si comel n si ensem

Rabu, 16 Mei 2012

review : bio essence bird's nest Nutri Collagen & Whitening sleeping mask

Salam sejahtera sayangs sekalian, eeehh..gediks tuh, hehehe... hari tuh aku ada cite pasal new produk yang aku beli kat entry durhaka dengan l'oreal beralih pada bio essence, huihuihui...

warn: ok harus ada ini, sebab kulit muka ai not very purefect chun melecun wow so mabeles flawless porcelin skin, huhuhu...takut orang kate mengeletis xsedar nak wat entry pasal skincare, padahal..owh, please...saya cuma nak bercerita cara saya, dari teruk kepada lebih baik. bukan macam orang lain dari ok kepada goges..huhuhu, so, i'm sorry if entry nie x membantu anda memiliki kulit menawan bak telor rebus kupas kulit cantik2 licin memikat iteww..

so hari nie aku nak wat sedikit review pasal sleeping mask aka topeng tidur ini...



- harga: rm69.90, erm..ase hari tu ad less dpt 50 lbey... - kat mana beli: watsons la, kumpul point - kata women's weekly: -wake up to a rosy and radiant complexion with the bird's nest nutri-collagen & whitening sleeping mask (hoihhh...ko xde nama panjang lagi ke ha???), as it stimulates skin cell renewal, restores skin vitality and elesticity, rejuvenate and brightens dull skin, and keeps skin throughy moisturised over eight hours nonstop.



kata saya: > rupa macam gel alike cket. bukan creamy kaler putih mcm sesetengah moisturizer tuh. tapi bila da sapu2 kat muka, gosok2..tepuk2, memang fully absorb. best... hasil serta merta yang aku nampak? muka memang lembap jea..best sangat. kulit muka macam gebu2 cket dan nampak macam glowing cket...cket je la, kalo tahap lebam macam aku nie xde la nampak sangat glowing dia tue.

kata pengeluar, kne pakai 3 kali seminggu jea macam pakai mask biasa cuma nya mask nie bley bia overniite xyah susah2 ko nak basuh. nak2 lagi malas macam aku kan..tepek2 mask sume teros bumm....atas katil, bye3 dunia reality welcome alam mimpi..eheh.. memula aku pakai mask nie macam kata pengeluar la, tapi aku pakai selang sehari, and aku still pakai mask skinz aku pada setiap hari jumaat jea. pastu ase macam x puas hati lak, time pakai sleeping mask nie bangun tido, muka nampak soft, lembut, gebu..glowing cantek tertarik aww..cubit2 pipi gebu macam baby (ok hover!!).

tapi time x pakai sleeping mask nie bangun tido muka nampak biasa, xde la beza sangat..tp x puas hati. ai nak muka ai macam baby everyday..huhu. so pkai hari2..gamble je. ber-experiment ngn muka sendiri..tp ok la, xde la muka jadi berminyak ke, kering ke, jadi terok ke..tapi hari2 muka ai lembut gebu, bila time bangun tido je la. so, mmg pakai tiap2 malam before tido.. pakwe ai pon cakap muka ai da gebus..hihihi...siap cuit2 pipi aku, muahaaha...harus la ai sookaa...

as for bintik2 parut lak, kalo yang light or parut baru, parut tu nampak la macam cerah cikit...tapi ase nye nie kolaborasi bersama produk2 lain. and for parut degil tahap nak mampus, which kat situ mmg port jerawat tumbuh..xnak kat tempat lain, naik surut naik surut naik surut, pastu parut dia menempel2..pergghh... so untuk ilang memang susah cket la, parut tu macam soft skit. sebelum nie ase bonjol mcm berkeping tapi sebenarnya x berkeping pon. lepas pakai all the produk, parut tu macam sekata..kalo usap2 x rasa ada parut..macam smooth je..tapi kalo tengok nampak jelas lagi nyata la parut. mungkin amek masa sikit tok ilang. xpe2 i x rushing pon..
untuk jerawat plak...jerawat kurang naik dah...tu je bley cite, malas da nak menaip..huhuhu...

And yes it make my skins even even and brightens my dull skin..

p/s :lepas nie aku review sal marvel gel dari ginvera yang sangat marvelous okeh???
P/s: muka sendiri xyah letak la ea, bukan mabeles pon....
Erm... Ea la, letak sekeping...uhuhu

Gamba crop sebab nanti nak wat entry len pasal my dress tu...gamba full bila crop takut pecah sbb pkai tpn en pakwe je.. kalo clear n bernasib baik, nampak la parut kat rahang dekat dagu tu, alhamdulillah kat pipi ok, xberjerawat and berparut...parut kat dahi da hampir hilang kesemua nya. Even my pakwe pon ckp muka ai da ok, tinggal parut je...huhhuu