si comel n si ensem

Sabtu, 26 Mac 2011

cerpen : rebellious love

hari ni genap staun aku single mingle. Aku keliru ngan perasaan aku sndiri, adakah perasaan aku telah di kuasai oleh kuasa jahat yang cuba menakluki jiwa manusia?? Huhuhu…aku cket pn x sdey ngn perpisah yang berlaku, ntah la…bagi aku lelaki nie gile annoying… sbb dia aku jdk meluat kat sume lelaki yg aku jumpa. Kerana salah faham yang kecil, dia biarkan aku terkontang kanting sndiri, x smpai seminggu aku dpt taw dia kapel ngn pkeje mak aku…dia langgar janji nye tok setia menanti aku bersedia menjadi suri nye. Lelaki memang lidah bercabang..

‘husna, u teros blk umah ke rini??? Tanak lepak ngan kitorang dlu ke?,’ tetiba mamat perasan macho kat opis neh muncul. Aik, bile lak lamunan aku ade mamat neh????

‘husna?? U dengar tak I ckp nie…u berangan ea???,’ lor….kacau je lah…baru nak rebellious ngn lelaki2 petualang, eeeiii…tensen.

‘xpe r….aku bkn suka merayap x tentu hala…nak blk teros,’ xde kuasa haku nak kua ngn ko, wlo pn bkn berdua. Bek aku merayap kat blog2 jea…boley sambil golek2 jea, bisik aku lam hati.

‘erm…xpe lah klo cm tue, but I hope one day u sudi kua ngn I, I mean kte bdua je, g mkn ke.’ Urgh..ade hati tol, aku taw r ko ase ko plg hot kat opis neh…tp tak yah la kacau idup aku, ade lg kot hot girl kat opis neh yg ko leh kacau slain aku, siap dorang dok tergedik2 lagi harap ko nak ajak dorang kua. Owh tetiba ase aku plg hot antara the girls sbb ikmal ajk aku kua berdua..heh, mesti dorang hangin ngn aku. No worried la girls, aku x minat pn….hati aku da xde ase cinta da, aku nak tumpu pada kerjaya je skang neh.

##############

Siap mandi aku da lending atas katil smbil capai laptop. Mata aku dah sparkling da tgk vcd anime yang aku baru beli. Hari nie xmo blogwalking, nak layan anime je.

 i try to make it through my life  In my way 
There's you,I try to make it through these lies 
That's all I do 
Just don't deny it,  Don't try to fight this 
And deal with it, That's just part of it 
If you were dead or still alive 
I don't care, I don't care 
Just go and leave this all behind 
'Cause I swear (I swear),I don't care 

‘alamak…sape lak call neh..kacau je lah..’bisik hati aku, da la ringtone tepon pn rebel gile. Aku capai tepon ka atas meja…lor, mak aku rupe nye!! Maap mak…tade niat nk jadik ank durhaka…wuwuwu.

‘assalamualaikum mak,’ dey2….berlakon sopan kunun, bley blah….

‘waalaikummussalam, husna ngah wat pe??,’

‘tade pape mak, bace buku ket,’ cheh..dan lagi nak tipu, bkn ap..klo mak aku taw aku tgk anime mau dia nangis meraung2, da tua Bangka pn tgk anime lg..

‘mak nk tny husna ni, husna xde ase nak kawen ke?? Husna bukan nye muda lg…x smpai stengah taon da huna nak masuk 28. Mak bukan ap..mak pn da tua, xtaw bile tuhan nak amek nyawa neh…mak berhajat sangat nak tengok husna kawen sblm mak menutup mata…isk3,’ siap nangis2 lagi mak aku neh, padan la aku cengeng, mak aku nie lah punca nye.

‘ntah la mak, mak carik la calon mak ase sesuai tok husna,’

‘eh.xkan tade sesape yg husna dok minat kat opis tue???.’ Oloh…wat2 tnye lak…orang da taw da

‘xde la mak, husna xde masa nak pikir sal cinta2 neh, mak cari lak tok husna,’

‘ha..kebetulan husna da ckp mcm tu, ni ha si arep ade wat blk kwn dia, hensem mcm jepun, keje pn kt jepun, tp da keje kt mesia dah baru je pn blk mesia. Arep ckp dia nk carik calon isteri, ea lah kt jepun sume comel2, tp bkn islam nak wat pe mak tunjuk la gmba husna yg plg hot, teros dia ckp dia bkenan ngn husna, so cm ne???’ ha…kan da agak, mak aku mesti ade plan baek nye…siap panjang lebar penerangan dia, kalah promoter. Da la siap mention tunjuk gmba aku yg plg hot…jgn2 gamba bogel aku masa baby, aku ase gmba tue je yg plg hot.

‘nama sape??’

‘min hoo,’  eh mak aku neh…dia ingt aku kuno sgt ke nk kena kan aku.

‘mak jgn wat lawak, min hoot uh pelakon korea, xde kaitan ngn jepun pn,’ mak aku bantai gelak mengekek2 lagi…bahagia btol tuh.

‘ammar ghazilah’ erk…aku korek2 telinga kot silap dengar, ade kah mak aku sebut Godzilla??? Setelah wat perjanjian ngan mak aku dan mencapai kata sepakat, aku masuk tido. X jadi nak tengok anime. Owh…lpa nak ckp sal perjanjian yg termateri antara aku ngn mak aku tuh. Antara syarat2 yg terkandung dalam perjanjian tue, aku nk knl ngn si ammar ni,nak taw cm ne perangai dia, dia ley time aku n aku ley time dia ke x , bg aku rupa x penting. Lg pn klo mak aku ckp hensem tu maknanye mmg btol2 hensem la sbb taste mak aku lg tinggi dr aku. Aku mintak masa 3 bulan kat mak aku tuk bagi peluang kat kitorang kenal antara satu sama laen.
#######

‘so, cam ne cite ngn mamat Godzilla yg mak ko rekemenkan tuh?? Da tgk gmb dia???,’ qila housemate aku yg tinggi lampai landing kt sofa sebalah aku smbil ngn selamba je mengepau twisties aku. Aku ngn qila neh da kire kamceng sgt da, sume bnda aku cite kat dia…Cuma aku x cite la sal aku bangun tengah2 malam carik nasi sbb lapo….mesti dia ingat aku monster gile mkn xtaw control. Erk…da tercite kat korg…ala…korang da taw da,wuwuwu. Aku geleng je sebagai membalas pertanyaan qila.

