si comel n si ensem

Isnin, 16 Julai 2012

Getting Older

26, apa lah yg tua sgt kan??
rite, memang...tp older than before kan?

bila tido malam kaki lenguh2 akibat byk berjalan...
sendiri terfikir, dulu g sekolah jalan kaki hampir 1 km, xde pon ase lenguh cani..
xde la xlenguh langsung tapi xde la mcm ni..
than terfikir...i'm older than before...

bila seharian di opis, pinggang ase sakit..
sendiri terfikir..dulu bontot kematu dok atas kerusi menelaah elok jea...
kerusi plastik je pon...
sigh...i'm getting older...

sehari, dua hari, tiga hari, penat...badan penat..
badan sakit2, lenguh2..
sendiri terfikir, dulu panjat pokok, redah sungai, tunggang tebalik dalam semak,
elok je badan...memang aku lemah dr kecik, tp bukan lembik..
kmudian terfikir...my energy drained day by day...seiring pertambahan usia...

dulu always thinking that i want my own room, privacy..
xnak sesape masuk dalam hidup aku, kalo
xnak share hidup aku ngn org.. erm, bukan x share as kawan..
kawan still kawan..tp ni privacy yg aku sendiri taw, gap yg aku sendiri tetapkan..
now... bosan, bosan with my life and i feel lonely.. i want to have a family..
i dont want my own and only life anymore..a life that only me can enter...
yes...i'm getting older enuf to think about having a family...
am i ready??? hmmm...

before,
dapat kua dating da ase bahagia sangat...
now, walo dekat tapi terasa jauh... i can't reach him...
i cant hold him..i want him to hug me, hold me, wipe my tear when i feel lonely in the night (-_-)
getting older? yea...it time for another step.. from love life to married life perhaps?

sekarang time masak kalo cuai tangan terkena pisau,
time cuai minyak terpercik ke kulit...teruskan masak, nothing big..
teringat lagi dulu2...mak suruh aku dok tepi je, dia masak...aku teman je..
sbb kalo tangan kena pisau, walo darah kua setitik je... aku meraung macam jari putus...
kuss semangat mak aku, dari dia kena sakit jantung baik dia suruh aku dok diam2 kan??
i'm matured a bit?? tehee...

time raya, aku tukang gentel mengentel je...
lain2 sume mak aku ngn akak yang buat...
skang nie bab2 kek, mak ngn akak da serah kat aku...
*singsing lengan baju...* aii pun boley buat kek apa..
my skill improved..ehe...da umo byk nie x kan sengal lagi kn???

i'm talk like old lady...
hahaha...bukan gaya nenek2 tuh la...
terkadang aku perasan aku mcm, sila positif menangani itu..
mcm a bit matang in the way of thinking and made decision..
tp terkadang je...not always, hahaha....

i'm not old...
but i'm older than before..
masih aku yang dulu...
but with a bit change...
still my mum cry baby but a bit matured..

i dont know...
sometimes aku x nampak the way aku act..
people yg da lama bersama aku, kenal aku..
mungkin taw kat mana aku berubah.. kat mana usia mematangkan aku...
kan? kan?

Old??? Nooooo lahh..ada ke cakap aku tua...chisss betol

Ps: aku pon xtaw arah tujuan sebenar entry ni apa...hahahaah