si comel n si ensem

Selasa, 8 Mei 2012

Xmalu Nangis Kat Klcc-dlm Lrt-masjid Jamek

Nie kesah kemengamukan (????) Aku hari nie berkisar kt entry aku yg sebelum nie. Ea la..sape yg x pening kn. Nak kawen tp xtaw bila. Bila org tny...nak kawen, tnya bila...ntah ie jawapan dia. Xpon, taun depan...da taun depan tu bila.. ada 12 bulan kot. Which bulan? Which hari?? Geram ok!!!

Lunch td g mkn kt klcc... Lupa topik perbualan masa lunch td..tp yg pasti balik tu aku muncung je...smpai opis menangis sorang2,
geram, sakit hati, sedey..mcm2 ada, stress pon ada. Skang da bln 5, more or less da tengah taon. Pejam celik pejam celik..eh, da ujung taon baru la ko nak mengila nak rancang itu ini.

Aku bukan nye merempan x tentu pasal sebab nak kawen awal ke, nak hantaran ferrari sebijik ke. Aku nak taw, bila tarikh yg di rancang, apa yg di rancang, mcm mana bagaimana..etc etc. Merancang...cuba merancang awal2 agar nanti x kelam kabut. Ikot dia..bila da
sampai masa kawen la...abis da last minit baru nak planning itu ini, in the end tunda lg... Geram2.

Hari ni waima boss aku pon x berani nak tegor..nak tanya report da submit kat client pon teragak2, aku cakap blom teros blah..ha!!! Taw org stress!!!timbun lg la 5 6 projek kat aku sorg...ko dok ckp aku expert drainage, road furniture ngn escp..engineer lain bukan main byk, tp pakat la dok bersatu tenaga wat projek mrt, projek lain aku sorg nak kena terhegeh2 buat. Da tu, aku design, aku sendiri yg kne draft, aku jugak siapkan repot..aiiihhh, tetiba kne design landscape plak!!! Pastu sume urgent...sume nak cepat. siap ko, aku da x sabar nak submit surat resign je ni!!!
Eh, td merempan sal hal kawen kn, tetib terselit hal keje lak. Ok sambung balik....
Aku mesej akak aku ngadu sume la..sampai siap cakap, pehal la nasib aku gini, nama je ada pakwe tp berat jodoh, kadang2 da tawar hati nak kawen bagai ni
Stress ok, skali tersalah send...wuwuwu...
Akak aku plak, kalo cite pape pasal sume ni laju je suruh aku bukak hati kat orang lain...aduhhh
Tapi abaikan pasal akak aku, yg haru...dia xde balas msj aku ke apa ke...aku da la ngah bengang ngn dia kn. Pastu aku msj lg tny dia blk lambat x??klo lambat aku nak balik dlu, xbalas gak. Aku mesej lg, ckp aku blk dlu..pon x bls. Last2..aku tepon, tny nape x bls mesej.. xperasan kata nye...fine!!!
Jab tu dia balas, cakap balik xlambat kot. Xde pon cakap suruh aku tnggu dia balik skali ke apa kan..aku ngan mata bengkak sebab nangis dari zohor bawak ke asar nie, tnggu la jugak dia..kira paham2 sndiri la kn. Da kol 6.15 cam tu dia turun, ckp ada keje lagi..mungkin lambat. Aku cakap r aku balik dlu, dia just cakap ok je. Hangin mak!!! Teros angkut beg balik la...erk, tp x balik gak..nek train g klcc.

Da msj dia ckp cani r abg skang. Ayg ngah sedey abg wat xtaw je, mulai hari nie ayg g keje and balik keje sendiri, x tnggu abg. ni nama nye pancing perhatian. Da sampai klcc dia x balas msj pon...tp cool r, xde nangis da. Masa tunggu nombor kat celcom tu ada msj masuk. Dia ckp ingat nak bincang ngn aku masa balik, xtaw ada keje last minit bos bagi. Da aku insist nak balik gak..so dia xnak la paksa. Ohooo....aku jugak la yg salah ea???

