si comel n si ensem

Isnin, 30 April 2012

My last month bday story

td kemain ckp 2 week lg bru up entry bru kn??? Nie entry da lama dlm inbox gmail.. entry fresh afta 2 week ea, nk abiskan entry yg da berkulat dlm inbox dlu

[salam sejahtera,

jangan muak, x abis2 dok cite sal bday present, uhuk!! alahai...mood nak menulis tade plak. dari minggu lepas lagi nak menulis entry neh, tp mcm xde selera je nak menaip..deh!! nk cite cket2 je la....malas nak menaip banyak2.

my bday hari isnin ritu, isnin hokey!!! sangat la x best..hari ahad tu aku da merempan2 dah, mengamuk cam sakai nak kua tapi xterus terang ngn dia ajak kua..sengal kan?? da kol 8 lbey camtuh aku mesej ajak makan, ok la...teros terang la...cesss!!! pastu dia cal, pujuk2..cakap da lewat ni kang mak bapak dia cakap pape2 lak kua malam2, aihh...mn de mlm sangat pon lagi..pastu dia cakap, lgpun mlm sok (isnin malam tuh) nak g dinner berdua,nak celebrate bday aku...sejuk cket ati,pastu aku cakap ngn dia kte kua rabu nak?? dia ok... so pada malam kejadian, kitorang ke sini


ada orang nak teka


xde??


makan kat tony roma's,
Tgk..pkwe ku semangat usha makanan lam pinggan org, pastu bising bdn naik..pengsan dinda klo cani


nie dia punya, ribeye medium & pina colada kot minuman dia


ai punyer..rib rack with BBQ chicken and air dia kalo x ilang ingatan, pineapple sunrise.

esok nye aku pening2 sbb makan daging banyak sangat.dem..xkan kne darah tinggi kot!.orang yang di sambut xde gambar..ada lam tepon si dia malas nak blutot. best la kat tony roma ni tapi dia nye ribeye aku ase chili's lagi best kot. erk..len org len cita rasa ea, my pkwe suka je. tapi dia nye rack mmg best..dia smoked kot,pepandai aku je. tapi rack dia nampak kejung semacam tapi sebenarnya lembutttt...

bday present lak
tade, rabu kte hunting bday present ea..

tapi........ sakit hati gile hokey!!! aku punya semangat nak kua jenjalan ngn dia. nak2 lagi rabu kan tiket wayang murah. skali selasa tu dia da sengih2 ngendeng kat aku cakap kua sabtu je la...nt kua rabu kne balik awal..dem u, kua bila2 pun kne blk awal gak!! geram3.. pastu aku xbercakap ngn dia, otw blk dr opis aku diam je..ko cakap la sorang2, sakit hati taw! smpai umh aku x msj, x tpn...lantak ko la kn... da taw awek dia neh pantang kalo orang janji pastu pandang ringan je ngn janji tu...oooooiiiiii, bersirap je darah gue!

rabu tuh aku bangun pagi2, menyental segala ceruk rumah sbb geram nye pasal kan.. lam kol 10 aku menapak ngn hosmate ke kedai, meleburkan duit...abis gak la 150, dem....abs duit aku. balik umah ngadap tepung ngn hosmate wat apam polkadot. tapi x sume apam ada dot..


apam nie xde dot ea... malas nye pasal.

da petang cm tu baru dia tepon. arrggghh.....jgn kacau boleh??? tengah hangin nie!!! aku da dalam hati da nekad dia tnya aku pon aku tetap xnak adiah bday...fed up. ingat kita gedik nak kua sebab x saba nak adiah ke??? ai boley beli sendiri la!!!

ari sabtu pon datang... kua da lambat, aku diam je x cakap pape...hr tu bukan main xnak kua rabu, nanti da kua lambat...kne balik awal. macam sabtu dia bangun awl kan...kol 2 lbey kot. perut da nyanyi2 nak makanan baru dia sampai..dia ajak g mid, ohooo...bosan gile! aku bg cadangan g pavilion, pastu tukar pikiran g OU lak, mcm mls lak nk g pavilion.

