si comel n si ensem

Isnin, 4 Jun 2012

beza lelaki dan perempuan bila bercerita soal kawen

salam sejahtera blog ku yang di tinggal sepi.. wahhh..ayat berbunga tuh..hak tuii.. bizi manjang jea aku nie, badan abis sakit2...otak senak, haiiisshh la... saba je la... da tu elok je merapu meraban kat blog pasal manusia yang x berakal tuh..ala, last entry aku hari tu, bukan main lagi merepek ntah pape, segala carutan kuar. hilang pertimbangan jab..huhuhu...

k la, forget all the tensi tensi stuff...lets talk bout marriage lor...fun issue ma... orang puang bila bercakap soal kawen lebey kuang gini la bunyik nye...

minah: nanti ai nak kawen ai nak kaler tema itam ngn putih, taik cicak giteww...
senah: waaa..best u, ai plak nak kaler pale pink...ala....kaler belacan kew, hawt ai nanti. hihihi (gelak tutup mulut bajet chung)
minah: nanti hantaran ai nak buat sendiri jew, bantal hantaran, hias2 dia, ai beli artificial jerk.jimat cket...
senah: waa...sama la kitew..kelasss gitew, kita kn kreatip..bilik titow ai nanti pown ai nak hias sendiri jew...
minah: betol2...best nye nak kawen...

see??? pempuan....aku pon same...tp xde la gelak gedik gitu, ai ganas u...bak kate pakwe ai. siap panggil ai nyah lagi bila ai mengedik. konon ai lelaki tetiba jadik lembut..iskk..x sanggup mak!!! mak x layan kaum sejenis..ha..kau!!!! Weiii...pakwe aix gay ok, sepak kang...imaginasi xmo kalah!!!ok, tu lawak bengong bila 2 pasangan bercintan nie da xde idea nak bercakap..lol.

minah: ling, nanti kita kawen buat simple2 je la kn??
mamat: a'ah...janji setel benda wajib da la..
minah: nanti ai nak DIY sendiri la hantaran, tq tag, bilik penantin..bla bla bla..
mamat: ok la tu, ai sapot 200%, ley jimat2 cket..wit lebey tu bley wat mende lain..

mende biasa la kn, merpati sejoli berbincang perihal kawen..org excited la kata kan... bila laki lak berborak???

bedol: mat, tengok kekawan kawen mcm nak kawen jugak. tapi awek aku belaja lagi. aku ase nak ikat dulu la...
mamat: eh..ko xnak lek2 lu ke..tunggu dia abis lu. ikat lama2 x elok gak..saving ko da cukup ke??
bedol: belom lagi...
mamat: ko saving la dlu...nanti byk kot nak pakai wit..itu ini bla bla bla ( ceramah seikit)
bedol: betol gak, aku pening gak nie..wit xde lagi..aku tegok seman kawen abis 30k simple gitu je...
mamat: ha..tu la, ko kne plan la..kat mana bley cut kos, apa yg perlu apa yg xde pon xpe..yg penting kne saving dlu, kne wat bajet ( x abis2 ngn saving dia, pkwe sape ntah...)
bedol: tu la...saving aku da xde da aku wat modal jual kepok lekor, xley untung lagi..wat rolling modal...
mamat: ala..bley je, bila ko nak insyaAllah bley...ko wat macam minah, mende yg dia bley DIY, dia diy je...mcm hantaran..bla bla bla.. bedol: betol gak kn...ko memang kawan terbaik r..sory kne dengar mende merepek neh.. (lol...nothing is merepek when berkaitan ngn kawen..huhuhu)

lelaki....banyak kot dorang kne kuarkan duit. kita as pempuan nie jangan la demand lebey2 ok...

bedol: u, kalo ai tunggu u abis blaja baru kita tunang bley x??nanti u jgn noty2 ngn org lain plak
timah: ai ikut jerk..ai x noty la..ai lap u sorg jeww....
bedol: kawan ai cakap kn..kalo nak jimat kitew kne bajet..kne DIY, kne bla bla bla..
timah: ok...nanti kitew plan...kitew wat same2..

morale of da story:

korang pikir sendiri bley x??? malas lak nak naip...huhhuhu...

ok,first. pempuan memang excited bila berbicara perihal kawen kn? mende yg di pikirkan nak pakai baju ap, majlis macam mana..kaler apa..bla2

lelaki lak bila sebut pasal kawen mende pertama dorg pikir duit. duit ada sume jalan kn?

sharing is caring....minah ingat dia dok cite bla bla bla kat mamat, mamat x amek port...upenye ada guna nya jugak..

orang laki bila dia nak share probs dia akan carik sorang je yg dia btol2 percaya,

lagi...ntah, tetiba xde idea bila tengok muka bos masuk opis..urrgghh...nyampah..

k la, bye..nanti2 la cite lg...