si comel n si ensem

Sabtu, 24 Mac 2012

Wedding progress

Hah...progress sgt la....
Ingt nk updated psl wedding timeline yg aku da discuss ngn abg, eventho everything is not comfirm yet...tp dia pny timeline ak da plan da like kne amek annual leave bape hr, nikah aku nak hari ap, bla bla bla...

Pastu nak updated jugak psl....
Hantaran's wishlist. Erm...what kind of hantaran i want, bape dulang, wat to put on dat..i have plan it all.

Tp....
My planner tertinggal kt opis,damn it. Yes, i always bring around my planner coz i write a lot, i write almost everything in it..not only wedding stuff je..eh, mcm karma lak. Ase mcm penah cite je psl nie. Owh...ok, not karma..mmg aku pnh cite sal planner aku tu pn. Hahahaha...

So,nanti2 lah cite...huhuhu...

Eh, tetiba ase nak cite sal baju tunang lak plak.

Erm...cane nk cite eh, ad sorg tailor ni dia amek upah jahit baju dr opismate aku (termasuk aku). Di perkenalkan oleh opismate aku jgk ( len department). Plg best..tailor ni siap dtg opis lg, mmg VIP (read:byk lemak) la kau. Eh, nama tailor ni kak lin. N opismate y pkenalkan dia adalah kak k. Jahitan dia, ok la..aku ad anta 6 pasang kain tok dia jahit.

Aku jahit Baju kurung pesak gantung 3 sbb first baju sgt selesa ngn badan,cutting sgt cun so harusla jahit byk2 bagi diri y x cun ni nampak cun.

baju kurung riau 1 which isnot suit me, sbb cutting dia besar cket as kak lin ckp, pinggang aku kecik,nk letak pesak(???) x bley, so tpaksa besarkan ukuran baju. Aku x paham...org len lg keding dr aku elok je...mngkin dia x bape pndai kot, tp to me...it not a disaster pn, ok je ase.

Lg...erm, kebarung 1, ok jgn ckp papd..aku taw..kebarung mcm da outdated...tp tatau la...terasa nk pkai, n kebarung kn longgar2 gitu...aku xnk pkai kebaya sbb...aku benci di perhati lelaki2...huh,benci gile (perasaan je ad org tgk padahal x...tp still x suka). Tp dat kebarung turn out to be a disaster..uhuhu, dia x pndai jahit baju oldskool kot. Tp da bg blk kt dia soh alter pape yg patut...tgk la cane nt..

N last, kurung moden kain kembang2, mcm nie...

Kedit to pemilik...sory lupa link...

Aku mntk dia jahit kain mcm nie..n baju loose cket..aku xnk tlalu ikot body. Sbnarnya aku nk test bley x dia jahit kain cm tu...klo bley aku pas baju tunang aku kt dia je la srh jahit....xyah susah2 carik tailor lain lgpn upah y kak lin nie amek murah...hahahha.klo disaster jgk mmg malang la nasib aku...rosak dua baju...huhuhu....

Owh...kantoi la tunang pakai baju kurung moden jea.. erm,xde hal lah..ni pn kalo tunang,sbb mengikut perancangan ktorg ad 2 options, tunang 6 months before kawen or 6 hours before kawen. Eh...xde la 6 hours, maybe siang tunang, malam nikah, esok sanding. If dis case happen mmg tade baju tunang y grand la kot..beli baju kurung kosong kt jalan tar yg harga 50 sepasang sudah...hahaha. hantaran pn mungkin xde...klo ad pn sedulang dua..sbb da ad hantaran tok kawen kan, so kira combine hantaran for 2 event la...

Pape hal...kte tgk la cane nanti eh...


Semoga impian kami tertunai, di berkati n mendapat redha ilahi, amin...