si comel n si ensem

Isnin, 27 Februari 2012

Substitute app For those yg using blogger-droid app.

Memandang kan semalam aku menghadapi situasi yg mcm celaka..pastu godek2 flyer aku tok carik d solution. And i found it..ala, install new bloggerdroid app je pn.. so let review cket pasal blogger-droid and bloggerdroid. Sound same rite?? Da tu ap y beza ny? Tuh tuh..x nmpk ke satu ada sengkang satu x de..hahaaha, ok joke joke jerr. So ap y best sgt ngn bloggerdroid ne?? Meh kte tgk..

Blogger-droid


Nie ikon untuk blogger-droid ea kekawan..
Kalo kat android app dia di rate kn sbyk 3 stengah bintang..muahaha




So, nape dia xbest??
1. Korg perasan x ruang tok menaip entry tu kecik. Terkial2 la nk tulis entry, mst kte nk taw ayat kte ok ke..ap ke kn?9
2. Kalo upload gmb kn..sume gmba beratur je kt ats tu kn..korg xley nk letak kt mana2 yg korg suka kn??
3. Yg ni ak geram ok, butang publish tu betol2 la kt ats keypad yg delete tuh, so bila ngah menaip lelaju..tnp sedar tertekan butang publish...aiyorrkkkk...tensen hokeh!!!
4. Kalo da letak gmb tu mesti la nk add caption kn?? Satu keje la plak ok refer to gmb yg ke 48, bla bla bla.. gile ko!!!
5. Pastu tok org yg inesen mcm aku ni,tehee..aku xsuka setiap end of d entry mst ad publish by blogger-droid bla3..




Ni contoh entry yg aku penah tulis letak gamba. Mcm hape hokey.. boring tgk.

bloggerdroid



Ni icon tok bloggerdroid.
Kt android market dia dapat 4.5 bintang.
Pada aku compare to satu lg tu yg ni kira my saver la..huhuhu




So ap yg best ngn dis app?? Mesti la opposite ngn mnde yg ak tulis kt ats kn??
1. Ruangan entry yg besar..puas la nk tgk tuh..
2. Important, korg bley upload gmb kt mana2 korg suka. Tp stakat penggunaan aku la kn, kalo nk upload gmb tu teros je upload..sbb kalo korg da taip taip sume pastu, eh tetiba nk letak gmb kt tgh2 paragraph korg tu, mcm xjln der.. tp xtaw la..sbb bru shari aku pkai mnde neh..x abis blaja lg..
3. Butang publish nun di atas sana which is korg xyah risau tertekan pa bala kn, ehe..aku je kot..org len rilek jea..
4. Sama ngj no.2, kalo da bley susun atur gmb dlm body pn petak ni maka bley la di letakckn caption kt gmb tu kn.. nk elaborate ke nk kutuk ke nk puji ke..sume boleh la...
5. Yeay...korg bley pilih u letak 'publish by bla bla bla', (aku x suka...hahaha)
6. Owh..no.6 ssh nye dia ni, dia agk berformat html cket.. so kalo nk bold tulisan, korg kne letak star star-ayat yg nk di bold-star star. Dia mcm susah cket sbb korg xley la guna yg slalu refer as command, nt dia pening..tp dia just xley post n mintak korg tukar dat command je



Tengok...da bley letak gmb kt tgh2 entry..suka sgt...sbb app yg senang nk pkai n x menyakitkan hati, stakat nie la...



So....
For those yg pkai blogger-droid, its ok if korg suka itu..dia pn ok2 je..
Tp kalo da tensi mcm aku, meh pakat2 install and uninstall..hehehe...