si comel n si ensem

Rabu, 27 April 2011

i'm busy yet so lazy

yup..yup..i'm soooooo busy, so many thing to settle down within this limited time but yet i'm so lazy... very berry lazy!! as i blogged before i will move out this saturday. yup...u hear no wrong...this saturday but i still dont finish packing my things yet..i'm dead lor...yesterday i decided to make a pudding, but all the ingredients still in their pack, muahahaha....

poyo jea nak cakap omputeh...tp grammer berterabur...tsk...tsk...tsk.
ok,ok xnak pos pepanjang, nak masak puding dlu pastu nak kemas baju. blog akan ku intai dari tirai kamar, jeling2 manja je la...kang hadap kang jadik cam semalam. alih2 sabtu neh cik abg telan fruits cocktail fresh dr tin jo la....

p/s: sudi2 lah join my contest.i'll be back after settle psl nak pindah bagai neh. eeehhh.... it not like aku x sempat nak bukak langsung blog, cma..takut la korg ingt aku wat janji kosong ke...huhuhu

chiaaawwww....


Photobucket

Selasa, 26 April 2011

contest : seindah senyum mu ibu

sempena hari ibu yang da nak dekat neh aku nak wat satu contest nie.. sebenarnye da lama da aku nak wat contest neh...tp takut tade yg bminat..huhuhu. da nama hari ibu, kompem2 la contest nie de kaitan ngan ibu, mak, umi, mama, pape je la yang korang panggil kat org yg melahirkan korang tuh. aku harap ade la yg nak join ea. aku sebenarnye windu mak aku, windu gile...tetiba tpikir nak taw sal korang ngn mak korang cm ne.



cm ne nak join??
x susah mana pn...
1) korang ley follow aku klo nak, klo xnak korang xyah follow... tp aku akn follow korang jugak [sbb aku nak kenal ngn korang], tp potensi tok follower menang tuh beso cket la...hahahah (keji tol).

2.sile letak tajuk entry 'semanis senyum mu ibu contest by yan'

3.letak banner kat atas tuh n backlink ke entry nie.

2. wat satu entry pasal korang n mak korang [ak nk knl korang]..cite la pape yg patut cket, nape korang sayang mak korang dan sweet memory korang bdua. letak la gambo korang ngn mak korang yg paling sweet ea..

5. tag 3 orang rakan blogger, pastu gtaw r dorang.. x aci la korang nak menang sorang.
6. hantar entry pyertaan korang kat ruangan komen ea....

antara hadiah-hadiah yang bakal menanti pemenang:

saya akan pilih top 10, dan 3 pemenang akan di pilih oleh puan juri [seorang ibu].
saya akn review top 10 tuh kat blog sye ea.....[paling malas copy paste entry korang...huhuhu]

owh....hadiah nye??? rahsia....baru la gempak cket [erk....tp jgn xde sape nak join lak],
senang cite...hadiah tu lbey dr rm10...erm...kite kasi up lagi... [ tgk pada pyertaan, kalo korang nak adiah best...gebang2 la kat sume blogger tok join]




TARIKH TAMAT PENYERTAAN: sebulan dari sekarang...
nape sebulan??? supaya korang ley pose gamba se-unik2 nye ngn mak korang...hihihi
contest nie akan tamat pada 26/05/2011 

KEPUTUSAN AKAN DIUMUMKAN PADA 
31/05/2011  




Photobucket

for the time being

penat dok godek2 template...huhuhu, plg penat nak carik gamba background. xde yg ngam2 soi pn. so aku letak la dlu wat sementara waktu...sebab masa mencemburui kite...muahaha... da time for titow. pink pn pink la...before aku jmpa background pic yg btol2 ngam.tido3...eeeekkkkkk.....
tp mau post psl contest...first time nak wat contest nie...huhuhu. xpe2....esok masih ada...

Photobucket

tukar layout lagi...

blog haku akn under renovation lg...tp bkn tok mencute kan blog neh... cma men-simple-kan lg ea... huhuhu, bubye my lovely layout [even x selovely mana pn]... nape nak tuka?? sebab aku hangin nak pasang comment love xdpt2...so aku agak layout aku la yg problem...sbb aku da byk kali dok godek2,tmbah itu ini kat html dia.. wuwuwu...now we're back to basic... cedey... tp xpe la....


