si comel n si ensem

Ahad, 13 Mei 2012

Kat mana kita nak tinggal selepas kawen...

Tadi a minutes before maghrib call my love,giler r...org dekat2 maghrib sebuk mandi bersihkan diri, aku sebuk mengetis tepon pakwe...ok sat je, bkn lama pon...huhuhu, tp end up mandi lepas azan maghrib, sigh...erm, tp sempat menghabiskan surah al-waqiah pastu main game sementara tunggu azan isyak, hu...apa ntah, tu pon nak cite!!!

Erk...ok sebenarnya nak cite pasal intipati perbualan ngn en.pakwe, soalan wajib setiap kali tepon adalah where r u??? Adoyaii...macamkan aku nie queen control stiap kali tepon tny kat mana ni??? Padahal saje je tny, mana taw masa tu dia ngn kawan2 ke, ngn mak bapak ke, x available to talk kn..so xde la aku beria bercerita tetiba dia ckp nanti call balik sbb ngan lepak segala..ha, hangin la haku!! So bek tanya awal2, eh...pehal x tny teros available x nak cakap sampai g tanya kat mana tu pehal??? Erm...lantak lah!!

Setiap kali...mesti meleret2 ntah kemana entry aku, dah dah back to tajuk entry sebelum kena jentik bontot..haisshh..

Me: abg nak tanya, nanti akad nikah nak pakai baju kaler putih ke krim??? Ke.....nak kaler pink?? (Nak jugak mention pink walo ko taw xkan nye pakwe ko tu xkan pkai pink, saje je kn???)

Him: krim la...putih kang x ley wat belasah, cepat kuning kat ketiak (adoyaii pakwe aku, ada baju akad nikah dia nak pakai g belasah orang. Owh...hehehe, belasah means re-wears afta d wedding. Ceh...omputih la sangat, aku kn...suka sangat perli orang kalo orang tu guna perkataan belasah. Dan orang tu selalunya pakwe aku la...)

Me:baju krim beading wane ijou limau nipis yg ijau dia bila belah yang tang tengah bukan kulit dia(read:light lime) tu ke kaler cekelat (read:brown). Bantai je sebut krim ngn cekelat padahal xpenah tengok kaler palet krim+cekelat pon. Krim/light yellow+light lime ada la tengok...serius shweet...tp make sure light kaler for both la.

Him:coklat (eleh...rase otai la tuh, org sebut cekelat dia sebut coklat!!!, da la jawab sepatah2 stok malas aku nak layan pempuan neh..muahaha)

Me:nanti abg nak pkai baju melayu biasa ke yg ala2 kot tuh???

Him:ntah...mana lagi hensem???(alololo..pakwe aku, hahaha..)

Me:*gelak kuat2 tapi make it sound manja2 gitu, eeiii...annoying hokey* pakai baju melayu biasa je la, mana ada orang pkai yg ala2 kot tuh. *sambung gelak* tapi jgn abg buang tebiat pakai tuxedo siap bow tie pastu pakai spek itam bagai.. memang ayang gelak guling2 depan tok kadi...*sambung gelak lagi*

Him: ayg gelak abg balik r...bia ayg nangis xdpt kawen...*gelak jahat*

Me: ala...mana bley gitu!!! Nanti abg nak pkai baju melayu kain satin kilat2 ke satin dull?? (Saje sebut dull x sebut satin x kilat bia dia pening..hahaha)

Tp he refused to jawab..and aku paksa dia pilih..tp dia xnak..

Me:ala...baru nak bahan, abg kan comels mok mok, pakai baju kilat2, nanti nampak lagi comels...hahaha...

Him:eeiii...tacing la..xnak cakap dah...

Me: nak cakap..nak cakap..banyak lagi nak tanya nie..nanti kawen, xley ke kita dok umah bapak abg kt bangi tu??? Xley lama 3 bulan jadik la, pastu kita dok la ngn family abg...

