si comel n si ensem

Rabu, 4 Januari 2012

2012 : ada azam tahun baru ke?

Erm...erm...erm....hehehe,mcm sudah2 xde kot. Malas nak berazam sbb tak nak kecewa,uhu... Sebenarnya, stiap kali tahun baru tiba,ak xpenah pasang azam bagai mcm org len pn..huuu. nape eh? Ntah la..sbb aku just follow the path jea..erk,ntah...cm ne nk ckp eh, bkn xde impian,bkn x mempunyai keinginan,dan bkn jga tiada niat tok membaiki diri (macam tipical azam tahun baru sstengah org,nak jd lbey baik bla bla bla). Pada aku, nape nak kne tnggu tshun baru bru nk berubah? Nape nk tnggu tahun baru baru nak berazam,menyimpan impian sume,kan? So..aku manusia yg penuh dengan impian dan harapan..cma hanya aku dan Allah je yg tahu. Sometime,kte kne ketepi kn impian n keinginan diri demi kepentingan org2 yg kte syg.

So,bla memasang azam contohnya,berazam ujung taon 2012 nak beli kete skyline. Bila da smpai masa dan ketika, azam x mampu di capai atas sebab2 membela nasib mereka2 yg dekat d hati kte,adakah kte akan myalahkan mereka2 sbb kte x mampu nak mencapai azam kte tuh? Erk...ok nie da msk bab ajaran sesat da,tanda2 da ngantuk. Azam is not something yg must pn kn? Sesetengah org tuh awal taon beriya la dok list kn azam..msk bln dua satu pn x ingt da. So..kte follow the flow je la..berusaha semampu nya untuk hidup ini,beramal dan sentiasa membaiki diri, mengharap takdir tahun ini adlah yg terbaik tok kte,susah or senang.

Cuma..ea la, kecewa bla mengharapkan 2012 dapatlah pegang status tunangan si dia,tp apakan dia..kte perempuan. Akur dengan pendirian nya,belajar untuk sentiasa mengalah walaupun lelah,berharap bila bergelar isteri xde la kes nusyuz scara x sngaja..sigghhh..alasan je nk sedapkn ht,ada kaitan ke??xpe la...harap pengorban berbaloi, dihargai dan teros di cintai. Kisah 2011, simpan kemas2 dalam lipatan memori...

Tirai 2012 di buka dengan rahmat dr ilahi..alhamdulillah, syukur pada Allah..isu gaji settle. I got what i deserved. Syukur gak sbb dpt bonus.wlo bln nie pkai duit byk..tp masuk lg byk...syukur2.

Erm...jumaat nie annual dinner,pakai abaya yg his parent beli kat mekah hr tu je la...mls nk crk baju dinner len,mls nak pikir nak pkai ap..huuu...owh,hrp2 rezeki mencurah2 lg, dapat la pape..lucky draw dpt tv plasma ke, blender or mixer pn care gak,masak aci main mayang je sume...heee....

Published with Blogger-droid v2.0.2