si comel n si ensem

Rabu, 4 April 2012

La tahzan.. Allah bersama ku.

emo... geram.. sakit hati... x tergambar dek kata2...

tp....

sabar je la... mendiamkan diri..

hanya di luahkan bila di tnya, jangan tanya bayak2 sebab nanti saya emo.. kalo saya emo saya akan lagi benci dia.. walo sekarang memang saya x suka dia..

tapi... cukup la ngn x suka je..xnak la sampai membenci..

heiii.... nie ap kes nie???? saya xnak membenci, rasulullah s.a.w menyuruh kita menghormati kaum lain, agama lain,

ea, saya hormat mereka, hormat dia.. tapi mereka, dia...wat taik ngn saya..damn u.

kesah nya? bos suruh saya tolong dia sbb dat mrt project da nak kene submit.. saya tolong, iklas.. lagi pun arahan bos kan.

masa dua hari saya kne siapkan.. ok.. data x cukup, drawing ntah pape, x complete.. ok.. saya wat sendiri, calculate, extract, taip, draft.. ok..

due date esok, malam tu saya balik kol 9 mlm, kalo saya ada suami, kompem saya berada di tebing kemarahan suami, durhaka saya malam tu walo suami kata xpe sebab keje, nasib saya belom kawen.

kol 7.30 sharp saya tag masuk opis, bak kata pakwe saya, beruk pon x bangun lagi, hari tu g keje sendiri, x ley tunggu pakwe g keje sama.. xpe la keje nye pasal.

kol 9 camtu saya email kepada dia, satu kepada draftman. alhamdulillah sempat gak siap..

sebulan.. dua bulan.. ntah da lupa.. sorang kaum dia datang jumpa saya.. tanya sal keje...saya iklas menolong.

sorang kaum dia nie tetiba cakap 'yan, yang drainage schedule tok mrt dulu u x complete kn eh??' saya terkejut, just cakap siap la.. 'tapi dia kata u buat separuh je, lagi separuh dia wat sendiri,' wahh..tetiba nak mencarut. xnak cakap banyak. just konfidently cakap i dah complete kan my job..

nak percaya, percaya.. xnak sudah.. sakit... sakit sbb usaha kita di balas begitu, iklas kita tolong, di balas tuba..

masa berlalu, dapat cerita yg si dia tu memang banyak problem, sume x suka dia.. sume kalo boley xnak wat keje dia..

diam, malas nak amek peduli, tuhan je taw.. dalam hati da nekad..xnak tolong orang mcm tu lagi.

sorang kaum dia nie datang lagi jumpa saya, mintak tolong saya tok ajarkan dia design silt trap, saya tolong, iklas.

sorang kaum dia nie bukak cerita, sakit hati kerja ngn dia, mintak ajarkan dia xnak, mcm2 masalah.

saya senyum, sekarang awak rasa sendiri mcm mana saya rasa, biar la orang mcm tu...saya x suka, tapi saya x membenci..

selari masa, harap x suka akan menjadi suka, jangan pula menjadi benci.


la thakhaz wa la tahzan, innAllah huma ana.
saat kau menguji kesabaran aku. tuhan ku bersama ku, memberikan aku kekuatan.
saat kau menjatuhkan aku. tuhan ku bersama ku, memberikan aku perlindungan.