Di pendek kan cerita sbb da ngantuk...aku tunggu dia kat klcc, so sambung merempan kat food court klcc sambil nangis2, da x kesah orang meja sebelah da. Pastu xde pengakhiran, tapi tambah geram...aku angkat beg, balik. Dalam hati mbebel2...kalo taw cani x kuase aku nak tunggu...baik balik je. Da bape kali aku bagi dia chance tp in the end, aku jugak yg sakit hati. Patut tadi aku x jumpa dia, aku x tunggu dia, tp sayang nye pasal...beribu kali chance pon aku bagi, aku cepat maafkan orang, even hati sendiri sakit...sighh..

Dalam lrt pon aku nangis, pempuan india sebelah aku dok pandang2 je aku, bangla depan aku pon dok usha pelik.. ase nak smackdown je sekor2.sampai masjid jamek dia ajak aku keluar dari stesen, nak hisap rokok!!! Korang jgn xtaw...rokok lagi penting dari aku taw!!!
so fine la...ikot kn je la...tp melepek kat tepi dinding stesen lrt tu sambung nangis.jgn pandang je...x reti nak pujuk awek sendiri nangis da ke???pastu dia sibuk dok tanya aku nak kawen bila?? Aku diam je..aku geram aku bukak cincin kapel bg kat dia. Dia tolak2 tangan aku sambil ckp apa ayg nie...ha!!! Boleh pon cakap lelok!!!siyes geram gila...kalo da nak bincang pon susah apatah lagi nak kawen btol2 nanti, da kawen bercerai berai...baik end up je skang. Wlo pon masa tu pasrah gile kn. Sekali dia amek cincin tu buang lam sungai...teros xdapat balik dah!!elok2 ada pakwe...xmemasal single. Tp baik single...dari ada pakwe..kehulu kehilir tanpa ikatan yang sah, nak kawen pon macam mencari masalah..baik single kn???....

Dia tny aku nak awal taon depan ke???aku cakap x la...skang nie duit aku cukup tok makan jea..nak,kumpul tok pelamin ngn set bilik tido. Lain2 tu xpe la...dapat gaji bulan2 settle la skit2.. cuma tang pelamin,set bilik tido ngn makan je nak kena segedebuk. Yg pelamin tu xde la segedebuk bayar kat vendor...deposit la, cuma aku nak cukup ada banyak tu baru la xde masalah di kemudian hari.

Dia??? Da cukup kot...cuma dia nak simpan double dari keperluan..in case orang kawen dapat sampul duit dari bos, dia kawen dapat sampul surat diberhentikan keje...so ada la simpanan sementara dapat keje baru. Pastu xnak sikit2...nak cukupkan setahun nye pengangguran tuh...ni mcm merancang nak unpaid leave berbulan2 jea!!!

Aku tanya dia lak...dia nak bila. Dia nak adik2...dia sume ada!! Hah...seeeeeee....hari tuh mengetis nak bulan 11, kalo aku x berdengung kat telinga dia pasal adik2 dia, ntah2 lupa teros dia tu ada adiks...geram btol aku. Dia cakap la dalam bulan 8 camtu la, aku cakap la cane kalo kawan tu kne jadik doc pelatih kat sana xley balik??? '2014 bley ayang???'. Cuba la cuba kalo berani...aku anta surat resign...teros menghilangkan diri teros pastu..chances, everything...sume aku da bagi, pls appreciate it!!!

In the end...dia ckp, kita aim bulan 8 la lepas raya..cantek, aim sendiri2...mak bapak bising jadik r tragedi menangis dalam hujan macam kes nak tunang x jadik tu...pehal ntah masalah benar nak berdiskusi ngn mak bapak dia..ada ke mak bapak yg x suka anak kahwin yg dia dok takut sangat tu??? Kalo ngah blaja lagi len cite la...nie da keje da 2 taon da. Orang lain keje 6 bulan da tunang bagai da...x paham btol aku

Aku suruh dia komfirm kan ngn adik dia bila dia balik taun depan...xde la exact tarikh, bajet2 je la.. pastu aku suruh dia bincang ngn mak bapak dia, takut benar...padahal mak bapak sendri.


Getis nak letak gamba sendiri..first time pakai dress...konfident level ahkak rendah jo...dok imagine badan lemak banyak... Huhuhu...