‘asal x tengok, kate si arep da email kan gmba bdk tuh,’

‘aku delete,’

‘asal lak??? Bodo tol, klo aku mesti excited gile nak tengok,’ tue dia…tersembur2 twisties dr mulot dia, tu lah, ngepau x mintak.

‘godzilla tue xde pn nak contek aku ke hapa, lg pn dia ley je email sndiri gmba dia kn. Xnak r aku, mcm aku lak tgedik2 nak kt dia,’

‘tue dia…ego xmo kalah, suka ht ko la,’ qila bangun tinggal kan aku sesorang ngn plastic twisties aku yg da kosong. Pandai la ko ek, da abis twisties aku ko blah la ea….

########

Gile lama meeting hr nie…penat aku nak melayan kerenah client yg sgt2 cerewet neh, mau luku2 je kepala pastu halau balik, seb bek aku keje ngan orang.

‘husna td tepon husna bunyik x benti, akk angkat la ckp husna ngah meeting, lgpn bising gile ringtone tepon husna tuh,x jiwang langsung,’ aih…becok lak mak cik sekor neh.

‘sape kak??,’

‘ntah, no x dikenali…lelaki, dia ckp nt dia call husna blk,’ aku bersandar tenang mcm xde keje nak wat, nie klo bos aku tengok mesti dia bagi keje bebanyak neh. Aku capai tepon…tekan2 pape yg patut, agak2 nak call balik ke x??? aishhh…susah tol nak wat decision. Lom abis pikir, tpn aku bordering….no tadi la tuh.

‘hello,’ tade salam…kot2 bukan islam ke yg call

‘erm…hello,assalamualikum…erm…husna ke ni?,’

‘ea saya, nie sape yg bercakap, nape ea?’ gile skema aku jwb tepon, mana taw client yg call…huhuhu

‘erm…ammar nie, kat kl skang, ade keje…,’

‘so???,’ yes….that me,sengal gile jawapan.

‘erm…ammar ingt nak ajk husna kuar dinner, kalu boley…tp ammar x paksa,’ mamat nie ade masalah percakapan ke??? Byk betol erm dia.

‘aku ok je, lgpn esok weedend,’

###########

Aku tgk jam kat tgn, janji kol 9..nie da kol 9.15 da…aku plg x suka org yg x menepati masa. Nasib baek aku dtg sendiri, setuju ngn cadangan dia nak jemput aku kat umah, mau aku kebulur. Aku order dlu… mls aku nak tunggu dia, secret recipe damansara utama neh xde la ramai orang sangat mlm nie.  Tetiba mamat kat meja hujung menuju ke meja aku, erk…ke aku je yg perasan??

‘hi, order x tnggu saye pn,’ mamat tuh tarik kerusi kat depan aku n duduk, aku x pelawa pn dia duduk, ntah sape2 ntah. Ntah2 promoter nak jual barang, nmpk gaya smart semacam je…siap kemeja bagai lg.

‘godzilla???’ tetiba tpacul menatang tuh dr mulot aku,

‘excuse me, mn godzilla?eh, sorry lpa nk knl kn diri, sya ammar,’ huk ala….nk ckp omputeh lak dia. Kalo cm tuh da lama la mamat nie kt situ, aku ingt kan aku nie da hot sgt la sbb dr td lg dok perasan mamat nie asyik dok tengok aku je, damn tol la…spoil mood.

‘asl dok situ???asl dari td x perkenalkan diri?? Asl nak  perhati orang mcm nak wat bende jahat je??,’ huh…slamber aku tnye, xde nk bg soalan diva2 dah. Ammar gelak besar…sah dia nie Godzilla wlo pn bbadan cm min ho..uiks, ptt la mak aku ckp dia min ho ritu.

‘saje nak tengok awk, arep ckp awk delete email dia tnpa tgk gmba saye pn. Saje nk tengok btol ke x,’ kuang hasam kan mamat neh?? Nasib bek dia approach before makanan smpai, klo smpai aku da abis makan bagai, mmg nk kne tinggal ngn bil je mamat nie.

‘so?? Ap result pemerhatian ko tuh??,’

‘btol la awk x tgk pn gmba sya tue,’ ingt owg heran sgt ken k tgk gmba dia tue…heeiii..x hingin taw!

‘kte ade keje kat kl, ade keje pe??,’ saje je tukar topic, kang aku hangin, aku laky g jdik Godzilla. Klo x sbb mak aku yg bersungguh, xde maknanya aku nak jmpa dia neh.

‘nak jumpa awk je, sye drive dr johor smata2 nak jumpa awk. Saye nak awk taw sye serius nk knl ngn awk,’ nk ngayat la tuh…dasar lelaki. Aku hnye mendiam kan diri je..jiwang2 is not me!

‘so, ape hal ngn Godzilla tue, ke klo awk terkejut…scara otomatik awk akn myebut Godzilla??’ hamboi…dan lg nak bahan org.

‘ammar Godzilla, sorry..that what I heard from my mum,slh dengar sbb line x clear,’ hambik kau, nk sgt taw kan??? Padan muka…pas ni mesti hangin ckp aku x respect nama mak bapak dia bg kt dia. Tp dia hanya gelak jea…ngeng!!

########

Da hampir 2 bulan aku kenal ngn ammar si Godzilla, ammar kerap datang kl smata2 nak rapat kan hubungan kami. Tp aku ttp ngn sikap rebel aku..ego aku memuncak2, bagi aku lelaki sama je. Kerana kisah lalu aku hukum ammar padahal ammar sgt baek. Stiap kali ammar cuba myentuh hati aku, aku menolak dia jauh2. Ade satu hari tuh aku demam panas, ammar sanggup ponteng keje semata2 nak jengok aku, tp aku halau dia balik. Aku ckp aku ok….punya lah jauh dia drive sbb worried sal aku. Sifat caring ammar cket pn x dpt melembut kan hati ku, x dpt menghilangkan ego gile aku.

