si comel n si ensem

Sabtu, 7 Januari 2012

shopping time bebeh..

Hah...everyone love shopping rite?? Meeeeee toooo...tp memandangkn bru menstabilkan ekonomi diri dan kuarga, haruslah shopping dengan penuh berhemat. Dis month mmg bajet nk beli purse baru,saje nk tukar since da pkai dat purse for almost 4 years..ho ho ho..lama kau!!! Sbnrnya dat purse msh elok lg..huhuhu. last week da usha2 kt parkson..usha guess..ok,nice..murah gak..less than 200 n ad less 20%. Cma agk kurang berkenan ngan its interior,berkilat smacam jea. Tgk elle..nice,simple jea...genuine leather lg..tros heart. Harga??? Less than 300, owh...bajet aku under 300 jea,kecewa. Xpe la..next time maybe....

Pastu masuk jusco,tgk bonia..erm..so so la...design dia cm old. Uhuk3...xtaw la nape,ak ase design bonia mcm timeless mcm makcik2..huhu. tgk carlo rino..ad y murah,after less less than hundred tp design x best. Hahaha...cerewet tuh. But than tgk satu beg neh kaler merah..wuoohhh...suka. am my addicted to red 10 years ago come back again?? The interior sgt best..byk space. Harga?? 315 with less 20%, nice...tp masa tuh keinginan membeli da ilg sbb my other half shoping x ingt dunia padahal nk pilih dua helai jeans je pn. Niat nk carik edwin last2 sangkut ngn uniqlo..ok la,ak pn suka tgk dia pkai..fit elok r.

Ap yg ak beli lg eh..owh,brg dapur..must! Xnak kebulur time x kua,ahah. Erm...ok, jumaat sbelom tuh g jakel. Niat nye nk beli spasang jea..last2 end up 5 pasang,melayang 200 lbey..huaaa...dua taon raya xyah beli baju dah..pkai itu je.. uhuh. Hr neh shopping lg..ngan penuh keriangan sbb smlm kn dpt voucher jusco 200, hoyehhh...

Spatutnya dis week ktorg xkua..kua 2 minggu skali je ngan hrpn nk kurangkn pembaziran..hahaha. need to save lots of money for our dream wedd kn..huhuhu. so hr nie just kua jab je..g mkn kat pizza milano tok mengurangkn pengeluaran duit,besides pasta n piza dia ok wat..nk men boling,tp xjadi sbb ak nk tgk sherlock holmes. Da smangat menuju ke gsc dia ckp tkt xdan nk shopping. Huh..dasar! Hahaha...dia klo pilih pape lama gile,bile time kte mbebel tarik muka wat perangai pakej lengkap i told u..ase nk tumbuk je..org pn nk shoping gak!! Bla da lambat..bising ngn kte,salahkn kte bla bla bla..huh!

Ok la..xpe la xtgk wayang. Ap la sgt sbulan lbey x tgk wyg kn...so jln laju2 menuju ke jusco. Of kos carik barang dia dlu.. dia nk carik beg keje. Ak suka beg alain delon ( serius tatau nk eja ), leather bag not so formal,just nice.beg silang. Tp dia mcm x brapa suka..lenguh bahu tok sandang sbelah la sume la. Ckp la nak beg sandang..usha2, ak srh dia amek beg pierre cardin. Erm...ala beg sandang y mcm formal look cket tue,bkn y mcm beg skola tu.yg mcm beg laptop n plg penting not buggy look. Ak hate sandang y buggy smacam tuh. Tp dia lg suka beg eminent or eminemt sbb lg byk space,  Ok la...not so buggy so ok la kn. Ad two size,beza hrga spuloh hinggit,ak tgk dia mcm lg nk y big one..erm,beza dia cket je pn..i mean da size. N d sbb kn dia x amek pierre cardin y aku suka tuh so ak pn mls nk komen llbey..ok la tuh,amek je la...muka pn kelat tp buat2 senyum..beg pierre cardin tuh lg bgaya kot!!! Ssuai r ngn ko sorg engineer tuh,ko bkn traveller pn nak beg besar2, haisshhh...tp ea kn je la..beg tu pn not so bad sgt pn...

Da dpt dia pny,g crk purse ak lak..tp singgah scarlet..beli under things, upper n bottom..ooppss!!! Hahaha..beli brg len nk memahal..tp under thing beli scarlet je,hahaha...ad ak kesah. Nak gak try sloggi ke triumph ke xixili ke..tp tu lah..pikir2 ak msh blom rajin nk basuh pkai tgn even just rendam2 celop2 sidai,ngan kte len ak nak gak sumbat lam mesin basuh..so pkai memurah la..klo rosak cpt pn xde r terasa sgt kn...hehehe..nt da kawen ley r beli memahal..skang neh bkn sape nmpk pn..huuuiiii...

Pastu pusing2 carik purse..da aim da pn nk yg mn tp nk gak pusing2. Ok kt jusco tade guess..erm, tgk bonia..elle blk, tgk sembonia..end up kat carlo rino gak. Of kos la dat purse merah mak ngah tue kn..bile mntk ngn sales girl tuh dia ckp xde stok da..dat was last piece. Dam...xnak la yg last piece, last2 beli yg ad printed2 tu pn still kaler merah.. arghh..hokeh la,penat nk pikir. Less 20%, rembat je la... Total ktorg ngabihkan duit kat jusco belas ringgit je nk ckp 500 tp...nie sbb ak xbape suka jusco. Almost 500 ko x de paper beg nk bagi ke??? Da la sabtu xde plastik beg. Dat y parkson lg bagus..ko cba la sdiakan paper beg,cba hargai pelanggan bley..beli mahal2 nk sediakan paper beg pn kemut..chaiss..

