si comel n si ensem

Isnin, 18 Jun 2012

Review: Ginvera Green Tea Whitening Marvel Gel & Cosmoderm Sunscreen & Flawless Foundation

Byk benda nak cite..asyik2 pikir nak wat entry pasal ni la, pasal tu la..tp xterbuat
Xde masa dong..keje banyak kat opis, alhamdulillah projek paling gile penah aku handle da sedia tok di submit
Ok xnak cite sal stress2 keje ni, jom tgk review sal dua produk ni..

Memula nak cite sal
ginvera green tea whitening marvel gel
Let just call it marvel gel je..
Dis marvel gel sangat marveles okeh...superb la


Apakah marvel gel ni???
Well..dia sbenarnya exfoliating gel.. Beads dia sangat halus..mmg susah la kalo nak tengok ngn mata kasar.
Ehh..tp bley je nampak..fokus betol2, xperlu super power pon..kekeke
So, di sebab kn itu korang bley scrub or exfoliate muka korg hari2 pakai mende ni

Erk...ea, btol3...scrub paling kerap pon 3 kali seminggu kan...
Ntah...kat tiub tu ckp bley pakai hari2 or untuk pakai hari2 gitu la
Sbb dia mild...aku pakai hari2...da masuk tiub ke dua sbb super suka kat mende neh..

Aku pakai ni malam jea, memula pakai makeup remover ke milk cleanser tok mekap remover, damn..apa ntah nama dia, from bio essence yg atp tuh. Pastu letak toner..lek2 kejab minum air depan tv
Pastu dengan muka kering aku tenyeh2 pakai marvel gel neh..erk, xde la tenyeh..urut dalam bentuk bulatan ea

Pastu basuh ngn air..ok dah. Tp aku kan gedik...kalo x gedik x abis lak pencuci muka loreal aku tuh...huhuhu, lepas tu aku pakai pcuci muka lak...end, pakai toner..serum, sleeping mask.tp skang mentang2 muka da ok cket..aci krohhhh xletak sleeping mask pn..
Ergh..gile byk bende nak kne tepek kat muka...lawa pn x jugak.
Uhuk uhuk..dengan hasil usaha malas pn kne gagahkan jugak dpt la muka cangini...kalo x????
Lagi terok ok!!!!

Dorang claim dis marvel gel bley buang sel mati
Kecik kan pori
Cerahkan muka..erm...mcm bagi muka nampak bright bkn putih melepaks ea...sbh dia ada green tea gitu
Ilangkan black n white head

Aku claim lak???
Lepas da sental2 tu..basuh pakai air, muka nampak instant bright..mcm cerah cket, heh..padahal keladak2 kat muka da di sental keluar mmg la nmpak bright cket kn...
Masa awal2 guna tu keladak2 dia byk la kua, byk sel mati katakan..skang da halus2 da keladak dia tu..hehehe
Muka ase smooth je...lembut gebu gitu...parut yang light tu mmg makin kurang..
Xde la instantly ilang...da dua tiub pakai bru la nampak ketara, tu pn dgn bantuan produk lain jugak
Tp seriusly...i love dis produk...mls nak cite panjang...tp mcm da panjang je...

Ni rupa marvel gel tuh...gello gello...sejuk di sapu ke muka...
Gini la rupa bila da sapu2...abaikan tgn berkeladak ku...ritu g sabak bernam, dok lam kete berejam..matahari straight atas tgn..perghh...hangat hangus beb

Sile jgn geli tgk mende berdaki atas tgn ku..nampak sangat tgn berdaki..uhuh. xla...nak dpt mcm tu lama gile menyental.. sbb xde daki berkumpul kot...sental2, sental laju2...last2 dpt la gitu. Tgk tgn aku mcm taik cicak..itam smpai pergelangan tgn..cess...


Ok..tok cosmoderm sunscreen lak...super love jugak...
Very da blendable..senang sgt nak pakai sbb dia cair gitu...pastu mmg smooth je muka.
Parut xde la dpt di sembunyikan spenuhnya...tp ai suka, the kaler suit me well, kot la...kot aku perasan xtaw la
X berminyak...tu pon kalo korang pakai dengan btol..

So cam ne nak pakai sunscreen nie betol2??
Erkghh..the right way to apply cosmoderm sunscreen..gitu....
Sebenarnya..sama je kot pakai sunscreen lain or bb cream or foundation...
Key dia...u must rest at each application(btol ke neh???)...