‘woi husna, bangun la…ammar dr tadi lg kt depan umah tue, kesian aku tengok, bangun la weh,’ qila mengheret selimut yg membaluti tubuh aku, adoiii…mak limah sekor nie, bising tol la. Bia je la mamat tuh kt lua tue. Aku mengiring ke tepi.

‘husna bangun la…ko jgn seksa jiwa org boley x?? klo ko x suka ko ckp je terus terang…ni x, ko nie sama je ngn pkwe lama ko dlu, xde beza!!,’ aii nie da lebey ni…ni yg mak menyirap nie… mmg nak cari gado tol la. Aku bingkas bangun dari katil, x pandang pn muka qila teros masuk jamban. Aku basuh muka n kumur2  je…xde gosok gigi bagai teros aku kua jmpa ammar. Aku da x kesah…bia ammar tgk aku x cantek, bia ammar tgk aku jelek, aku x peduli..bia ammar xnak kat aku. Aku da hangin gile da nie… cabul btol mulot si qila tu, yg ko kesian sgt kt si ammar ni nape?? Dia x kecoh pn, ko je yg lebey. Ko ade hati kat ammar eh? Xpe aku bg kt ko…aku xnk, aku x heran pn.

‘hai cantek…baru bangun ea???,’ nie perli aku kea p nie?? Aku da tarik muncung da…

‘ko nak ap??,’ biadap kan aku….ade aku heran?? Why aku nak bsopan2 ngan ko!

‘kan smlm ammar dag taw nak dtg hari ni, nak jmp si cantek ammar nie,’ meremang bulu roma weh, geli aku….nk jiwang2 sat aku panggil qila, ko nak?

‘dasar lelaki,’

‘excuse me??.’ Dahi ammar da bkerut2 da….comey2, eh…pehal ngn aku neh, skang bukan masa nk puji2 org nie.

‘xyah nak wat baek la,ko baek ngn aku pn sbb mak aku kn? Ko xde ase nk kat kau pn kn?? Asl? Ko ade niat nak bolot harta mak aku ke? Mak aku xkaya weh, tok aku pn x cukup. Kalu ea pn, bek ko kawen ngn mak aku jea..x pn minah qila lam rumah tue, dia kaya. Lgpun aku ase sesuai r ngn ko tuh,’ huh…puas ht aku. Wajah ammar da berubah merah…tp masih berlagak tenang…owh, tinggi sifat sabo ke ea???

‘nape ngn husna nie, bad mood je…nak period ea???,’ ammar berlagak memahami… shut up la… ko ape taw.

‘stop la..pls, xyah la nk berpura2 caring ngn aku, aku plg meyampah lelaki hipokrit. Lelaki sume sama je.. bukan buaya tembaga lg, buaya karat…da berkarat2, dah…ko jgn kacau idup aku lg bley x???’

‘husna x suka sy??.’ Lembut je soalan dia, tp menusuk jauh ke dalam hati. But hey…this is husna ok, queen of egoistic.

‘aku x de masa nak suka2 kat ko, aku baek ngn kop n sbb mak aku. Mcm nie je la…nt aku gtaw mak aku kte x serasi,ko xyah susah2 nak dtg cni lg ok,’ erk…nape aku nak concern sal dia susah2 nk dtg jauh2 smata2 tok jumpa aku, lantak la kan…

‘if tue yg husna nak…ok la, husna xkan dengar pape lg dari saya,’ poyo jea, tgk la…x smpai sminggu ko mesti carik penganti,pastu wat alas an tok lupakan aku….pandai la, aku la yg salah kan. Padahal ko tue mmg lelaki daratan, eh…buaya daratan.

‘huh, ade aku heran???,’ jawapan last pn nk eksyen lg…mmg la aku nie.

#########

Da sbulan lebey berlalu sejak kejadian hari tu. Owh yeah…aku mmg x dengar pape berita dr dia, bia la…aman hidup aku. Uiks..lupa nak gtaw, aku cuti…blk kampong jmpa mak aku, xlama pn seminggu jea. Xtaw nape….ase mcm damn je nak wat keje. Saje blk kampong rest..ha!! nie bkn sbb penangan si ammar ea.  Klo dia btol2 suka aku dia xkan btol pergi, padahal aku yg halau dia kan…wuwuwu. Woii!! Asal aku sound like org ting tong je…ckp x suka, asal nak kesah sal dial g…asal nak harap dia back, pastu mula la suara baek ngn suara jahat lam hati aku nie berperang sesame sendiri.

‘jauh ngelamun, ingat ammar ke?’ hish mak aku neh…

‘xde lah mak, wat pe nak ingt kat dia…bukan dia nak kat husna pn,’ jawapan ade unsur2 sedey tp xmo ngaku.

‘ea ke?? Bukan husna yg xnk kat dia, husna yg halau dia dr idup husna,’ mak aku neh byk sangat ber-blogwalking la neh…da terpengaruh ngn blogger2 sume, tue yg mcm semacam je ayat.

‘memandai je mak neh….,mmg la husna ckp cm tue ngn dia, tp klo dia btol2 suka kt husna dia xkan putus asa ngn bende cm tue,’ heh… pride sendri mau di jaga rapi walo terang terangan salah sendiri.

‘abis husna suka kat ammar la neh??’  bile la mak aku blaja ilmu psikologi neh….owh, biasa la instint ibu2 kuat terhadap anak2 nye….

‘xde la suka sgt pn…tp husna x ckp la husna benci dia,’ tue dia x abis2 jaga water face. Da suka pn x mo ngaku.

‘cuba la husna terus terang ngn mak nie,’ mak aku da hangin…ade aura2 hitam mula kua dr badan nye…wuwuwu…takot!!!

‘ntah la mak, lg pn da xley wat pape da…da terlambat,’ jwb aku smbil berlalu kedapur, mau terkincit aku dok lelama kat situ…ngeri tol mak aku..

