si comel n si ensem

Selasa, 21 Februari 2012

mereka hanya taw bercakap!!

Aku da jnji to not kutuk2 org dlm blog lg kn??? Fine, dis entry bkn nk kutuk2 org pn, cuma nak transfer data2 from my brain to dis blog je..in case aku terdelete some of cakap2 mereka which is ak xnak lupa. They hurt me, they momoking me, lepas tu aku stress dan mengoyahkan hubungan cinta yg terbina, heh.

Dialog 1 :

She: kak yan kawen bile?? Xkan x merancang kot.
(Merancang dik,tapi tgl rancangan je la)
Me: ntah la, xdpt restu lagi. Pkwe kak yan nak simpan duit lbey dr bajet kawen.
She: owh, lbey cket2 da la..nk lbey byk2 xkawen la. Kawen kn pintu rezeki. Kak yan da bape lama kapel??
(Cakap senang la dik, ssh nk sekolahkan pkwe kak yan tu dik. Hati beku, xdpt hidayah lg kot)
Me:kak yan kn ppuan, ikotkn je la. Erm..bln 5 ni genap 4 taon la.
She: woahh...lama da tu,adk alin y llaki tu kapel 2 taon,mak alin da masuk minang awek dia walo pn dorg ad satu sem g nk abs. Parents alin nk jg maruah ppuan tu, ye la da lm kapel kn. Ke hulu ke hilir bdua kn.
( sentap. Ap ko nk ckp ni dik?? Akk de maruah ke?? Cara pk stiap org len ea dik,tunang bkn tiket pn. Xde beza ngn kapel pn,len la kawen. Sentap akk hokeh!!

Dialog 2 :
He: ko bile kawen?
(Arrrgghh...nape soklan ni yg kua lg....)
Me: blom tahu, 2 tahun lg kot
He: ni la ppuan, laki anytime je bley kawen. Ak anytime bley, ad duit xde mslh der.
(Ko nk ckp ap ni?? Pkwe ak papa kedana? Ke ak yg gedik xnk kawen??)
Me: ak kawen umo 27 kot.
He: asl x tnggu umo 40 je bru kawen? Bley dpt status andartu. Ppuan baik kawen awl dowh..ap la ko ni, kawen je la.
(Sentap. Longkang btol mulot mereka, taw la da nk kwen tp jgn hina org.)

Sbhagian dr mereka yg bermulot longkang. Hurt. Lantas aku stress..pastu mengamuk kt pkwe sndiri padahal xde ny ak sangap nk kawen pn. Damn they all...mcm mn la perasaan org yg umo da byk tu ea. Ak yg da berpakwe, da merancang tok kawen walo bkn dlm waktu terdekat pn bley ase tensen ngn mulot2 manusia ini..klo yg totally single tu lg pedihkan. Ap la manusia...taw bercakap je..

Mmg la kawen tu pintu kpd rezeki. Tp definisi rezeki bkn skadar duit je..kesihatan pn rezeki gak. Dan dunia skang ni duit adalah keperluan utama tok hidup..bkn srh bersikap materialistik pn. Cma..perancangan tu perlu, bia bila bergelar suami isteri, kte tenang menyulam cinta. Go anywhere we want..buat ap yg kte nk tnpa duit sbgai sekatan.. best x??

Published with Blogger-droid v2.0.2