si comel n si ensem

Rabu, 11 Julai 2012

Selebet Ayam Si Usop Sontorian

eh...cane eh eja santorian?? sentorian? sontorian? ugh...dont want to be
bother..
sape penah tengok katun tuh?
eleh.....nak cakap tgk cite winx club ngn ben10 aje..
jgn nak kelentong...smack kang!!!
zaman usop sontorian tu mana ada winx club lagi...kalo xsalah aku dia
sezaman ngn erm...ntah, tomato man?
suria baja hitam? power rangers? eh eh...lupa lah!!

ooiiitt...kalo bab tersasul lari tajuk memang pakar...
sebenarnya nak cite....

'eh...hari nie yan pakai mcm nie ok la, selalu mcm...selebet je,'

ha...itu lah intro topik kita hari ini ea adik2, kakak2 semua..
eh, nie pehal dok bayang aku ada paruh, ada balung ayam mcm selebet dlm
usop sontorian lak neh??
kuang hajar r gini....
buat yg xtaw, buat2 xtaw..or malas nak amek taw...meh nak bagitaw...
selebet juga boley di klasifikasikan sebagai selekeh, x terurus, serabai
etc etc (tetiba etc sbb malas nak pikir)

Selebet...bukan yg ni ooii

ha.....
kalo korang nak senyum ke nak sedih?
senyum sebab orang puji ko cantik hari tu..
sedih sebab orang cakap ko sebelum2 nie selebet..

aku?
memula xde ase pape pon..
sebab terkadang aku memang selebet pon..
terkadang aku penat gila dan bangun lambat makanya capai je pape yg boleh..

tp bila bercerita kat akak2 yang lain....sume macam...
'eeeiii...apa ntah cakap org selebet...mcm dia bagus'
eh eh eh...tetiba rasa hot pulak, mcm di cucuh2 gitu....
owwwwhhh...merempan jugak la kejab..

kalo awk bagus sangat tu xpe la jugak khan!!!
ha gitu...

bila dah muhasabah diri..da bertafakur..bertapa..
eh, ada haku heran???
xde der...
aku akui....kekadang aku selekeh..

tapi... selekeh aku pon ada orang nak jugak....
ada orang sayang kat aku...i mean in a serius term lar..
bukan sayang suka suka, kalo awk xde pon saya bley carik pempuan lain..
jadi jangan la nak particular sangat eh,
jangan jadi hamba pada nafsu sendiri,
nak cantik, nak cantik, biar orang sume tengok,
bia sume orang puji...bia ai lagi meletop dari orang lain...

lol....
penting ke sume tu??? penting ke jadik attention seeker gitu?
seekers sgt la...
jangan over, nanti orang takut nak dekat...
jangan over, nanti orang pikir kita x setaraf....ai bumi u langit....
biasa sudah...bia orang nampak u mcm 'warm n friendly come be my friend
u will love me...'
bia org tengok u, org feel comfort, bukan...owh she so strict, bossy,
sophisticated no i dont want dat thing
cos i want someone that can be humble dumble laugh joking like dunia ini
kita berdua yg punya

tp jangan la macam pemintak sedekah gaya nya..
baju compang camping...datang opis x mandi...
gigi x bergosok...eeewwww....

belom masuk bab mcm mana pembawakan diri kau lagi..
please... dont be to closed.. ea malu itu perlu, tp jgn smpai org nampak
kau ni seorang yg sombong.
xboley d ajak berbicara. baru bkawan sndiri da syok sndiri ingt kawan tu syok kat kau,
pn masalah gak...
tooo loud pon haru jugak, konon friendly la..tp xbertempat..huha sana huha sini..
da gedik kepochi plak..

be ur self not means to 'ada aku kesah apa orang cakap, dis is myself'
hipokrit sekali sekala pon perlu..kalo hadap perangai 'aku cantik',
'aku diva', 'aku betol', 'aku berkuasa', smpai bila xde orang nak dekat..
sampai bila xde orang nak berkawan, pastu cakap orang pinggirkan kau..
bia la kena pada tempat nya...
dont tooo into yourself sangat la...

p/s:
korang penah jumpa org yg dress up x kena usia tak? (ai penah)
muda lagi, tapi pakai macam orang anak tiga...(ai belom tahap ni
lagi..diam r kau!!!)
usia da lanjut tapi nak bergaya mcm orang x kawen lagi..
eh...bergaya boleh, tp bia kena pada tempat n usia jugak la, x cakap da
tua xley bergaya...
boleh...tp, kalo umo da 50 tapi pakai legging nampak bukit tu
memang boleh putus nyawa orang yang tengok la...

yg muda tu lagi la..awak muda lg, bergaya bia kena
ni x, org tgk mesti ingat tu baju turun temurun...walaweh...
(eh,aku pn ada gak rembat baju akak aku..huhuhu. dulu la, tp xde la baju
gaya org anak 3)
tp kan jgn la smpai batas aurat di ceroboh..
eh...panas lak tinge..uhuk3,ter- smash diri sendiri lak..
ai tengah berusaha u..berusaha utk bergaya tp batas aurat masih
terpelihara..eh eh eh..

erm....fakta berani mati, sorry if ada yg terasa..
pada aku...tudung instant tu sooo orang tua, nak2 lagi yg bercorak...

eh,
jangan mengamuk dulu boleh
ni pendapat aku je...pendapat aku bkn benar belaka pon...
ada jer yg comel pakai tudung istant..tp kalo pakai tudung lain/ shawl
mesti nampak muda sikit dari pakai tudung instant..
ada paham? nampak x apa yang aku cuba sampai kan?
ada je yg comey pakai tudung instant, tp kalo pakai tudung lain nampak
lagi comey..
aku pon ada pakai tudung instant jugak dulu..sbb senang,
aku ase aku comel jea, tp ea..aku nampak umo 20 insteads of 18.

tp berselebet sekali sekala tu adalah perlu jugak..
jangan robot sangat boley????
kadang tu give a rest to ur self jugak...

sekian,
si selebet berbicara soal gaya...
so x kena...
Aku yg selebet, melepek siap..pakai tudung instant lg...ada aku kesah???komen org je taww...

*grrr...apa yg aku mengarut neh!!! hah..berani kau cakap aku selebet...da pjg lebar aku membebel...!!