Tp tatau nape…hati aku ase semacam, sakit yg xley nak cite kat sesape…why la my heart, why u being like this?? Aku x pnh ase sakit mcm nie wlo ex pkwe aku tinggal aku dlu….

########

Lepas abis keje aku singgah uptown hawkeye tok tapau makanan, punye la pemalas kan. Ala….hari nie je. Pas beli pape yang perlu aku drive blk.

‘Annoying tol la, sape yg parking dpn pintu pagar umah aku nie…cm ne aku nak masuk cm nie,’ bebel aku lam kete sorang2 smbil tekan hon kuat. Xkan pekak kot…poyo je dok lam kete, bukan kete mahal pn, blah la weh org nk masuk neh.  Adoyaii…terbakar weh, aku turun dr dari kete… ade gak yg kne peluku ngn aku neh. Mamat lam kete tu pn turun gak, olololo…encem nye, stylo abis…siap pakai spek rayban lg tp asal mcm kenal je???  Goszilla??? Bukan kot…dia skema, jmpa aku nak kemeja aja, mana taw fesyen2 bagai nie.

‘hi,’ ucap dia sepatah, kaki aku da mengigil  da…btol lah dia, wuwuwu…nak lari da depan mata, nie mesti dia nak bls dendam neh…wuwuwu,rela kan je la.

‘erk…erm…kete baru ke,?’ alamak…bile lak aku kne sindrom gagap neh, chill babe. Tetiba ase nak nangis, alahai…ap kne ngan aku neh.

‘xde lah, member punya, pinjam.’

‘kete masuk bengkel ke??’ pehal la aku nie, xde bnde lain ke nak tnye, erk…tp ok cket la dr tnye sal weather kan?? Kuikuikui…

‘xde lah, takut awk lari bile tgk kete saye, ‘ alamak…berdendam lagi dowh, wuwuwu…takut. Mesti di sebalik spek dia, mata dia da menyala2 da.omak….tolong den, eh..bile lak aku jdk org nogori neh, ngeng!

‘owh ea, ritu arep ckp awk da nak kawen, dtg nie nak bg kad kawen ke,’ asal sume soalan aku mcm biol je, siyes nie….ase nak nangis gile da nie..asl nk kne nangis lak, ok2…nangis tanda gembira, ea btol tue.

‘a’ah, nie dtg nk bg kad kawen la neh,’ ammar bukak pintu kete n amek satu anvelope wane peach, wuwuwu..kejam!!! da la amek wane theme dream wedding aku.

‘nah, tok awk…sye wat satu je dlu…nk bg kt awk tgk dlu, klo awk ase ok bru nak wat byk2 n distribute kat sume,’ wuwuwu…mmg bdendam gile mamat neh,benci2!! Aku capai kad yg di hulur, x semena2 mata aku basah, arrgghhh…lantak la, aku da x kesah dia nak kua. Ritu ley jumpa dia x gosok gigi, asl nak nangis dpn dia xley kan.

‘eh…nape awk nangis,’ sbb ko la bodo…tp aku ckp lam hati je la

‘mn de, ko neh…xnmpk ke kete lalu lalang tuh, habuk banyak kot,’ sambil kibas2 kat udara konon habuk ngah beterbangan. Aku bukak kad kawen n bc satu2, siyes sebak!! Eh,jab2…nurul hayatul husna b. Hassan?? Tgk…ko pn nak rebel gak, carik bakal isteri pn nak nama sama ngn aku. Sama sebijik kot…smpai nama bapak pn sama.

‘ko neh da obsess gile ngn aku ke?? Smpai nama bini pn nak sama ngn aku? Soal aku smbil cube wat lawak bodoh,tp mcm aku lak yg Nampak bodoh. Ammar diam je.. nie yg x sedap duduk neh. Ayo mata lak asyk nak kua je. Byk lak habuk hari nie eh…

‘k r, sy masuk dlu..ok la, kad da cantek..tahniah la,’ siyes la…ase nak meraung guling2 je ase. Punya la sakit cara dia revenge.

‘awk nie sengal gak kan?? Mmg la sy obsess ngn awk, sy nak kawen ngn awk, sbb tu sy print nama awk kat situ, sbb tu kad nie ade satu je, special design by me, awk kawen ngn saye eh,’ lembut je dia ckp smbil raih tangan aku,tue dia…laju gile air mata ngalir, ase nak je belasah mamat nie smpai masuk icu.


[Iklan jab=p/s :Di sebabkan nie cerdek [cerpen pendek] jea bukan reality so ley la ade aksi2 bebudak kecik xley tgk. K iklan tamat]

ammar and husna [google image]


Aku peluk dia smbil nangis teresak2, terima kasih sebab bagi aku peluang kedua. Aku janji x ego2 da… aku nak kawen ngn ko. X sangka dia stylo gak orang nye. Tp sbb nak memenuhi permintaan aku, nak kenal hati budi bukan paras rupa, dia slalu dtg jmp aku se-skema yg mungkin.  
‘I love u’ bisik ammar. Aku hanya angguk je smbil teros peluk dia, wa…lama lak peluk kan!! X pedulik da kat kete lalu lalang, da ilang da sume habuk2 yang berterbangan td kan!!  Dah2…nak peluk lelama kawen dlu ea.

p/s: ammar dan husna akn kawen next 2 month, hahaha…tipu je!! Dua eko mangkuk nie rekaan semata2. Kisah pn rekaan semata2, cma peribadi ammar n husna ade cket2 bau2 bacang ngn peribadi me n my lovey…..

ammar tuh nama schoolmate akk aku, tatau nape aku ase nama tue unik gile, korg x ase cm tue ke?? husna tu lak..aku cilok lam cite bila cinta bertasbih kot...hahahaha,  ok..sekian!

goo goo google


p/s: jika cinta luahkan, bia sakit seketika dari mememdam rasa tnpa ade kesempatan tuk meluah kan ap yg tersimpan lam hati. spread ur love....sbb cinta tok di kongsi bersama.




