si comel n si ensem

Rabu, 24 Ogos 2011

Entry xde tajuk

04/08/2011

seyes xtaw nak letak tajuk ap kat entry neh…
hr neh da siap keje..so ley la menaip ap yg terlintas kt fikiran. Kan best klo de tenet.. bley post je tros pape yg aku tulis neh. ini xtaw bile la lak nk post nye…tulis je dlu.. da belambak2 da entry yg x di post..tp xpe la, hehehe

erm..nape entry neh xde tajuk ek??
Sebab aku nak cakap sal penjagaan diri, erm…fokus tue penjagaan muka la kot. Memula nak cakap sal masalah muka dlu. Jerawat…alhamdulillah da x bertempek kat muka..syukur2 even ade la parut2 lama lg.

2 hr lepas..try pkai blk BB cream maybelline, kompem xley pkai..bangun tido muka ok… aku just tampal BB cream tuh after smyg zuhur n asar jea. Mksud nye pg2 aku xpkai la…ms before pakai muka aku ok.tp blk keje da nmpk muka merah2 n bengkak2 cket..nasib baik x obvious sgt bengkak2 tuh..just merah2 jea..so ok la, nt org ingt aku pakai blusher…hahahaha, sengal nye pemikiran!! Tp alhamdulillah la kali nie x nek jerawat2 mcm before..n alhamdulillah jugak sbb merah2 n bengkak2 tuh x lama, bgn tido pg..kesan tuh da xde..but still da xnk pkai da BB cream tuh. Nt blk raya bg akk la…

skang neh nak stick kat satu produk jea..erk, satu jenama. Owh,xde la produk memahal mcm org len.. xde nye sk bagai. Just loreal jea.. since cream muka da abis, so beli la cream from loreal.. hr nie 1st day pkai..stakat neh ok lg la..xde nmpk kesan mmerah ke, jerawat ke…jd skang neh da ade 3 produk penjagaan wajah dr loreal, semua dr range white perfect. ea2..i’m not so white sbb tuh kne amek white perfect. Lg pn, revitalift mcm x sesuai lg jea ngn aku..hahahaha. tp spanjang pakai dorg ase mcm best jea…tekstur cream dia pn best jea..

tok mekap pn aku stick kat satu jenama gak n loreal gak..hehehe…aku pkai range true match. Luckly true match compact powder dorg ade refill. X mcm yg lain…klo da abis kne beli baru..huhuhu. klo refill neh murah cket..tp of kos casing dia akn nmpk buruk la, x cun kn?? Hua hua hua…



smlm nk grab mascara, tp loreal nye xde stok..haishh..so ingt nk grab revlon. Tp my pkwe da bising2 da…sbb ckp ngn dia nk stick kat satu jenama jea..ttiba ase mcm falling in love ngn revlon lak..n lg satu,lipstik revlon pn mcm canrtek jea..ngn casing dia wane itam tuh..mcm klo pkai ley jadi cm jessica alba jea…hahahaha. In the end,my pkwe bg kata putus..xyah beli!! Nt kat watsons len carik loreal gak.. jgn nt..beli2, pastu xnk pkai..pastu beli lain. Hurm..org len bley je mascara 3 4 batang… eyeliner 5 6 batang..lipstik tuh ea la berbatang2 sbb wane len2 kn..

nape eea aku nk stick kat satu jenama jea??
Memula..sbb da ngeri bila muka nek jerawat..so since pkai pencuci loreal ok, try toner dia pn mcm ok.. agk nye ok la kot ngn muka aku…

Pastu..sbb nt senang en pkwe nk beli letak ats dulang hantaran, biala loreal je kt ats dulang tuh. X gempak mcm org len letak mac bagai kn..tp jnji aku pkai…xde la nt membazir je kn?? heheheeh


gmba xde kne mengena ngn entry...
meja ky opis, sgt x besh...
meja kecik....er.....abaikan plastik nasik lemak n air milo...





Photobucket