…ase mcm nk lempang mulut sndiri jea masa tuh
So,mber2 kamcheng aku da taw la aku suka dia. Jd dorg nie ngn baik atie la konon nye nk tlg merapatkn hbungan aku ngn dia..konon nk bg jdk la nie. So masa lam kelas tamadun islam kot… ustazah ade soh sume tls no.tpn masing2 kat nama list,name list tu lak di staple skali ngn kertas attandance. Ktorg pn curik la no tpn dia. Tp amek masa lama gak la tok aku msj dia..sbb xtaw nk msj ap. Dak nie sume dok srh aku msj..aku jea wat cool dlu.

Pas tu aku de kwn baik ngn dorg dak laki nie. Aku tny dia psl si hadi nie da de awek ke blom..
Aik…pelik dowh,asl dia mcm cacing kpanasan neh. pastu sminggu lak la dia x cakap ngn aku. dia jwb soklan aku pn pakai laung jauh2 jea..xnk dok dekat2 borak2 mcm dlu da. Lor..ko suka aku ke bhai?? Ko xde ckp pn…kan aku da suka kat org len ko baru nak mgeletis. Tp xpe..skang da kaple ngn kwn aku da pn..hahaha. tp masa tuh aku xde msj dia lg…bberapa hr pas tue dia demam, lagi kne redah ujan g bus stop sbb keta masuk bengkel.

Kesian siot. Masa nie la aku msj,tny demam ke? Ehe…nie la 1st time aku msj dia. Tp aku mhulurkan salam perkenalan as kawan jea. Bila ktorg bcinta? Nie dia yg propose aku jdk awek dia. Lagi2?? To be continue la…penat dowh menaip neh…

my cinta pertama... and for now, he's d only one
yg len tuh...as aku mention,dorg yg ajk kapel....
aku cket pn xde ase syg kt dorg....
sy hny syg dia nie..hehehe....
sbb tue la bley btahan smpai hampir 4 taon, kalo x kompem
plg lama pn 3 bln jea...pastu samada aku rasa rimas or boring..





Photobucket