si comel n si ensem

Sabtu, 12 Februari 2011

jom gegar blog by citarasa rinduan


entry khas buat kak ayu.
sesape yang nak blog korang d-review,
ley la ke blog kak ayu neh...
simple jea syarat nye...just tinggal kan url blog korg kat blog dia..
cam ne nk tinggal kan???
adoyaiii....pandai2 la mau hidup...eheh!!!
okie... sile klik jom gegar blog anda untuk 
digegarkan... 
meh aku copy cket ayat kak ayu neh 

Oleh demikian, di pagi sabtu yang mulia ini…….kepada sesiapa yang mahu blog anda di gegar olehku…sudi-sudi tinggalkan url anda…insyallah…..walau sesibuk mana tanggungjawabku bergelar isteri, majikan, ibu, anak dan menantu……….pasti akan ku ambil sedikit masaku untuk memeperkenalkan blog anda kepada teman-teman semua
Caranya, seperti diatas…hanya tinggalkan url anda…tarikh tutup pada 03032011


owh...neway, jgn la just tgl kan url jea
walaupun kak ayu just suruh korg tinggal kan url je kan
buat la pape yang patut..
paling idak pun, just be her follower..
klo malas nak wat entry sal her intention la..
but, x elok le cenggitu...
bak kate ben ashaari.. it was a win-win situation
ok, moga blog aku neh akan di gegarkan nanti...
huhuhu

majlis pertunangan nor suzana and other missed wedding

assalamualaikum
sihat semua??
hehehe...mukadimah entry cm baek jea..
biasa la nk tulis sal tunang nikah kawen nie, msti la bersopan santun
as promised, lepas abis tengok fruits basket aku akan tulis
entry neh... 
sooo....here we are.

tempat: rembau, noghori sembilan
tarikh: 03/02/2011.
tahun baru cine tue. aku awal2 lagi da kua dari umah
biasa la my lovey xmo dtg jemput, dia suruh dtg umh dia
huhuhu...redha je la...
cair mekap ok, nasib bek LRT x sesak
but KTM?? like s**t.
owh, nie bkn sbb KTM lembab ke ap..
[as my lovey slalu merungut stiap kali blk keje]
but to mention here is the 'stupid guy' yang xtaw bace signboard
kalo da women coach tu pepaham je la
nie idak..lg sengaja masuk, geram btol lah.

eh, ter-emo lak, bbalik kepada kesah pertunangan kwn aku neh.
kitorang bertolak dari kajang around 11 a.m
and we arrive at 2.30 p.m i guess [suda nyanyok!!!]
jalan nye masyaAllah...jam!!
tp xpe..janji kitorg da smpai...

da jadi tunang org da kawan aku neh...


okie...mesti ade org y bz bdi nie..hehehe.

tengok...tengok...aku da letak watermark kat gamba aku
hehehe...padahal gamba neh amek kt FB jek
aku kan xde kamera...cedey T_T
neway, gamba neh sbnarnye gelap...
huhuhu...aku da edit da...sowy ea sue..hehehe

missed wedding

ok nie lak sal wedding member aku kat kampung
yang x ley aku pg..
bukan xnak pegi....tp aku x balik kampung
so...buat kawan2, sorry bbanyak ea...
kite layan gamba je la ea...

lily kawen, sangat cumil kan???
psttt..tgk watermark aku tuh,mcm aku je wedding planner + photographer


nie pn pasangan yg sangat cumil...


azma, sowy xde gambar yg cun cket..nie je yg ley trace kt FB,
len kali bila da ade yg cun..aku update lg...



p/s: my lovey sgt sengal!!!!



new layout!!!

yeay...
akhirnye bjaya gak abis kan anime fruit basket
best woo...
ehehe...aku aci anime je sume best...
eh, hr nie bukan nak cite sal fruits basket
tp nak gitaw sal layout baru tok aku ne blog neh...
tengok....xcute kan???
hehehe....matlamat aku memang nak blog yang simple mimple pn..
huhuhu....

aku da buang music box and widget2 yang ntah pape...
tp ade lg la widget2 yg ntah pape yang aku sayang nak buang
nape aku buang sume tuh????
sbb aku nak myenang kan bebudak blogwalking
nak ber-blogwalking kat blog aku neh
aku pn suke blogwalking, so aku paham ap rase nye
klo ade lagu2 n widget ntah pape tuh.
dorang sume tuh bukan stakat membingitkan telinga
tp also,melembabkan lagi lappy...btol x???
hehehehe....
so as a result...aku made my blog simple mimple jea...


Rabu, 9 Februari 2011

take a break for a while

buat masa skang nie saye x sempat nk
updated blog ini....
sy tpaksa berehat seketika dr bblog [cm seyes je!]
why?
ehe...saya nk menghabis kan anime cmabest neh [wat suspen jek,hehehe]
skang ngah tengok fruits basket, happening n cute la anime nie
erm...nt sy update screening/preview sal anime neh
xtaw la kot ade yg suke anime ke...

character yg sgt cute. [image from a fox underground blog]


tapi wat masa skang neh saya memang
ade beberapa entry ngah tnggu tok ditulis..
antara nya --->>>

1.anime preview : fruits basket
:-akan menyusul, saiyuki, fushigi yuugi, etc.

