si comel n si ensem

Rabu, 24 Ogos 2011

Shopping raya done, done ke? Kalo x done pn pejam mata konon2 done la..huhuhu


22/08/11

selepas hampir sbulan hunting for da baju raya,akhirnya jmpa gak yg berkenan kat hati aku n en.hadi. eh.. aku x tipu la, btol nye hampir sbln…dr awl pose hr tue aku dok meng-hunting dat baju. Yg susah nye taon nie ttba mengeletis lak la nk pkai jubah..tp of kos la jubah modern/jubah maxi yg ber-cutting bkn yg bolos mcm mak aji tuh!!

Yg susah tue,bile aku da masuk mood gamble je la amek baju nie..si dia lak x berkenan. Kain x cantik la.. dia nye perincian mcm hape2 la. Ok la kn, bile aku da nek muak ngn diri sndiri sbb gile cerewet nak beli baju shelai pn lps belek2 still x puas hati pas tue masuk mood blasah je la jnji ade baju,en.pkwe still teguh ngan pendirian cerewat lah memilih baju anda sbb anda bayar mahal2 bia la setimpal ngan harga…syukur….

Kalo x, kompem aku da beli yg ntah hape2 tapi harga mahal.  So hr sabtu hr tuh..aku gerak sndiri g kajang,sbb tnggu enhadi jemput, dia x siap mandi pn lagi..xpe la,aku gerak g sana la. Aku da smpai sana still kne tnggu, SEJAM ok!!! Cm ne aku x fed up nak g sndiri. Bla aku srh dia dtg jmput aku,dia kte aku  mengade la mcm2 la. Dr aku dok tcongok kat stesen komuter kajang bek aku landing atas tilam smbil bace manga kat umah,kn??? Nk salah kn aku padahal dia xde nak tunjuk kn respon yg baik bla aku turun sana,tobat r aku nk turun sana sndiri lagi…

Eh..oh,emo lak…
Memula kn g metro kajang,  why meh g sana padahal keje kat masjid jamek, hari2 g jalan TAR. Erm..ntah..abs kedai kat jln TAR nie aku masuk tapi…aku x berkenan. Rupa da ok,tp kualiti kain plak foul, kesat semacam kn. Ase mcm pkai kain guni jea. Erk…hr tue round2 la kat all da butik n kedai kat dlm tuh..lam ht da ckp..xnk da cari jubah tue,nk carik baju kurung je la. Ssh dowh kalo jadi aku. semua aku nk teliti, dr cutting baju,kpada jenis kain, corak kain(klo bercorak la), teros kepada perincian,manik2 bagai,jahitan kain teros kepada sepasang baju yg mcm nie berbaloi ke ngan harga. Kalo mcm..jahit manik pn cantik cket je dari aku jahit sndiri tp harga baju RM199, maap la bek aku beli baju kosong jahit manik tue sndiri..baru bape belas ringgit je kot hrga manik tue.

Xjmpa…
Pastue en.pkwe ajk masuk parkson jab. Ade la baju lam tue…tapi asl baju kat parkson kain kesat semacam?? Harga lak mmg wow, konon sale 20%..tp bagi aku ttp x bbaloi..nk membeli bia puas hati, harga mahal baju ok xpe la gak. Pastue g bahagian org laki. Uhuh!! Aku da agk da…kalo ajk g parkson tue mesti ade agenda d sbalik nye. Layan kn je la…….

Last2 dia dpt seluar 2 helai t-shirt sehelai. Hr tue pn dia da beli baju dia spasang. Melebey lak org tue nie taw. Memula bkn main ckp xde duit bagai kn..last2 5 helai g beli nye..bkn satu tue harga rm40-rm50,haishh.. takut aku ngepau la tuh. Xley jadik!!! Owh..tp xpe, dia da jnji nk bg adiah blk dr raya nt..next gaji la tue. Sonok okey…
Pastue dia jnji nk bwk g mkn chocolate fondue kat haagen darz (aku xtaw eja weh).

Lps tue kua la carik2 lagi baju aku..then terpandang satu kedai neh. bkn butik pn.. kat Appin collection kot kalu x silap. Tgk baju2 kurung dia ok la,,cantik2, harga pn wow2 gak la…plg cokia pn RM199, yg aku berkenan tuh of kos la bkn yg tuh. Pegang2…tgk harga RM3++, dem….asal la aku kalo suka baju xde yg murah..aku nie kedekut okeh…mmg la berbaloi kalu beli sbb cantik gile..kain pn ok..tapi aku kedekut. Di ulangi….K-E-D-E-K-U-T.            uhuk3..last2,en.pkwe panggil tnjuk satu jubah…wane pink. Erm…ok la,tp pink dia mcm dusty pink..aku x suka dusty pink sbb nmpk ber-dusty,hahahaah…nmpk cm butuk ok! Kalo aku puteh melepak bseri la kot pkai wane dusty2 neh. tapi aku sndiri pn da dusty da…nk tmbah dusty dey!!! Last2..akk tue ckp baju nie ngah offer tok raya..  RM129 je ok?? Muaahahahaah…murah2.  Bajet aku RN200,but less is much better la kn. Tp nie da lesser nie.. lg2 la afdal untuk d beli.