Photobucket

Isnin, 25 April 2011

tik tok tik tok:8 days to go

yea...yeay...saye mahu nunang...., uhuk3....lame joke. ntah bile la cik abg nak tbukak hati n bersedia tok berkomitmen...wuwuwu. so kobondo nyo 8 days tuh??? heheheh....nk start keje baru...excited tp cuak gak,
takut org letak high expectation...wuwuuwu..sekali sengal!!! okeh...penat kot blaja civil engineering slame 5 taoun stengah....xkan sengal kn??/ mungkin amek masa tok refresh blk... nk2 lagi tmpat baru nie lari bidang dari keje skang...huhuu. kt tmpat baru aku da xyah design structure a.k.a struktur bangunan. da xyah wat slope analysis tok taw factor of safety slope tuh...jdk pas nie klo de berita tanah runtuh kat mana2 tue bkn aku la yg wat analysis ea...muahahaaha....

from google lah..mn lg...


keje baru ak more involve to water a.k.a hydrologist...ooooyeeeeehhh!!! impian tok jdk geologist [major in geothecnique] terpaksa ku kuburkan...wuwuwu. nanti aku akan jadik expert MSMA mcm dr quek [sorry xtaw nk eja nama dia...wuwuwu]. aku harap aku bley la ea..memandang kan aku not into water management sgt..aku gile suka geoteknik...kecik2 asyik dok bergelumang ngan lumpur je...tp redho la, mungkin nie rezeki dr Allah SWT. moga2 aku mampu menunjuk kan prestasi yg baek kat tmpat keje baru....amin. owh, aku mungkin da mention before kot, aku juga terlibat sama lam team road safety audit, n i'm the only girl [erk!! girls ke?? wuwuwu]. nie yg mencabar cikit...nt klo korg tnampak aku dok tbongkok2, tertonggeng2 kat tepi jalan tuh, jgn hon lak..kang mak melatah sape yg susah??? jem lak jd nye kang!!!

owh, my bos [tmpt keje skang] da blk dr australia, dia wat blk coklat telur as buah tangan. lolll...wat blk la baby panda ke..kangaroo ke...excited la jgk,hihihi. td my bos ade tny..xmo pertimbangkan ke psl resign tuh.. alamak!!! ritu ms memula anta surat resign tade pn nk ckp pape..mcm x kesah je... rini nak feeling2 lak, x comel langsung okeh! nak wat cm ne...aku da bg kt kompem da kt kampeni sane [alasan je...mmg da lama na k p sana pn, hehehe..bos aku offer gaji 5 ribu pn aku akn ttp g sana, muahaha]

ak de gtaw some of my fwen klo nk apply keje kat sini, tp ntah la. nak ke x it all up to them kan??? aku just nak tolong, bkn blagak sbb ak da de keje...so nak kecoh2 bagai srh org apply keje kt sini. aku cuma nak tolong...niat aku baek,tp klo x nak xpe lah. cuma yg aku kesal bila ade yg msj2 aku...ckp if ade keje kosong gtaw la...n when aku da gtaw....wat endah x endah je. then aku teringat kat kata2 seseorang sal rezeki Allah ade d mana2, ulat lam batu pn ley idup [nie yg aku plg xley blah]

aku x ckp pe yg dia ckp tue salah... betul rezeki Allah, ade d mana2....dunia ini luas... kemana sahaja kite pergi, nikmat Allah x kan pernah putus buat kita. tp kalu hanya mengharapkan rezeki dr Allah tanpa usaha bersungguh2 dan berterusan, kite dapat ke rezeki yg kite nak tue?? ase nye cukup sekadar rezeki dr Allah atas dasar simpati n sayang nye Allah pada hambanya. kalu kite nak harapkan kte dpt keje contoh, as engineer, dengan gaji yang setimpal. ase2 dapat ke kalo ngan hanya hantar 3 application then peluk tubuh je??
Allah sayang setiap hamba nye...Dia xkan pernah meninggal kan hambanye/melupa kan kte even kite lupakan Dia, tp Allah akan lebey mhargai hambanye yg bersungguh2 siang malam...berusaha dan berharap. jangan hanye tunggu rezeki datang bergolek, jangan hanya pilih pada gaji, jangan berfikiran tertutup dan cetek. persaingan di luar sana sangat sengit...maaf kalo ayat aku kasar, tapi hanya pandangan.

p/s : aku pnh hadapi saat2 mencari kerja, aku rasa semua jerit perih...aku penah g intebiu jalan kaki semata2 nak save duit. jangan pikir senang nak senang....jangan juga menyalahkan takdir bila setiap usaha sia2. aku penah rasa semuanye. berbelas intebiu aku pegi...beratus application aku hantar... air mata tok sah cakap la. tp dalam hati tetap yakin, ujian itu hanya sementara.. Allah xkan sia2 kan segala penat lelah aku.... alhamdulillah....syukur kerana sekarang, even gaji x ley lawan org len...tp aku bekerja n aku ley sara family aku, family okey..not my mum jea!! ap lg yg aku nak???. so pls dont give up.. n pls dont be to choosy...



Photobucket