si comel n si ensem

Isnin, 23 Julai 2012

Food Requested

Hr ahad hr tu tetiba en.pakwe msj ckp nak request supaya aku belaja masak makaroni n cheese, ramen dan jugak udon
Baru dua hari pose da requested makanan pelik2...
Yg ramen ni yg aku plg xley tahan. Megi instant je kot...owh, xnak...
Nak srh beli megi instant yg xde rencah...kari dia nak srh aku buat from zeroo...
Apa ingat ai zorro??? Eh, ea la...zorro mn ada masak kn...hm....
Konon nak kuah kari yg sama ngn kari jepon nye..ah sudah, datang da tebiat dia...
Tp aku suka yg sapporo ramen tuh...sedap, kimuchi ramen kureng cket...jepun ramen ea, korea nye mcm tasteless cket.. uhuhu
Yg daging dlm gmb tu im not sure daging apa, it can be daging ayam, lembu...or...u know what i mean. Keje aku nak cari gamba ramen with chicken n halal one...gmba je pon...so kte anggap n yakin yg dlm gmb tu ayam eh... (^_^)Y


Udon ni pon byk jenis udon jugak..tp ok la, bley goreng...cicah sos kicap yg cairkan cket pkai air (???)
Pastu bley pgl cold udon kn?? Uhuk3...pehal x requested nak makan kimchi teros, meh nak sinsing lengan baju..
Request la nak makan nasik ujan panas ke, ribut taufan ke...ni x, mcm org jepon tu pose.
Eh...yg islam nye pose la..erk, org jepon ada islam kn?? Tu ada mesejid tuh...mesti ad kn? Kn? Urm....


Pose2 berselera ke nak sumbat cheese lam tekak abg oiii??? Dpt ikan bakar cicah air asam tu baru care (ckp mcm awk tu mkn ikan..uhuk3.. tersedak)

Tp aku teringin nak mkn mende ni...

Kuih talam, semalam sanggup redah lautan manusia kt param bangi semata2 nk beli kuih talam ni..smpai nak pitam siap,
Siap pucat segala muka sbb xley pose tp xmakan...berlagak mcm awk tu pose,padan muka aii
Tp kecewa sbb x jumpa pakcik yg slalu jual kuih talam mabeles itu...huhuhu
So kalo buat sendiri ni agak2 jadik x??? Hurm....


Juga ini...apakah ini??? Puding kentang ea adik2... First time makan kamis hari tuh...masa ada potluck kt opis tu... Perrgghh...
Aku ase separuh dr puding tu aku sorg je kot makan...da ptg2 ad yg ckp xdpt mkn...
Erm...ntah sape la yg mkn byk tuh..*sambil buat muka blur plg sial atas muka bumi ini, uhuk3...
Tp yg ini xsusah kot nk membuatnye...insyaAllah ada rezeki nanti nak masak cket, buh lam tapaware yg lutsinar tuh bg2 kt budak opis...
Amal jariah cket...bg mkn kt org bbuka ni pahala dia besar, kan???
Sbb tu dulu2 time pose makanan lalu kot tingkap je...passing
gitu je, bukan terbang kne baling lah!!
Owh...teringat zaman kecik2 dulu...skang ni ada lg ke ha???
Amalan membagi2 makanan tuh???

P/s: stress melayan kerenah org tu puasa...aduhaiiii, mcm bdk kecik! Nak kne pujuk2...kang da kawen ada anak stok perangai sama, mau kurus kering aku nak melayan.

P/s/s: pot luck hr tu wat japanese cheese cake. Nanti cite...first time buat, kira berjaya la jugak... :P

All pics from google.