Jubah pesen tue ade dua jenis..satu yg paching,ade manik sket2 jea..satu lagi,paching tambah manik2 berat gile. Yg byk manik gile tuh harga dia RM179, okey..msh dlm bajet..tapi kaler nye x menarik. Ade kaler hitam, putih ngan dark purple. Owh…dark purple tue menarik. Tapi memandangkan tema wane pink, so kne beli wane pink gak la. Tapi amek la wane maroon just nak test cutting jea. Saje gedik konon kurus g amek saiz s padahal nak amek saiz m,sbb t-shirt n kemeja aku suka pkai m eventho en.pkwe kte s tue da ngam cantek da ngn aku. tp kn…erk…bontot mantap neh susah kot nk pkai batu yg saiz sndiri..kne pkai satu saiz besar baru x terasa org dok ngusha bontot sndiri.

Owh..bbalik kat cite jubah tadi..masa test tue,dan2 fall in love ngan dat baju.tp mintak gak wane dusty pink tuh saiz s. alangkah sedeh nye…saiz s da abis. Blk uma baru tpikir asal x try fitting saiz m..mn taw cutting dia x lari mana,eventho saiz s tue da ngam2 cantik da. Labuh kain,labuh tangan,bahu..da cun mcm mmg ukuran aku jea.
Pastue dok la tny2 en.pkwe ok x baju wane tuh,lagipn dia nye patching wane pink…so bley la kn. Nt pkai tudung wane pink..kira ade gak la sipi2 tema tue. En.pkwe pn da suka da tgk aku pkai baju tue laju je bagi green light. Bg green light jea..green notes xnk la hulur. Xpe..bayat sndiri….nt da kawen duit gaji aku simpan berkepuk lam bank. Shopping aku pau duit dia..hahaha, laki harus la myedia kn sgala nafkah2 untuk isteri kn?? Hekkk….

Muka da berseri2 dpt baju raya…terus g carik selendand wane pink skali dpt dua..muahaha. satu pink kosong, satu pashmina polka dot,memula ingan kan itam putih. Balik uma baru perasan kaler dia grey putih. Erm..wateva la… jnji dpt menambahkan koleksi selendang aku yg x sberapa neh. pastu msk parkson blk..mau carik jean baru.. muahaha..suka okeh,baju murah so ley beli jean baru. Nk carik jean wane grey..n of kos bkn slim fit or skinny… kalo ase nk kne cepuk ngan pkwe sndiri..sila la mengedik pkai suar cm tuh. Huh..dengki awek seksi takut org len ngurat la tuh. Ade ke org nk kt awek awk nie abg oii…lg kn awk, dok panggil sy paria aptah lg org lain… org itam cm sy nie xde org ndak la..pkai cm ne pn xde efek nye!!! Tp xpe la…aku pn x slesa nk pkai skinny ke slim fit ke..nt kne pkai baju saiz L plak..2 saiz lagi besar. Round2 parkson,aci wane grey je skinny. Aci kelabu je slim. Diesel ade…cantik da, grey siap lusuh2. Slim lak…tp xpe,g  je try…siap amek saiz 29 lagi tue. Owh….ngam…xde la fit sgt..sbb aku da amek saiz besar cket. Tp tang pinggang lak foul.  Suar tuh lekat kat bontot bkn kat pinggang…choiii..ingt aku nk tayang spender kat sape??? en.pkwe g amek saiz 30 knon2 saje je la nk bg try tgk.. ok la…loose dr tadi…loose gile,siap ley lurut cam tue jea…en.pkwe da gelak2 da…kang aku bogel depan ko baru ko taw…ha!!!

Ade la ladylike n applemint…hell no, aku nk pkai 2 brand neh. xbest kot. Si applemint cutting foul teros. Kaki kecik..cawat gile labuh,pinggang besar,tang peha besar..oh,tidak!! Aku pkai skali dua je si applemint tuh,pastuh… terperuk la ko kat dlm lemari. Si ladylike lak..erm, no komen…aku pkai pn dolu2 time diploma dlu…aku x suka. Basuh 3 4 kali da mgelobos.aku pn xtaw pehal….aku pnye la feeling peha n bontot aku mengecik..mmg bontot la,
Xde mkna nye bontot aku mgecik. Suar tuh yg mbesar. Skang aku x taw la ladylike cm tuh lg ke x. levi’s aku xtaw la lak..aku nie bkn layak tok pkai suar2 brand mcm tuh…aci yg kat parkson tuh bley la. Aku suka suar BUM, goggles n diesel,yg murah2 jea. Tp syg…xde,kalo cutting straight,kompem wane dia biru…aku x suka kot biru2 nie.. sua aku pn..de wane indigo,xpn mcm nk green2..arrggghh..susah n explain tp aku x suka biru lah..yg muda2 tue..kalo ala2 dark..tue ok cket.