smpai OU, meluru ke GSC beli tiket dulu. kol 2 ngn kol 4 da abis, dapat la tengok kol 5.40. ok, seat cantek...cite best gileerrr... x rugi tengok. kitorang tengok battleship, best. so g makan, aku nak g makan watami....dia lak macam, sighh..nak tapi ntah, susah nak cakap.last2 masuk nandos jo...aku da meleleh2 da lalu depan watami tu...huhuhu. dia cakap nt anibeseri kitorang la makan watami, baik la cayam...

abis melantak, ronda2 tengok prezzie, dia dok cebuk masuk nokia, usha C3, aku lak macam da cast kat dahi 'ai xnak adiah'. mmg xde mood pon nak membeli adiah. pas tu aku cakap ngn dia mcm tanak je adiah...so hold dlu bley?? ujung bulan ni la bg...mls r nak pikir sal adiah...ati sakit lagi. lepas tengok wayang...masuk jusco, dia cakap bia la kalo xbeli adiah bday lagi tapi dia tetap nak belikan aku oven. aikk...nekad nampak, aku ase aku xde ngadu pon aku wat apam xjadik ke ap..jadik ap,best je..rupa je kureng.

masuk jusco, aku carik cornell. mcm da terjatuh chenta lak ngn ini brand,tp xde yg kecik. pastu g parkson, ada yg sedang...xde yg kecik jgk.. pg jusco balik...last2 beli pensonic jo walopon ase mcm nak je amek cornell yg kat parkson tuh. si pakwe cakap amek je yg pensonic tu dlu, aku kan bru nak belaja2 so kalo barai xde la berayaq mato je kan... so bek bos, amek pensonic. masa nak membeli nie pon ada tragedi gak tapi mls nak cite llbey..senang cite dorang salah letak tag harga,so aku dapat la pensonic dengan rega yg murah..ehehe...k la, kte pendek je..tapi terpanjang lak.]

So apa kesah ngn adiah beday aku??? Da dpt da....jumaat ritu paksa jugak dia g klcc pas balik keje. Dia ckp nk beli kn aku tepon kan, aku redha je la even dlm hati ada rasa mcm nak handbag guess je...hurm...tp xpe la, so dpt la nokia asha 302. Aku xde la mintak lelebey kn...touch skrin???da ckp xmo, da ada tab mls la nk touch skrin bgai lg...ok, aku suka tepon nie...xsesak ngn segala mcm apps suma, ada whatapps tp aku delete...wakaka..

Pastu dok gelak kan tepon aku nie mck sengal. Siut nye pkwe, dia yg belikan pas tu dia tukang gelak..da pehal x belikan i phone je...saba je la haku!!! Nak tgk tepon lama aku x??? Da ad tepon baru bley la reveal tepon lama yg stok bagi kucing pon xde nye kucing tu nak pandang walo di hujung mata...jahat nye kucing!!!


haruslah letak watermark tutup brand tepon cikai ini, se cikai dia..da berjasa selama 2 taon hokey.

Adiah saya???tunjuk la...bkn iphone pon nk berlagak bagai, cuma bila tpn ni da barai..da jadik nenek2, bley la bukak blog mengenang memory lama...awww gitu...


nah ai bagi bontot dlu, keji..mendidik tpn sendiri menjadi gay


eh xde la...tpn ai pemalu, sbb org len sume update pkai iphone samsung note..harusla tpn ai malu, mana ad gay..

P/s: pkwe aku x bg update status kt fb psl g tony romas bla bla bla, tkt org kte nk menunjuk sbb mostly kt fesbuk kn kwn2. So ai tny kalo kat blog bley x..dia kte ok la bg chan, lg pon bkn de org baca blog haku, sentap dinda!!! Tetiba ase nak mencarut...kang durhaka plak!!!

P/s: esok enibeseri kitorg yg ke 4, wish hubungan kte sentiasa berpanjangan dan kekal dalam redha Allah, juga restu ibu bapa. Wihiiii...adiah lg....sokaaaa...muahaha