si comel n si ensem

Ahad, 21 Ogos 2011

No eye liner = mata bengkak


03/08/2011

assalamualaikum…

hari nie agak bersenang lenang sbb bos g johor, keje pn da settlekan..skang neh tengah tnggu drawing GA tok box culvert dr draughtman sbb nak extract data tok bg kat QS, haisshh…QS neh, keje dia kot…nk extract data tue pn mls..alasan,byk keje len lg…da tuh?? Tp sbb bos srh kn, buat je la. Nk senang aku wat jea spreadsheet tok mendealah tuh..sonang idup eden. Just masuk kn width,depth, n length jea.. xde susah2 nak kira satu2 mcm yg di gambarkan oley QS n my bos tuh…hurmm….sng idup, shari da siap.

Erk…lari topik lagi!! Mmg ratu lari topik la aku neh,mmg xley r nk berangan tok tulis artikle kat magazine klo cm neh.

Aku ase sume org pn da taw la kot…perbezaan antara pkai eye liner ngn x pkai eye liner. Klo x caye..korg2 yg biasa pkai eye liner tuh cuba g keje or kua or pape la x pkai eye liner lak.. mesti ade org akn tegor mata korang nampak bengkak or sembab..erk, sembap..xtaw weh nk eja cm ne!!

Contohnye…
Aku biasa g opis make up, xde la make up sgt pn…eye shadow pn xpaki, aku just ber-eye shadow time kua dating jea. Tp compulsory pkai eyeliner, mascara(tp da abis,xbeli2 lg…mcm xde pn xpe), blusher ngan lipstik. So, time pose neh..aku omit pkai blusher ngn eyeliner..owh,ngn perfume. Pose2 neh bia la plain seplain plain nye…tp lipstik still kne pkai sbb nt org x tego mata bengkak lak…org tego pucat!!
3 hari xpkai eye liner, every day de org tego  mata nampak bengkak! Erm…ke mata aku nie jenis mata bengkak? Ase xla kot….hurm…

yg pasti klo pkai eyeliner ngn btol, mata akn nampak lg besar n galak. So…kalo lps nangis or mlm tuh nangis smpai ttido, aku akn beratkn sikit touch up kat tang mata tuh. Berat cket jea…aku bkn pndai make up mcm org len pn…

so long…..

p/s: hr tuh pnh mintak I phone as one of barang dulang hantaran. Dia ckp ap taw??
      ‘ hek!!!’, owh…uduh bahasa. Aku pn cakap la, ayg snggup tnggu abg 3 thn, lama kot.. abg x pkir pn perasaan ayg bkorban tok abg.’
    Pastu dia ckp,’klo abg ikot ayg…abg isi sume brg hantaran tuh dlm 3 bijik traler pn blom tentu ckp,’
Erk!!!…erm, ade ke aku ckp nk bape2? Seingat aku..aku baru jea ckp nk 3 bende, erm..4 bende, ha….baru 4 kot!!



Photobucket