Pastue g mid..masuk metro, geledah2..last2 jmpa la straight cut wane grey kat jeep.,tp xde bleach2,arrgghh…Sambar je la…g fitting mcm okey…saiz 4, aku pn tatau nape suar jeep nie saiz dia 2,4,6,8,bla bla bla..wateva la kn. Kalo BUM aku pkai saiz M, kalo goggles aku pkai saiz 27, kalo jeep saiz 4, huh?? Aku x try pn saiz 2..ase mcm x mampu jea..gemuk ke aku weh??? Bdk sales tue kte saiz 2 nie pinggang dia 26, kalo 4 tue 28. Aku amek 4, blk umah da ase x puas hati..asl pinggang aku 28 weh?? Asl aku x try jgk yg saiz 2 tuh..mn taw tang bontot jea yg seksa..which kalo bontot aku kecik cket aku ley pkai saiz 2 tuh. Last2,amek tali ukur..lilit2 pinggang sndiri…26,erm…puas hati la cket…tp hr tuh timbang berat aku 48. Ces..ces..ces.. nie mesti ms xpose hr tuh pg ptg siang malam aku dok bantai roti jea…kembang la ku cm roti hendaknye,demmm. Tp 48 tuh ok lg la kot…cma tpikir kalo da raya nie mau mkn byk2…so harus lah brat berada di bawah 48, which is 46. Tp…..mcm x mmpu jea. Abg…redha je la ek?????

Da setel2, en.pkwe tapau kn aku chicken rice bowl kat popeye sbb aku sminggu dok hadap roti jea, butterscotch lak tuh,pastuh bsg kepala pening nyut3. Ok…stop mkn roti,roti pyebab aku gemok…mkn nasi xpe…nasi x penah mgecewakan aku wlo mkn byk mn pn…..bdn aku skang sbb aku x mkn roti la,bkn sbb diet mkn nasik 2 sudu mcm org len.  Nk diet?? Jgn mkn roti..mkn je nasi..tp jgn la ko hadap 1 pot tuh sorg kn. Kalo gedik gak,xnk mkn nasi..ko telan la bihun..wat sup..plg afdal rendam air je..xyah letak rencah…tapi kau x sanggup telan. Aku nk mkn sedap jea….x kesah la bnd ap,murah2 pn..jnji rasa kne first class. Eksyen?? Slh kn mak aku..sbb dia masak sedap2 bagi aku mkn..da nama pn tokey restoren kn!!!

Owh..hr nie gigh kol 5 aku bangun mandi wajid sbb ade org nk blanja bukak pose. Wlo pn cik manis nie xde kesah pn aku ley pose ke x..tp still malu weh,memandangkan de 2 jejaka opis yg aku xpenah nye nak melepak borak sama join gak. Kan aku xpose, xkan la aku nk bbuka sama ngn org kn..even smeja,mesti la aku kne mkn lps sume org da jamah mknn dorg kn. Msti la dorg mcm..wadefakh ko x mkn lagi kn??? So pepagi tadi gigih la aku bangun siap doa2 lam hati jgn la ko kua lg…muahaha….so hr neh pose la saya…yeay, dgr gak aku dok doa2 lam hati srh ko benti kua ek…hihihihi.  Maka akan berbuka la saya di nando’s klcc dis petang…. Bia la sndiri x suka nando’s kn…tp bila org blanja,hrs la telan jea.

Eh…
Td kn cite sal shopping raya???
So…da abs la kot shopping raya aku. memula nk beli la heel raya. Skali kat parkson ade la sale crocodile n nautifit eh?? Itu lah…da bkenan. Tp hati gedik sbb hari tuh tnampak oxford shoe kat bata mid. Siap peep a toe lagi tue. Tp yg weng aku x de nye tgk harga hr tuh..huhuhu, ms g mid..tgk rega..amik ko!!! RM259 kalo x silap.. deh deh deh… kalo RM150 tuh bley tahan lagi…aku kn  kdekut. Aku bley bli 4 pasang kasut ngn rega sbanyak tuh. Pastuh mula la nyesal sbb x beli jea kasut boye yg en.pkwe tnjuk…lawa gak la,ley wat g keje hr2 nk kne bdiri lam LRT.  Tp teringat blk kasuts kat tepi pintu…ase insaf plak,langut tgk ats almari..lagi btambah insaf. Beli kasut bkn main tp satu je yg dok belasah..yg len melepak je kat situ..pkai jarang2 jea..haisshh…tros x jd beli kasut,


Photobucket