Photobucket

Jumaat, 25 Mac 2011

my sweet laling

memula nak cakap sorry... sbb blog neh penuh ngn
kisah cintan cintun yg pas bace korg mesti ase nak muntah tnpa
henti slama 8 hari. lek dowh....x jiwang berkarat lor klo cm nie...

hehehe...ritu kan aku ade wat entry sal nk mkn japanese food
tp maap skali agi sbb mls nk link...kekeke, entry tuh ciput je..
so xyah la nk link2 bagai. my laling x dtg sabtu.... tp dia dtg ahad
tue pn sbb malam tuh haku wat perangai.. tp sbb my laling sweet owg nye
dia rela dtg ahad tuh smata2 nk bwk aku g mkn. gedik der!!!
tp xley g mkn tmpt besh2 sbb time is limited....


tue dia, baru lepas terjun tiruk lam tepung gandum!!!



him wit his new cap, apa da...mata bengkak x ckp tido 


chaaiiiittt!!! dengki nye pkwe...sekeh kang!!



my foodie, bento set wit teriyaki beef n shrimp tempura.


yummy!!! tp xde la yummy sgt pn, but miso sup dia boley tahan la..


his, chicken karaage



his, udon kot...huhuhu.



kat cni la ktorang makan, gomei...murah jea. sebab murah la makanan dia 
biasa2 je, x fancy or byk choice. tp xpe lah.... dr xdpt langsung kan
bek time je....


lps makan g tc mall [tropicana city mall], owh..
nie gamba opis aku, klo ade sesape lalu situ
hello2 la ea...ley blanje aku makan, heeee



tc mall



last Saturday lak g sunway. aku taw ramai yg
da muak ngn tempat neh, aku pn same... ms kat shah alam dlu
stiap kali kua dating or ponteng kelas, klo x ke mid
ke sunway la ktorang merayap.
tp bile da keje da x pegi da...
kire ni first time since ktorang dua start keje 


okie...muka mcm hampeh!



incik pkwe berangan konon2 dia
penyiasat terkenal...



yeay...da smpai sunway...


encik pkwe sengaja press kete laju2 sbb dengki x bg amek gmba singa
last2 dapat dagu singa je...
tp xpe lah....huhuhu



owh...nie gmba chef wan, dia wat kelas memasak kot, 
hahaha...mn la den taw, tp tok program love our heart
or kidney...da lupa, ngeh3


ok, close up cket...tp xley close sgt, kang aku g mkn lak bende2
atas meja dia tue...

p/s : esok kua dating lg...yeay...
mau g shah alam lg....









Photobucket

Khamis, 24 Mac 2011

lipas o lipas

mesti ramai awek2 yang ayu takut lipas kan???
tp aku x takut lipas sbb aku x ayu.. muahahaa,
sbnarnye nak cite sal cik lipas kt dapo tuh..
dapo ea..dapo..bukan kt blk aku!!! jgn misunderstanding ea...

tue dia...lipas yg sgt nakal...tenkiu google

smlm kemain rajin, pas masak sapu2 n kemas2 la cket dapo tuh..
ttiba....kua sekor lipas neh...lentang pukang lari myelamatkn diri
mcm la aku neh monster yg sgt menakutkan...
owh...mmg menakutkan pun.... sbb aku kejar dia ngn batang penyapu,
heh!!
maka terjadi la aksi kejar mengejar ngn cik lipas...
cik lipas pnye la nk nyelamatkan nyawa yg Allah bagi...
teros lari smpai semput2, aku lak tnpa erti perikemanusiaan dlm jiwa
sekuat2 hati pukul ngn penyapu.... haishh, longkang nye tangan...
cik lipas siap ley elak smbil wat aksi matrix lg....
aku geram...pastu bertukar jadi supa saiya, [ok tipu je..sape soh korg caye??]

aku da tukar jdk oggy....google lgik


last2 cik lipas lari masuk lam toilet aku...
ha!!! nie y xsuka nie...manusia pn aku xsuka guna toilet
aku tanpa izin, ni kan pulak ko lipas kecik x kenang dek untung..
haku teros tingkat kn kuasa mengejar cik lipas...

sian cik lipas...pnye la ngeri aku, smpai mencecet2 dia lari..
last2......
WARNING!!!! sile sediakan tisu....
cik lipas terjatuh lam lubang jamban haku, seb bek wangi
sbb jasa harpic botol purple...
cik lipas tengelam timbul sambil mintak tolong..
haku ngn perasaan kesian tengok je...
xkan aku nk slamatkan ko dr lubang jamban!!!
kang nt ko merayap x tentu hala....kotor taw.
dalam keadaan yg sebak aku pn pam jamban tuh....

maap kan aku cik lipas....aku terpaksa!!!
sungguh aku x tipu....dunia memaksa aku bertindak kejam..
wuwuwuwu.... al-fatihah buat cik lipas...

nk letak gambo grave cik lipas tp takut tletak gambo salib lak,
xpe la..anggap la nie heaven cik lipas...wuwuwu [goole byk bjasa]

erk....aku bertindak sengal lg....
bia la...lipas pn makhluk Allah yg bnyawa gak pe!!!

p/s : buat cik lipas, smoga aman di sana, jgn ko jd hantu n
menghantui hidup aku lak.... revenge is not good for afterlife..
btoi nie, x tipu...sile caye ea..sbb saye tkt hantu..wuwuwu




Photobucket

cengeng!!!

sape xtaw pe tue cengeng??? i bet everyone noe lah,
tp tok sesape yg tatau meh nak explain cket.
cengeng mengikut incik pkwe adalah manja yg erm....senang cite
senang bona nak nangis, pantang silap, berayo mate la jwb nye!!
he...aku memula xtaw hape jadah la hai cengeng neh, sbb incik pkwe
suka panggil aku cengeng...ingt kn tuh bahasa uganda, tp skang da taw da...


pkcik google bjasa lg...

wat hal aku cite sal cengeng neh??? sbb teringat sal encik pkwe,
baru 2 week x jmpa, da windu winduan da...huhuhu.
so entry kali neh byk kesah2 yg x menarik sal ktorg aku nak tulis..
erk...bkn majoriti entry aku sal ktorg ke??? erk...abaikan!!