Him: entah...

Me: ala...xkan xboleh, kejab pon jadik la...nak jugak ase tinggal berdua, bley lari2 golek2 dalam rumah sambil nyanyi lagu industan xyah kontrol ayu..huhuhu...

Him: abg x cakap x boleh, x cakap boleh jugak..tengok la nanti cam ne..

Me: hihihi...nak kawen da, ye ye..kawen...

Him: hahaha....hepy btol dia nak kawen ( mmg la hepy...kalo x hepy xde nye saya ngamuk bagai bila awk men teka silang kata ngn saya pasal hal kawen. Padahal nak kawen ngn saya pape ntah nak berahsia bagai..

Me: ye la...even kawen nye taon depan..huhuhu. ada lagi 14bulan je abg, kejab je masa berlalu. Ase semalam baru bulan 12, alih2 da nak masuk bulan 6, da nak puasa da,pon...14bulan, 14bulan, kejab je tuh?? Stress x?stress x??

Him: xpon...abg hepy jugak ( ok part dia hepy tu aku je yg tambah..huhuhu....)

Aku xpaham....dia ni sangat berahsia... Ada sekali dia tercakap nanti dok umah lama dia kat bangi. Pastu cakap umah tu bapak dia nak sewakan. Then bila aku cakap bia kita je la yang sewa. Kalo duduk situ xkan nak duduk free since bapa dia berniat untuk sewakan kn? Then, dia cakap xnak kacau rumah tu..kira bia la bapak dia sewakan kat orang lain. Kita duduk ngn family dia je...aihhh...pening haku, kejab cam tu kejab cam ni. tp xpe lah, aku sayang dia. And apa yang dia buat tok kebaikan kami juga... X sabar nak kawen...huhuhu, geletis sungguh..

P/s: sangat berharap kali nie, rancangan kitorang membuahkan hasil. InsyaAllah...

P/s/s: nanti aku post pasal baju akad nikah yang aku dok intai2...erk, padahal sume pon kurung moden je..huhuhu. 14bulan..tapi aku da excited macam lagi 4bulan nak kawen padahal mak bapak masing2 xtahu...membuat kerja gila itu lumrah hidup. Harap kali nie mak bapak bersetuju...mak aku,ase x banyak masalah..so aku decide tok bagitaw mak aku bila belah dia da setel..

P/s/s/s: kitorang mcm xnak bertunang..since tunang kan untuk saling mengenali hati budi. Da x cukup kenal lagi ke 4 taon bersama tu???yang ada maybe merisik more tu mak bapak dia datang bincang2 kenal2 hafal jalan gi rumah,so xde la nanti pengantin lelaki lambat sampai sebab sesat. Carik2..eh, elok je ngah shopping jersi kat rantau panjang...pastu bley tengok pengantin pempuan datang siap berbaju pengantin sepak eggs pengantin laki, eh...xboley...kang xde keturunan plak!!

So...merisik je la kot, tapi ini pon atas kehendak orang tua juga, mana taw...dorang excited, nak ada jugak majlis bertunang. Aku cakap kat dia, nanti taon baru cina taon depan elok la mak bapak awk datang merisik..kira cun2 6bulan before kawen la. Eh, elok pulak orang tua nie sakit perut nak po-po bagai (ase comel je tulis po-po padahal pakwe aku strait je cakap nak berak..huhu, siap kentut..kuat lak tu...sabar je la aku dapat pakwe x semengah cam gini (-_-")

Ok enuf said...till then, nak tido... Projek MRT buat aku gile...tapi memandangkan dia lalu kajang..so lepas kawen leh feeling g keje sama2, naik lrt xyah lalu jem...gagahkan juga diri melayan kehendak gamuda neh. Eh...skang pon g keje sama2 naik lrt jugak ap!! Apa ntah...k la, kali nie btol2 stop... married issues, tunang n kawen-QnA, wedding planning