si comel n si ensem

Khamis, 26 Julai 2012

alhamdulillah....rezeki bulan ramadhan lagi..

kakitangan kerajaan dapat bonus stengah bulan kan?
kitew dapat bonus setengah taon..hew hew hew...
poyo yek...kang x memasal sume berebut anta resume kat opis aku, haru beb
mana ado bonus pon tongah taon nie..sabo je la yo jang..eh yan.

kitew kan kerajaan leeng, so kena ikot leeng lah..
ikot sedap dia la kan nak bagi ke x..uhuk uhuk uhuk...
why xdo? why? why madam whyyyyy???

kalo ikot kan memang bonus ujung taon jo...
sekali tu je jangan nak mengade..
tp taon lepas tetiba dapat lak..bonus tengah taon tu la...
raya sakan la kan... yg dapat sebulan gaji tuh lagi sakan, sakai teros.

tapi....
ada tapi ye adik2, kakak2 juga abg2 sekalian...
di sebabkan bonus x sama, ada yg dpt sebulan, stengah bulan, kurang dari setengah bulan,
lebih sikit dr setengah bulan..gitu la ea,
so ada la yg x puas hati...siap g komplen kat bos lagi...

ini x syukur nama nya ea...
xmo cam ni..no no no...
org da bagi tu kena bersyukur banyak2 ok...
sbb sepatutnye kan xde pon bonus tu...
ada tu sbb bos macam terbaik hati sikit...

tp...
owh tapi lagi....
kalo da g komplen gitu, agak2 bos akan sentiasa berbaik hati ke?
x de cakap tenkiu pastu komplen2 agak2 bos nak bagi lg x?
ce pikir, awak masak nak bagi org makan, org kutuk awak masak..
awk nak masak lagi ke?
erm..kalo untuk org tersayang akan improve la..tp kalo org yg baik gitu2..
ad nak bagi lagi? ada??? kalo aii x kuasa nak melayan...

walo pon bebudak opis yg lain masih mengharap kot ad bonus...
aku sikit pon xletak harapan...
sebab ai ada informer, informer ai cakap xde bonus...
bley caye x? op kos la boley.....

pakwe ai yg gitaw..
mana pakwe ai taw?
bos dia yg gitaw..
mana bos dia taw?
heeiii...banyak soal pulak...
op kos la bos dia taw sbb bos dia yg fight supaya madam approved bonus tuh..
tp staff opis nie xtaw..
yg berbakti mempertahankan hak pekerja di caci,
yg lain di puji...

eh,
whateva la...
aii thank all the directors kecuali bos kecik.
eh, bos kecik pon berbakti jugak...walo ciput.
so ok la...walo x suka bos kecil x sedar diri tuh... tp sebab ramadhan kan..
so..thank kat dia jugak lah.

kang sape bace blog aku mesti mencebik..
"ala..aci la, awak dapat increment..boley la..."
erm...kalo xdpt increment pon aii diam2 je...
tp kalo org lain dpt aii plak x dapat berangin jugak la.........
he he he...
ni sebab sume x dapat kan???


eh....................... (baru sedar)
ni pehal tajuk lari gile ni..
so apakah rezeki yg haku dpat ni???

pasal TM,
malas nak cite pasai pa...
problem da lama da pon...dari 2010 lagi..
da buat report gedebak gedebuk sume...
problem gak lagi...end up bill 800 lebey... gila apa!!!

so berlakulah amukan ablasa kat TM center hari tuh...
buat report lagi...kali ni kalo xsetel mmg carik org atasan la plak...
kne tunggu 15 hari, ok tunggu...
semalam call tm tnya progress report...

yeay...dpt rebate 700 lbey...
so kne bayar balance 93 jea.... alhamdulillah...
walo pon kne tepon org tuh sendiri, tp xpe la...sbb gud news kn...
yeay yeay duit balance bley soping...wuhuuu...*lompat bintang*

eh...istigfar istigfar....
simpan duit nak kawen weh...jgn lupa diri...uhk3..

Muka hepy bajet cute sbb dpt nek gaji...eheh...da lama benar xpakai shawl, smlm saje pakai shawl dr mekah FPIL yg belikan. Suka shawl ni sbb besar...tp sejukkkk...suka ngat...