aku sgt senang nangis, sangat2 cengeng, ok aku bkn nk bangga,
bodo la klo bangga kt bnde cm neh...x matured okeh!
cume nk cite pe  my lovey wat bile aku nangis,

masa: satu hari masa kua dating
tempat: lam kete nak g dating
situasi: my lovey cite2 tp aku dok sebok touch up sbb bgn lambat, x smpat nk bsiap.
pastu kne marah, huh!!! teros aku diam...pandang kua tingkap [ aksi feberet bile nangis]
him: nangis r tue,
me: ....... [diam je]
him: tue la...abg ckp dgr la, ayg pn xsuka klo ayg cite abg x bg attention kan?? [smbil kish tgn aku]
me: .......[tros x jd nangeh...wuwuwuwuw]

seksi kn saye?? seksi kn? seksi kn?? nangis pn nk hot sje
 hehe...again from google
masa: sama ngn kt ats
tempat : pn same ngn kat ats
situasi : haku hangin sbb kali nie dia yg lambat, lama kot aku tunggu,
 janji kol 9.30... dekat kol 12 baru smpai. dia ngn muka ceria xde ase bersalah,
cite2 sal opis la hape la..aku tambah hangin, org ngah hot nie, dia wat tatau lak...
memang la...memang la....memang nak kene!!!
him: ha..tue x dgr la tuh abg dok cite, mls da r nk ckp ngn ayg...bek abg
ckp ngn spender klo cm neh. wuwuwuwu...cedey dia same kn aku ngn spender!!
klo jessica alba ke...bley blah la jgk!!
me : [mata da berair2...smbil pandang keluar tingkap - da ckp da aksi peberet klo nangis,
xmo caye]
him: herm...nangis da!!! sape yg xmo layan kte dlu.
wuuuu....slh kn kte lak [mmg slh aku pn kn...teheee]
aku : cam tue r abg, skang nie da nyampah da ngn ayg kn, mentang2 la kt
opis abg ade bdk qs baru, mst dok ngusha bdk tue je [statement xde kne mgena ngn kes!!]
him : haish...budak nie haku sepak gak mulot tue jab g
aku:.......[menangis sekuat2 hati, seb bek lam kete, klo kat padang bola...mesti aku guling2 smbil hentak2
kaki cukop 40 pusingan padang bola tuh]
him: dah2, abg sorry ok, ayg la...sape soh ckp cm tuh,ayg taw abg syg ayg sorg je kn??
ayg taw abg x pandang ppuan laen kan, dah la...jgn nangis ok [sambil gosok2 kepala aku mcm anak kucing]


okie..yg sengal ini bariu saye...sdg di intebiu oleh encik pkwe yg jgk sengal menggunakan
botol kosong


tempat: sacc mall
masa: pas bebuka, tp x mkn lg sbb nak masok nando's tp penoh...bukak ngn ayo kosong je
dlu.
situasi: nie nangis sbb member, sal ap??? mls nk cite. tp masa tuh tgh2 lautan org aku nangis,
x kire dah org pandang ke hape... my lovey heret me ketepi..
him : ayg taw x??? aku diam je...org ngah cedey dia nk men teka teki lak, aku luku gak
balak aku neh jab g!!!
him: ayg taw x....ayg nangis burok gile...huduh, x comey langsung...msti ngeri sume org tgk...
aku...[nangis kuat2, pujukan stail apekah ini??? adekah stail hitler di jaman kegemilangan nye dlu...wuwuwwu]
him: sbb tue...kalo nak nangis depan abg je, bia abg sorg je yg tgk muka ayg nangis...[ smbil kesat2
ayo mate haku] waaa....sweet lam sengal tuh..huhuhu

erm...ckp la 3 kesah, klo nk cite sume...mmg panjang gile la entry kali neh...
mesti bpinar2 mata nk bace...syahdu je ase.

psssttt....off topik jab, skang kang aku da pndai bahan incik pkwe blk,
bangga ase...muahaha.
smlm kan..ngah khusyuk dok design bangunan opis 6 tengkat
[ok...tipu je, wat2 khusyuk je....padahal da siap da pn,saje blakon
supaya bos x tambah keje..kekekeke]
ngah blakon tuh....bzzz...bzzzz, tpn vibrate.
haku ngn poyo nye bc r msj tuh... from my lovey,

[msj: abah, no tpn umah ape dah??]
haik...bile plak aku jd abah dia neh??? ttiba dpt idea....heeeee
[me msj: dowh..tpn umh pn tatau ka? 03873*****...
muahahaha....bhai, lu silap la bhai, wa taw la lu windu wa,
tp toksah cm ni, malu der]
owh...gile ayt aku, gali kubo sendiri, hahaha. tp incik pkwe
xbls pn msj...smpai la blk. tpn my lovey...
tnye dia asl x bls msj masa aku tnye pdapat dia nk beli syampu baru..
dia ckp da bls....owh ,aku x terperasan ade msj...
n da blk da pn....so x beli syampu tuh.
teros kne bantai gelak kuat2
him : ha...tu la, durhaka kt pkwe lagi, kan da kne tulah, len kali wat g cm tu
oke2...saye da insaf...wuwuwuw, xmo durhaka da

konon la kn!!!
tp hari neh wat lg....
incik lovey msj...lbey kuang cm nie la ayt dia [msj dia: k, nnt blk kite bace]
tue dia point depan mata tuh, jgn lps kn peluang... teros aku bls
[msj aku: hu...gedik r ckp guna kite, bajet comey da r tue ea??
meh cni ayt cubit2 cket]
seb bek ayt kali neh sopan cket...huhuhu....
[msj dia: hahahaha....syg neh, muaaaahhh]
tetibe terasa betapa haku sayang banget kat budak neh...

bodow je!! 'saje nk tayang lobang hidung... muahshs
'wlo pn muka mu tidak ku kenal,
taapi, lobang hidung mu tatap menjadi pujaan hadi ku,
p/s : gmba d kecik kn supaya tidak myakitkn mata n jiwa mana2 pihak'


okeh..abis cite sengal yg x menarik perhatian..
mao makan...lapo!!! mkn nsik ngn rendang yg fresh dr peti ais..
pnye la pemalas, ni klo bkal mak mertua taw pasti di reject... wuwuwu


