si comel n si ensem

Rabu, 4 April 2012

Besday present

halooooyaaaa...
sebelum tuh, jangan pelik ngn entry nie k. bday aku senin depan..
tetiba cibuk dok cite sal hadiah bday bgai kn..erm...
kitorang mmg gini. xde derr...tetiba eh, ada kotak berbalut cantek atas meja ke.. bukak2,
wahhh...excited dapat adiah...senyum sampai ke telinga sepanjang hari...

hohoho...xde xde, xde makna nya nak cam tu k.
kalo surprise cket pon masa bday aku taon lepas la kot..
dia berdiri depan gate umah sambil pegang kek, sambil nyanyi2..
aku bantai gelak jea..hhahaha.

bday dia?
lagi la.... xde surprise pape pon,
n seingat aku bday dia taon lepas aku lupa nak belikan kek..
upsss...mesti dia pon lupa gak..uhuk3..
lupa sbb aku da bagi adiah bday dia awl2..
(takut duit gaji abis shoping barang sendiri..huhuhu)

up kan entry nie sbb nye...
xtaw nak adiah ap..huhuhu.
ea, kitorang sendiri yg decide nak adiah ap..
kalo other half ok, so dapat la..kalo x, carik adiah lain.
reason???? kitorang nak adiah yg kitorang mmg kompem akan suka n pakai..

kitorang rasa baik beli kan ap yg kitorang nak
dari decide sendiri nak bagi ap konon surprise sangat da la.. tapi...

so, bek beli ap yg si dia nak,
dan mmg mende tu dia guna..
contoh: jam ke, handbag, kasut, perfume,
yee...mmg kalo korang bagi adiah pon..
ini ini jugak choice korang kan.

tapi bagi kitorang..
better si dia pilih sendiri.
contoh: bday dia taon lepas. dia nak jam fossil. so ok la...
tapi aku cakap tok adiah bday dia bajet rm250 je..balance bayar sendiri.
memandangkan dia mmg nak sangat jam fossil tu..so dia ok.
aku hepy sbb xyah pening nak pilih design ap yg dia nak ( dia pilih sendiri)
dia lagi la hepy dpt jam idaman, mmg heart abis..smpai skang sayang gile kat jam dia tu.

uish...panjang nye intro.
sbnarnya aku tengah pening nak adiah ap...
adiah first, nie yg first choice dia nak bagi aku..
kalo aku xde nak mende lain dia akan bagi tepon..
tepon nie je pon:



tapi ok la...
aku da ada tablet, nak tepon baru pon sbb tepon lama nie da mcm hape da...
nama pon tepon rm99 je kn.
and dia kte bia la ad tepon yg cantek cket..
kang masa meeting ngn client tepon bunyik..
segan nak angkat, hua hua hua..
skang nie dak skola pon tepon canggih..

tapi...aku mcm nak nie...

jam aku mcm da bangai je..
still gerak dan berfungsi ngn sempurna,
cuma..sebijik diamante kat dalam tu tercabut,
dok la tergolek2 kat dalam tu..mcm hape!


ala...
jam aku skang nie jam vincci je pon.
nie pon dia bagi masa blaja dlu.
nama blaja kan, xkan aku nak mintak jam memahal..
bek simpan duit wat makan.


dia ok je,
dia tny nak jam fossil ke guess..
ah sudah..nie yg susah nie..

Jam ni pon mcm cantik jugak....
Grrrrr......

pastu tengah berbelah bagi ngn mende nie..
[image _6]
Stand mixer ngn oven kenwood sgt la adoroble..
Erk...blander tu xde la nk kenwood punya. Tefal punya pun chun, eheh.

nak tiga2 bley??
xpon dapat oven pon jadik la....
yang stand mixer beli sendiri..
yang blender, budak umah ad beli hari tu so bley pinjam ngn dia je.
tapi dlu dia ad cakap nak bagi oven,
adiah good behave ( awek dia mmg good behave pon..hehehe) bukan adiah bday.
tapi xkan nak mintak banyak2, kesian dia. nak kumpul duit kawen lg.


Letak lg standmixer yg meruntun jiwa...
Pink u....drooooollllll!!!!!

beli nie untung..
blaja masak.
suami sayang.
mak mertua suka.
saya bangga.
huhuhu...nanti da kawen da ad sume barang..
bila tinggal sendiri nanti xde la nak kena beli sume benda kan??

Xdapat kenwood dpt nie pon ok

Tapi y stand mixer tu dpt yg cikai cam ni pun da kira syukur


tapi..... mana satu pujaan hati???
tepon?
jam tangan?
oven+stand mixer + blander?

Perfume mmg aku xnak la kn...
Stop pakai sbb...
Erm...nanti la wat entry len pasal perfume ni mcm da panjang je ni..

Perfume gucci ritu pon byk lg...
Tsskkk...
Still pening....

ke xpayah beli pape...
sbb penah cakap ngn dia dulu,
xyah la bagi adiah pape taon nie kata nak saving for kawen kan?

tapi...
pkwe saya...
xpe abg bagi ayg amek..
hahahaha....

P/s : all pics from google.


Pics of da day...
Susah la hai nak amek gamba budak ni...
X duduk diam, shot berbelas dua je yg ok...
Ishh..
Pakwe saya comel kan???? Hahahaha