2.perigi mencari timba, ok ke??

3. diet sihat...tanpa perlu menahan lapar

4.jalan2 cari makan : chilli's
akan menyusul :- Seoul garden, farm's spaghetti, pizza milano, etc

5. resepi: mandu/korea dumpling

6. majlis pertuangan nor suzana [my fren]

7.review ; maybelline  gel line + bb cream

8. movie marathon + review : yogi bear & green hornet

aduh, cam byk lak entry nk tulis, cuma masa je x mengizinkan.
kepada uols, sile la follow me, saya akan kembali and i'll follow u back


p/s: ayat kat atas tu sume cam baek je kan...heheheeh.
saye memang baik pn.. 

Selasa, 8 Februari 2011

gegar 1,000 blog ben ashaari


SAYA SOKONG DUNIA BLOG dan SAYA SUKA KERANA SAYA MINAT MENULIS DAN MEMBACA BLOG ! ANDA BAGAIMANA ??

tu dia banner ben ashaari. 
memandangkan nie first contest aku [erk..contest ke ni?? 
kire first time mengambil bahagian secara serius la]
sebelum nie aku just..dalam dunia blog aku je... 
[sebab tu kot aku x banyak follower... hurm]
maleh nak membebel bebanyak sesape nak join sile klik 



nota pisang kaki:
baru terperasan hari nie da last day... aduh, ingt kan 
baru 6hb tadi... tp xpe lah... malas nk delete entry neh

tag: 25 facts about myself

okie,
first time kne tag... erm...
thanx to farzana farzanto coz tag me
mende alah kne wat nye...senang je kot
tp nak pikir 25 bnde sal aku neh yg mls neh..
the taggie wasss....

"Once you have been tagged,you are suppose to write a note, 
with 25random thing, fact, habits or goal about you. 
At the end, choose 25 people to be tagged. 
You have to tag the person who tagged you.
 If I tag you, it's because I want to know more about you. 
Your cooperation is highly appreciated."

so pape je lah yg aku nk merapu meraban kan
now lets answer the question--->

1. of kos 1st my name bukan awek hadi binti samdol or whateva, my mak nk letak nama
aku juliana, but my dad letak nama nor azian.
so, which one is my name??? xkan xtaw kot...

2. umoq, diz year 25 lah [tua dah], ikut bulan 24 lg ea...sighhh!!!

3. anak kedua dr 3 bradik, bongsu ppuan tp bkn ppuan tunggal, jd 
ktorg btiga mmg ade specialty masing2

4. memandangkan nama kat blog aku awek hadi, so of kos pakwe aku which is 
my husben to be [insyaAllah dengan izin Allah s.w.t] adalah 
hadi

5. owh, mix thailand+cine belah mak, melayu+mamak belah bapak 
dapat aku muka mcm x bape cute, tp syukur
alhamdulillah...tuhan bg perfect sume nye sempurna

6. skang nie dok damansara,terpikir mau tukar keje tp nk tnggu ofer
yg btol2 best, klo bley nk company sama ngn my lovey
nt kawen sng g keje skali

7. suka makan sume makanan yg boley di makan, dgn kata laen
saya suke makan...eheh

8. Independence kt certain2 thing je, sbb tsangat2 manja.  
seb baek my lovey sgt2 memahami n caring gile [ btambah2 manja + gedik]

9. suka tgk bende2 yang cantek n cute...

10. sgt2 gile kan kucing, dr masa blaja lg nk bela kucing
tp smpai skng msh x kesampaian

11. erm...pe g, my dad da lama meninggal, sob3...
alfatihah tok arwah

12. sangat2 berharap dapat mencapai all my matlamat
sperti yg di rancang2

13. bblog dr taon 2005 tp x pnh aktif, aktif blk taon 
lepas tp sikit je follower, sedey... :'(

14. sgt suka makan pedas

15. ngah berusaha dpt kn blk berat badan dlu.
2 bulan da nek 2 kilo... aisshhh

16. sangat x suka bila smpai time nak submit project

17. slalu terpikir sal kawen, sbb nk jadi suri umah,
malas da nk keje

18. teringin sgt g holiday, tp memandangkan status wit my lovey 
x mengizinkan n kwn2 sume bz, xtertunai hajat

19. sejak tpn rosak, dok pakai tepon plg murah kt malaysia,
sgt tensen sbb xde kamera...sighh

20. suka blog walking kt blog2 org....klo menarik mesti follow,
tp org x follow kte blk pn....cedey lg.

21. skang nie ngah pakai masker, da mengeras da masker
tp sbb nk abiskan jwb mende nie...muka da ase
kne plaster simen dah

22. sgt rindu kampong.....mau blk, tp raye nanti bru ley blk, lmbt tol raye

23. suka minum ais, tp da lama x minum demi mjaga
kesihatan tuboh badan

24. x suka org memandai2 ngan my life... nk bg nasihat2 yang x spatut nye ke
padahal dorg x taw pn ap sbnarnye yg blaku,
or x kenal me pn...

25. sangat gembira sbb bjaya mhabiskan tag nie [nie pn bley dikira ke???
bley la ek...hehehhe]

ok, now time to tag others lak,
tp xde follower pn, so xley tag smpai 25 lah
hurm....
let see.....



 link enna jd kecik, huhuhu