Photobucket

Rabu, 23 Mac 2011

off to bukit cerakah - changing d plan!!!

bismillah....
sblm memulakan entry yg neh, meh nk cite ket psl rini..
pagi aku bekfes roti kaya je ngn ayo suam...
lunch bantai tosai ngn ayo suam gak..
cedey kn? cedey kan??? msti korg pikir..
'kesian nye engineer neh, xde duit nak makan.'
'mesti nak diet neh, obses!! badan da kelemping nak diet lg,'
ops....salah itu ea tuan2 puan2, nie bukan kes tade duit or nak diet...

sebab nye???
memula sal diet...yg badan keremping tue tipu je...
manthop ea...x keremping pn....saje je tulis statement cam tuh nk bg korg pk,
'kurus ke bdk ni??? gedik gile ase diri tue kurus,'... hahahaha.
saye x diet ea, n saye bkn xde duit nak makan....
 tp mau jimat2 sebab saye byk ngabihkan duit tok makan je...
area opis aku neh restoren eklusif aje, yg x eklusif pn nk cas memahal.
klo shari makan 20 hingget, bile nak cukup duit nak kawen??
ea...kengkawan tu la sebab utama sy mkn roti je...
sesape yg ase kesian..sile full sapot sy kawen....jd saye ley hadap
sume makanan best2 tanpa beringat....hohohoho!!!!
blk keje jiwa meronta2, lapo dowh....pe g...
ngan tulang pat kerat neh, masak la sye hari ini...
masak rendang daging lagi tuh....amek kau!! hahahaha....

uiks....ter-off topik melampau2 lak..
ritu da cite sal nak g bkt cerakah x jd...so xmo la cite lg
nak letak gambo lah.....
jgn marah or ckp sye gedik ea...


alamak..bajet da cool abes la tuh, hehehe...my lovey ngah drive, haku je gedik g snap
p/s : jgn ikot pbuatan aku, bahaya taw




jgn meluat ngn tuan rumah yg gedik nk letak gmbo sndiri,
tudung sgt bulat sbb x smpt siap my lovey da smpai,
jd repair2 kat lam kete je... hasil nye????
tue dia..bolat membolat 


before g bukit cerakah, singgah beli air...tp smpt g repair tudung
muka ketat gile sbb tensen, ase nak bakar je tudung tuh!!
nasib tudung pinjam...huhuhuhu


jalan kt shah alam, tp x sure nm jln pe...nie da kua dr bukit cerakah.
x jdk pg...so, decide g mid jea...lg best merayap kt lam econ.
tp singgah tasek s.alam tok makan lu



kolej jati,xde sebab relevan pn amek gmba neh..huhuhu.


mcd...weee....tkenang zaman2 blaja dlu,
[mcm da lama grad, padahal xsmpai staon pn lg]
kt cni la ktorg slalu lepak study....
my lovey slalu kne pkse study....baru la result ley gempak.
baru la ley jdk engineer yg best.
baru la ley kawen cpt.
erk....tp x cepat gak...wuwuwu


da smpai tasek s.alam da...
peha mantap tuh, nak beli krim pati halia kang nt
xde peha cam beyonce da...wuwuwu.
siyes lower part haku mcm x sinonim ngn upper part..
tp xmo diet....x heaven idup sbb kne control makan...kekeke


slalu g tasek s.alam mst tpikir nak nek bende2 tuh
incik pkwe srh je p maen,
tp malu lak...huhuhuhu


sengeh sblom makan... lam hati sape yg taw..
lapo!!!!


gambo kne pkse lg....klo x xley makan rendang yg saye buat,




wee....ktorg da kenyang,
xsempat nk snap gmbo rendang y haku masak,
sbb dua2 makan mcm hape ntah...
x pandang kiri kanan da...
my lovey mata kuyu bkn sbb ngantuk da telan rendang byk ngat
tp tensen nk mrokok x dpt....
last2 dia msk kn blk lam kotak.... hahahha



pinggan da licin, grrrr....tudung still bolat,
[statement xnk ngaku padahal muka sendiri yg da tembam bam bam]
gaya tudung mcm leher haku pendek cam kure2... apeda!!!
nie sume tudung tue nye pasal la neh!!!!
ayark.


tatau nak komen pe da....tp asal suka mbongkok-kan badan neh!!
nt blom tua posture badan da x santek,
tp posture jalan sy msh tpelihara,
duduk je foul cket.


erk!!! 


da kenyang da...nk g mid lak...
shoping2 ap yg patut.
owh...my lovey x suka amek gmba sy sengeh nampak gigi...
dia slalu warn soh senyum ttp mulot je
sbb takut org pengsan tgk taring off set sbatang,
nt org ingt langsuir sesat lak.

p/s: my lovey mmg sengal..
erk..my fwen slalu tnye asl suka ckp pkwe sndiri sengal??
erm...ap ley wat, sbb kesengalan dia tue lah sy jatoh chenta,
alasan terbaik dari gurun sahara x??
hehehe







Photobucket

arkitek nie mmg cam ni ke???

erk...arkitek y aku deal with x de la lukih mnde lah ni, ni amek ngn pkcik google ja


entry nie xde niat nak mjatuh kan mana2 arkitek ea...
so sorry ssgt klo terasa, tp entry neh specifik kpda arkitek yg aku work with ja.
company aku byk deal ngn this arkitek company.. n aku byk deal ngn this 2 guys.
ayo...sakit jiwa eden!!! arkitek len kt company tuh okeh ajo, tade masalah pon..
tp dua org nie bikin saye panas ja.
so aku pn pelik la, besa la...bru knl dunia keje kan.. tp mmg keje arkitek cm nie ke???

firstly....
slalu bg drawing yg lom amend, hotak kau...
wat bazir masa je kau email drawing sume tuh klo x amend lg..
aku bley wat ap kn???? yer r...engineer design based pd arkitek nye drawing.
klo x amend lg, wat pe nak design kan, mbazir masa la....

secondly....
bile bg drawing, ckp da amend da... da final drawing da neh
aku pn pnye la smangat design kan, then tetiba, dpt email...
drawing tuh x amend lg lah...kne change lah, client gedik nk ubah la...
adoyaiiii...sakit jiwa dowh..
klo bangunan comercial or ofis, basically stiap storey hampir same je layout dia.
tp klo kne banglo dato'2, tan sri2 bagai... yg design dia ntah pape mcm umah hantu je aku nengok
x menangis x blagu nak kne design blk....

thirdly....
dah la... mls nk pk...
annoying lak ase...

meja aku yg sgt2 xbest, sgt x privasi, calculator kne bwk sndiri, pensil slalu kne curik,
owh, kelendar tuh saje letak ats cpu, nk hadang cahaya matahari, silau weh, migrain aku..
dgn kate laen....sgt3 x best!!!





