si comel n si ensem

Sabtu, 19 Mei 2012

Ceritera Bantal Hantaran

Elooo...deary dears sekalian...
Eh...xde orang, dem...berhantu jugak blog aku xde orang singgah pon
Nevermind nevermind...aku menulis bukan kerna nama....eh,
Well,its for my own reading jugak nanti...

Menyelam ke alam maya ke blog blog brides sekalian, terjengah kn hantaran2 mereka yg super comels..
Semua nya berbantal cantek tersusun...ada yg pakai polisterin yg berbentuk bantal...cantek, tegap dan utuh gitu..
Ada jugak yg pakai kekabu...diy lapik dengan papan kek tu, boley tahan jugak...nice.

Antara dua bahan tu aku xtaw nak pilih yang mana, kalo yang politerin tu..da siap bentuk bantal, tnggu nak balut ngn kain je
Harga sebijik??? Antara belog2 yang aku terjah..rata2 cakap harga dia dalam 4.90 satu, kalo 11 bijik...kire sendiri. Ok la kn...xde la mahal sangat. Tapi dekat kedai bunga reben depan kfc jalan tar tu xde la,pulak, ada cakap kat semua house ada. Ntah...xmencari plak, so tunggu Beli kain je la...nak nampak mewah carik la bridal satin ke, cuma mahal la. Kalo satin biasa berkilat tu, bagi aku nampak murah..dan licin, paling cantek kalo pakai kain valvet gitu, xpon thai silk ke, perrgghhh...

Kalo pakai kekabu or kapas lak...kita bley ejas tebal bantal tu ikot suka kita nak macam mana..nak leper ke, nak tebal ke.. tapi aku suka bantal yang tebal2 cket...mcm politerin punya, cma kalo pakai polisterin dia nampak mcm kaku, di mata aku la. Masih blom boley decide nak pakai polisterin or kekabu.

Sebab nye..

Dua2 mcm lawa, ada kelebihan masing2
Hati lebih berkenan kat bantal kekabu
Tapi...
Xtaw nak cari kekabu kat mana..

Alasan je kan...padahal x berusaha mencari pon lagi...haaaiiissshhh
Semalam da beli lapik kek tu, beli dua je...yang 11" dengan 12", saje nak test dlu...
Kalo ok, baru proceed 11 bijik...nape 11??? Ntah...saje je, xley pikir pon nape...buat lbey xpe kn..xrugi pon...
Skang ni nak mencari kekabu...mungkin akan pkai kapas fiber dlu kot, xbape suka sangat...sbb mcm mengelembung,

Nanti try tengok la cane...kalo susah sangat nak carik kekabu tu, mungkin akan pakai polisterin je
Eh...pape pon jom layan gamba...antara yang tersimpan dlm flyer skang




Dua2 bantal nie dari tepak sireh...rupa bantal nie mcm dari polisterin je..cantek dan tegap...tapi x sure la btol ke x dr polisterin... Huhuhu...



Dari...erk...erk...uhuhuhu...maap tuan punya, ai lupa...




Dua2 dari arma...yg pepel tu sangat la tempting....

1 ulasan:

Tanpa Nama berkata...

Kebetulan search lain..jumpa lain. Just nk bg pandangan..better guna polisterin... Mmg nmpk kaku sbb yg diupload td kecuali dr arma. Nmpk gebu kan...sbb polisterin tu dbalut dgn span nipis...br balut dgn kain. Kain pulak...xpayah cari mahal2.. Sy cari kain langsir jer..reganya RM6-7 semeter n beli 2m cukup utk 9bntal hantaran.