si comel n si ensem

Jumaat, 8 Jun 2012

Letak diri anda di tempat orang tu bley???

seriously aku xpaham ngn sesetengah orang nie..mulut pedas berdesing..bila orang bagik hint2 jangan la cakap lepas sangat... dan2 la cakap,' sorry ea, mmg stail ai mcm nie..kalo sentap nasib la, mmg ai sorang yang bercakap lepas pon. ai pedulik apa orang nak terasa ngn ai ke hape kn..ko terasa ke??' cakap macam orang sentap..

fine, kalo stail ko cakap mcm tu xpe...tapi bila orang cakap mcm tu kat kau sila la terima. tapi x..nak orang cakap ngn dia baik lemah lembut berbudi bahasa, kita bagi balik apa yg dia cakap kat orang..sentap. xpaham betol aku...

kalo ko xnak orang cakap macam tu kat engko.. ko pn jangan la cakap ngn orang cam tu.. nie x...

ko cakap ngn orang gaya orang tu hina gila la kn... macam orang tu tarik kuli lap bontot ko je... pastu ko nak orang tu cakap ngn ko pon selayak nya kuli lap bontot cakap ngn tuan nya je.. weiii...xde beza pon ok..manusia sama je, apa?? ko engineer dia drafman? ko bos dia staff..eewww..plis la....

ko engineer, nanti ko nak wat keje ko carik drafman jugak kn? ko bos..keje ko staf ko yang buat kn? ko senior?? nie lagi aku xley blah..senior tu bukan bermakna ko kne berlagak ngn junior ok.. ko as senior kne guide junior..nie x, perasan.. cakap macam ko bagus..semua orang kne respek ko..

tune suara nak kuat aja.. orang tu nak malu ke, dapat aib dengan apa yg kau kata ke, ko heran apa kan... senior or junior to me kalo da perangai cam tu..ko layak di layan spertimana ko layan orang je.... cuba la berperangai semenggah sikit..

Kalo x suka org layan awak macam sampah, jangan layan orang mcm sampah dulu..
Macam mana awak treat orang mcm tu la org akan treat awak balik..
Jadi xyah la nak sentap bagai, ok???