si comel n si ensem

Isnin, 9 Julai 2012

Anibeseri Present After 2 Month

hah...sedeh x tajuk, lepas 2 bulan baru dapat adiah anibeseri..,
aku xde la sedih mana pon..xde r smpai mengamuk sbb x dapat hadiah,
yang aku amukkan nye pasai aku nak belikan dia hadiah..aku bersungguh2 nak beli dia hadiah..
tapi asyk la tertanggh2. ko penah jumpa org mcm pakwe aku ni x??? heran betol...kalo org lain cakap nak bagi hadiah
mesti suka gile kn...tp mamat nie pelik, nanti la...nanti la...ujung bulan la g beli,
eh...tnggu awal bulan plak, tengah bulan, bulan mengambang, sume bulan da kua tp xde pon beli2 jugak..

aku da tahap nak burst da pon..mmg nak meletup..tp ikot kn je la..mls nak hangin lebih2,
ritu cakap nak beli before pegi langkawi...pastu cancel, lepas balik plak..fine2.
agak2 dia ingat aku dok bersungguh sbb nak beli hadiah tok diri sendiri kot..
ye la...da nama anibeseri, so harus la masing2 dapat hadiah kn???

aku sugest tok beli jam, kalo bley nak yang match..anibeseri kn??? harus la ada unsur gedik2 di situ..
dia macam...ok la.....
sebenarnya xtaw nak beli apa, tp mandangkan jam aku diamante kat dalam dia da tercabot...
dok tergolek2 dalam tu..so decide beli jam la..
masa aku dok babbling pasal adiah nie..dia ada la berbunyik jugak, like
'abg da ada 2 jam da...byk tol jam abg, kang x terpakai...'
'nanti mesti bapak abg perli byk jam???'
'yg 2 bijik yg lama yg abis bateri tu x bertukar lagi...dok pakai yg 2 nie je...mcm dua da cukup je..'

ha...
hint ok, hint...
aku x taw la aku telan semut berapa ekor smpai tetiba otak aku jadik lembab gile..
kawan tu da terang2 bagi hint aku bley blur2 lagik..
tapi hari tuh lepas keje aku ngamuk ngn dia nak g ou..nak carik gak adiah anibeseri kitorg..
da 2 bulan kau, baik tnggu anibeseri taon depan je alang2 cam tu kn..
dia tanak..tp ngn dua2 masam muka berangkat jugak la kami ke ou..
eh. ada drama sbenarnya, tp malas r nak cite..

da smpai ou..aku sesorg je terkedek2 dok usha jam..
eh,
xde la jalan sorg2...
dia pn jalan sama la...tp mcm guard gitu...jalan peluk tubuh..
pastu aku sorg je yg dok sungguh2 tengok jam..bila aku pg tengok jam dia, dia bising suruh g tgk jam haku..
haisshh la...org nak beli kat dia..org punya mcm2 mana pon xpe lah..

tp bila dia mcm tu, haku pon xde hati la nak membeli..ko nak memilih dalam suasana stress gitu
da la dia siap sound 'selagi x beli, jangan balik...carik smpai jumpa'
ooooiiii...stress wa cakap lu....
ni memang penderaan mental nie..

last2 aku ajak dia balik.. dia xnak..
ajak balik...tanak..
smpai aku da teresak2 ajak dia balik...
dia mbebel... xnak balik selagi aku x jumpa..
'asal nak balik??? nak sgt carik hari ni kn? carik la smpai jumpa...'
ha...torture x?? aku da nak meraung raung da masa tu...
erk...ada sape2 g jusco ou yg masa member card sale ritu x? ada terperasan x budak baju kurung wane gold
dok menangis kat depan tu...
'jom la balik....jom la balik...'
da mcm bapak tiri mentorture anak tiri lagak nya....sian aku.

tp da beli da pon...
masa nak beli tu dia dok ulang ayat sama...
'jam da dua...banyak jam abg..'
eh...tetiba curse semut mati lam perut aku hilang..bley plak berpikir..
'la....org tua nie nak mende lain rupa nya...' bisik hati ku ( hahahah )

'abg nak jeans ke?? kalo nak jeans..amek je la jeans..'
'tu yg abg dok cakap ngn ayg tu...'
lor....dok bagi hint camtu... org tua nie selalu cm ni...
hidup ngn dia, ko pandai2 la baca bahasa isyarat dia, stok pakai telepati je..
so, xyah la sesape nk ngurat dia ok...penat otak nanti..
contoh..kalo nak makan, aku tny dia nak makan mana, dia kata ikot aku...
so ikot la kn...tp bila aku ikot aku, dia mcm buat muka..paham2 la bahasa isyarat dia yg dia nak mkn
old town..ok, jom g old town...gitu. konon aku la pilih tp sbenarnya dia yg nak.. haiihh la..

masa lepas beli jam aku,
aku merempan nak g tgk abraham lincoln,
nak tgk nak tgk...tiket kat ou da abs, so p mid valley..lg pon jeans yg dia nak tu dia nak carik kat the gardens..
konon kat situ banyak choice la..
tapi...
smpai mid teros beratur..hade aku kesah ko nak tacing???
wuissshhh...muncung sedepa, nanti balik lambat.. tanak balik lambat..
tgk kol 5, kol 7 abs..xde la lambat sangat..
dia ikot je...tp muka toksah cakap la...troll tgk pon nangis balik tiang..

abis je tgk abraham lincoln dia mcm excited sket..
cite pasal abe pakai kapak hunter vampire, tp 5 minit pastu tarik muncung balik...
eley...kalo excited tu tunjuk je la, xyah nak berlakon tacing...
pastu dia cakap nak carik jeans dia len kali...
aku pon wat muka r...tny pehal lak???
'pada ayg carik hari ni ke lenkali???'
ha...nak aku jugak buat keputusan tuh..konon kalo balik lambat aku la yg bersalah...
'carik je la hari ni, alang2 tuh...'

menapak la kami ke the gardens..
gedebak gedebuk...lama betol dia memilih xde pon ingat nak balik cepat...
lagi lama dr aku pilih jam kot...
last2 dapat la jeans idaman..walo second choice, first choice saiz dia da abis..
huhuhu...cian dia....

lepas tu......
huh...
smpai ke telinga dia senyum...
siap singgah beli crazy potato, sebelum nie bkn main xnak makan bagai...
pastu siap offer g beli chatime roasted tea lagi..rela tue...
sabar je la pakwe...
kalo cakap direct teros kan senang....
mcm budak2...
Owh...mkn kat watami...mahal....rasa biasa2 je, lg best kat ichiban ramen, hrga murah cket...tp, xde la menu pelik2 mcm kt watami.. tp ramen n udon mmg aku lg suka kat ichiban ramen compare to watami...aku mkn apa ntah mcm spicy beef bla bla bla... Tp kuah spicy mcm curry tu x bape spicy n xbest mcm kt ichiban ramen.. owh...gmb??? Tadokk...hahaha

Ps: uiks...lapa plak cite sal makanan neh...xlunch pon, beli buah je...xdop selera..


Mine..
Walopon adiah bbeza tp masing2 mengeluarkan jumlah wang yg sama...kalo lebey dr jumlah wang tu..tambah duit sendiri.. contoh..masing2 kne kuarkan rm3 juta, pastu aku nak beli lambo rege rm3.5juta, so lagi o.5 juta tuh kne la wat kua wit sendiri..same as him. Ak akn kuarkn 3juta tok beli adiah dia, tp kalo adiah dia tu rege rm4.1 juta, belen tu pndai2 la topup duit sndiri...gitu ea adik2..
dia punya??? Tadok gmb....