Photobucket

Isnin, 21 Mac 2011

pan asian neh santek ke???

wokeh...xsume pan asian meletop ea...
teehee...ayat cm owg sakit hati je kan???
hahaha...xde maknanye. wat pe nak sakit hati, saye pun kacuk gak,
en. lovey pn kacuk gak, ktorg x santek kan???
tp ktorg bsyukur ngn nikmat yg Allah bg,
cukup sempurna gitu. bia ktorg x mabeles di mata owg len,
ckp la santek di mate pasangan memasing n owg tsayang....
x gitu adik2 sekalian. x pan asian pn cantek gak, x smesti nye kne kacuk2
baru cantek kan?? nikmat Allah nie kan luas, x terkira dek akal,
sume manusia yg Allah cipta sangat istimewa, btoi sik??

tetibe mengedik nak letak gambo sendiri, sile jgn tensen,sbb sy taw sy x macam bintang filem.

gmba neh sy letak lam resume, of kos lepas da crop bg nampak cm gmba pasport ea,
 sile jgn tenung lama2 sbb nt anda akan ckp,
 'oloh, ade ht nak letak muka,lawa xpe gak,' 
suke ht sye la...blog sy,huhuhuhu.... ade byk kesah d sebalik gmba nie,
owh, sume kesah tue blaku ms intebiu ea...

meh nak cite lam keadaan bongkak cket, erk...dosa!!!cite ngn penuh ke-humble-an.

kisah petama
** sume kesah bmula ngn peng-intebiu menenung gamba sye.
interviewer : ade darah kacukan ke??? smbil pandang muka sye kendian tenung blk gmba tuh
haku : [laen ke muka aku skng ngn lam gmba tuh]... aaa, ade la kot
aku xde ase mcm nk heboh2 pn,sbb muka haku melayu tulen kot, kacuk pn bukan mat saleh ke,
cine ke...xde pape nk bangga pn, mak bapak aku manusia gak.

kisah kedua
interviewer : awk neh kacuk jepon ke???
erk...nie lg parah, klo kacuk jepon...aku da cute miut dah,
 mata bolat besinar2 mcm lam anime tuh
haku : eh, xde lah..besa2 jek.
interviewer : ceh, gamba neh menipu mata sya.
lah, gmba haku lak yg kene,padahal aku amek gmba tuh xde make up pn
sbb just nak turun makan jek.

kisah ketiga
interviewer : awk dari kelantan ea??? msti mak awk org thailand neh..
wohooo....clap3, taniah...anda la intebiuer yg plg pndai penah sye jmpa
tepat lg jitu jwpn dia, ea...mak sye org thailand, tp sye da kacuk macam2
tue yg x secantek pelakon thailand, tp sye gmbire ap ngn ap yg sy ade skang neh!!

kisah ke-empat
interviewer : tenung je gmba aku tanpa berkata pape...
parah!!! gmba aku la tuh, biasa la...lam gamba fotogenik sket,
depan2..ngan muka berminyak bagai...sbb lari nek turun bas nak g intebiu.

rmai yg bile sebut pan asian je..teruja!!!
mesti tbayang muka lawa gile mcm model tuh
mesti tbayang org tuh bdarah camporan cine la, mat saleh la,
arab la...sume yg cantek2 aje. klo campo indon pn kacuk gak ap...
tp xde sape kecoh pn....cantek sgt ke pan asian neh??? biasa je kot
janji kte gmbira ngn ap yg kte ade..

korg mesti ckp
'heleh, stakat campo siam pn nak kecoh,'
eh...tade lah, x kecoh pn, aku campo mcm2 kot..
wat pe nak kecoh2...neh saje je nak cite...xde sesape pn yg taw sal neh
ttbe nak gtaw kt sesape yg sudi bc blog neh. 
sbb skang neh, tgk org sakan dok ckp sal darah campo neh.
nak gak bukak cite....x de darah campo pn cantek gak...
jnji kite terima siapa kite, xpenting pn ap kate org kan...

family aku campo aduk darah...tp darah still same,
still merah kan?? erk...ap ntah aku ngarut neh...
senang cite..cm nie lah... moyang aku thailand, kawen ngn
org beijing, ms tuh moyang laki aku dtg bniaga kat thailand lah...
then fall in love wit moyang ppuan haku, then dpt la nenek aku 
3 beradik, nenek aku mmg puteh...puteh gile kot!!
tp then nenek aku fall in love wit atuk aku, atuk aku gelap..
owg sawah la kte kan. dpt la mak ngn mak ngah aku...
mak ngah aku ikut nenek aku, puteh.
tp mak aku ikot atuk aku, gelap lor. mak aku dtg mesia....
ter-fall in love lak ngn bapak haku, 
bapak haku nie lak ade darah mamak, tuh yg double triple gelap jdk nye.
dpt la haku ngn kakak aku, kakak aku puteh, tp aku.... erm...
sawo matang sket, kekekke..... tp aku hepi jek!!
as long aku cantek kt mata lovey aku, cantek kt mata
owg2 yg aku syg n taw hargai aku. 

hokeh..tumpang amek gamob je la ea!!! huhuhu, muka sgt sengal di situ


pssstt....nt klo da kawen ngn my lovey n dpt baby... plus lg
darah kacuk kat baby ktorg, sbb my lovey jawa, hahahha...
da jd macam budu da...campo aduk.
sape kesah....darah tetap same merah!!! 
kacuk or not...same je... kite sume manusia,





Photobucket