Everytime u apply any product to ur face..u must let it rest for a minits lar...
Contoh...pakai moisturizer, rest around 5 minit...masa ni buat la pape..sikat rambut ke apa ke...xcukup 5 minit sminit pon ok..
Not more than 15minit kot, aku lupa terbaca kat mana..takut moist kat kulit da hlg so xbape nak absorb mnde lain..
Ada ckp..let it rest for 11/10 minit...entoh la, aku bantai je..kekadang selang mende sume aku iron baju la, g wat brekfast..mcm2 la.
Aku letak start dr moisurizer je la...kang dari awal step skincare..mau berjela2 lak...geleng kepala korang...pkai memacam,
Nak wat cm ne kengkawan...terpaksa, klo x...xdpt gini...worst ok..
After 5 minit tu, sapu la sunscreen...better dap it, tepuk2 gitu...pastu rest jab bape minit suka hati ko la, baru pakai bedak ke hapa...

Erm...dia xde la muka kau stay matte all day...nampak la glowing cket.
Tp org kate glowing healthly gitu..bkn berkilat beminyak..kot kering je kang x sehat jgk kulit muka tuh..it must have a little oil or moist gitu...
Ceh...bajet bagi tips ke orang..muka sendiri pon kematu...huhuhu, ampun...nak apply sile...xnak xpaksa..
Kalo nak g out with sunscreen xnak pakai bedak pon ok kot...sbb nmpak muka ko natural beauty gitu..
Dis sunscreen ada vit e..so bley la help memudarkan parut kat muka ea, not much pon membantu la jgk kn...
Lg....owh, dia nye apa bala uva uvb tu...35 jo...skang kn nak yg 50 ajer...tp u aku ok la, dok opis, kua lunch..g keje pg...blk da dekat mlm, kadang smyg mghrb kat opis dlu bru blk...

Nak tgk muka x??? Xpe eh..muka xlawa pn nak letak kat blog jugak....huhuhu

Ni gmba lama....pg before g opis..ngah tnggu lrt...xberpeluh pon lagi..ni sblom pakai cosmoderm nie

Masa ni da ptg..before blk mntk pkwe amek kn...kat opis lagi,lepas asar aku jarang sgt touch up..uhuhu...
Sebelom pakai cosmoderm jugak...tp da pkai marvel gel n bird nest sleeping mask
Tu yg jerawat xmencanak2 da, tp parut degil msh ada...

Gmb hr ni. Kat umah dah..serius belengas sbb hr ni blk sendiri..blk keje pg guardian, pusing2..blk jln kaki..memang super berpeluh.. ni pon touch up sket masa smyg zohor...bwk ke asar, sbb smyg zohor lambat..huhuhu..2 solat 1 wudhuk. Ulang alik masuk tandas and surau kang kne perli ngn bos plak...apa ntah, org smyg kot...org lain tido kat surau rilek je..ni yg nak amuk ni...
Eh...lari topik lak...

Muka berparut???abaikan...parut degil...tp da krg sket...
Mata sembab ngn dark circle bagai...slh saya, jg muka tp x mata...skang da insaf..jom crk produk tok mata lak
Argghh...pehal letak gmb ni!!!!baik letak gmb bru pas pakai cosmoderm neh..nampak cun sket. Banzai...mls nak edit dah..muka gabak besar mcm cool, padahal!!!! Suka hati!!yg penting idung aku berseri hasil marvel gel...hahahaha

So after da belengas berpeluh lencun, maka itu la hasilnya...dia xde la stay there forever kekdah nya...
Tp ok la..bila tgk cermin nampak natural x berkilat je muka korg kn...hah, ni nama nya syok sendri, org lain tgk ntah mcm hape rupanya...hahaha...
Arrhh...nevermind yg penting hepy...

P/s: mesti lepas org tgk muka aku tros xnak pkai produk yg aku pakai...pny x hot model, muahaha...berkeratu semacam..
Ok apa..dari tunjuk gamba mekap...siap berfoundation bagai, bley je bagi..mmg la cantek. Tp...no point la kn...
Xtaw lak beza berkesan produk ke foundtion yg mabeles..kn kn?? Eh, tp aku mmg xpenah pkai foundation pn, so xde beza pon..legam gini je aku... :(

Teringin nak amek suppliment...skang mkn spirulina je, for tenaga la konon..tp xjln..xbertenaga je.blom berumah tangga lagi energy bar da sparuh...ayayaii...
Tp nak supliment yg tok kulit juga..nak kawen harus cantek..nanti bley sambut suami cantek2 gitu..muahaha...
Pills??? Vit b, vit c, vit e..bagus tok kesehatan jgk...tp bab nak menelan yg susah..
Nak innershine? Kinohimitsu? El marino pon ok kot...lennox?? Damn...they all so costly...nak maintain lg..mkn buah je la... :')