Pjg kn bebel..ktorg end the day ngn mkn kat pappa rich..huh!! Dia je mkn..ak tgk je..ase bsalah kat buku bank sbb susut..duit sndiri lesap 200 tmbah voucher lg..huissshh..tros tbantut selera..kte bbudak bru nk naik,kne la bjimat cermat..bla duit da blonggok bley la joli sakan..nie x!!! Xpe2 kali nie je..next next next month jimat hokeh. Okeh..dia belikn aku popcorn from garrett y super duper mahal n super duper manis after he tot ak tacing sbb mak dia je dpt ak tade.. hahaha...ak mmg da tniat nk g beli sndiri da pn...tp xpe la, dia nk blnje...i trima..hahaha...

P/s in da pics my new purse y not so fancy n jusco voucher..dis blog droid nok so fancy enaf to susun2 d gamba kt mn kte nk..nk gak dok kt ats tuh..suka ht ko la....

Published with Blogger-droid v2.0.2

anual diner

Hoyeh..smlm anual diner opis ak..tanak cite byk sbb gmba tade lg,huhuhu...ak bwk kamera skali bateri tade ule nye, cesssd berganda2. Owh...dpt voucher jusco rm200,nie tok member sport club je..bkn mamber xdpt voucher..hehehe. and plg best dpt lucky draw..weeee....sonok hokey!!! Ak nie klo ad lucky draw x pnh nk ad luck, so bila dpt tuh memang sonok la even adiah xde la sonok mana pn...besides,the first lucky person tuh. Da la masa tuh tgh makan,smpai tsedak2 d buat nya.

But sadly..che abg aku not so lucky last nite,ak x abs2 doa lam ht mntk2 la nama dia nek jgk. I can't stand his dissappointed face..ase ak pn turut kecewa..huhuuu.sorry dear,mybe tgn i just bg luck kt myself jea. Ase bsalah sbb ak y daftarkan tok dia n boh nama dia dlm bowl cabutan bertuah tue..huuuu...lg ase bsalah sbb everytime ad lucky draw,dia mst dpt..but last nite,hurmmm....

Otw blk xabs2 dok tny, r u sad?kecewa?uhuk3...sory dear. Ase nk je ofer beli kn present tok dia,nk tebus blk ase bsalah nie padahal tade kne mgena ngn ak pon...org yg cabut tuh tgn dia kekwat...huhuhu..erk,tp xley ofer..dia pny brg kaw2 nye mahal..kang abis bajet shoping ak...

Eh,lpa nak cite..ak dpt multi function cooker.ak mn pndai pkai menatang neh. Ak kn kuno,msk pkai dapur gas je sume..hohoho...ad dpt samsung champ,ad dpt kamera,plg best dia nye grand prize..sweet r,bley joli...dpt cash 800 kau..sape nk bg???tp all da prize bkn cikai2 la...ak wish dpt la blender ke,food processor ke,mixer ke..mmg slalu la ak pkai memandangkn umah ak nie lg kuno dr org gua...lesung batu pn xde,tp xpe la...klo xpkai cooker tuh ak bg mak ak. Bg adiah kawen kat kawan ak ke...muahahaha...eh,mn bley mhl kot!!!!

Lps nie ak upload gmb lak eh...

Published with Blogger-droid v2.0.2

Rabu, 4 Januari 2012

2012 : ada azam tahun baru ke?

Erm...erm...erm....hehehe,mcm sudah2 xde kot. Malas nak berazam sbb tak nak kecewa,uhu... Sebenarnya, stiap kali tahun baru tiba,ak xpenah pasang azam bagai mcm org len pn..huuu. nape eh? Ntah la..sbb aku just follow the path jea..erk,ntah...cm ne nk ckp eh, bkn xde impian,bkn x mempunyai keinginan,dan bkn jga tiada niat tok membaiki diri (macam tipical azam tahun baru sstengah org,nak jd lbey baik bla bla bla). Pada aku, nape nak kne tnggu tshun baru bru nk berubah? Nape nk tnggu tahun baru baru nak berazam,menyimpan impian sume,kan? So..aku manusia yg penuh dengan impian dan harapan..cma hanya aku dan Allah je yg tahu. Sometime,kte kne ketepi kn impian n keinginan diri demi kepentingan org2 yg kte syg.

So,bla memasang azam contohnya,berazam ujung taon 2012 nak beli kete skyline. Bila da smpai masa dan ketika, azam x mampu di capai atas sebab2 membela nasib mereka2 yg dekat d hati kte,adakah kte akan myalahkan mereka2 sbb kte x mampu nak mencapai azam kte tuh? Erk...ok nie da msk bab ajaran sesat da,tanda2 da ngantuk. Azam is not something yg must pn kn? Sesetengah org tuh awal taon beriya la dok list kn azam..msk bln dua satu pn x ingt da. So..kte follow the flow je la..berusaha semampu nya untuk hidup ini,beramal dan sentiasa membaiki diri, mengharap takdir tahun ini adlah yg terbaik tok kte,susah or senang.

Cuma..ea la, kecewa bla mengharapkan 2012 dapatlah pegang status tunangan si dia,tp apakan dia..kte perempuan. Akur dengan pendirian nya,belajar untuk sentiasa mengalah walaupun lelah,berharap bila bergelar isteri xde la kes nusyuz scara x sngaja..sigghhh..alasan je nk sedapkn ht,ada kaitan ke??xpe la...harap pengorban berbaloi, dihargai dan teros di cintai. Kisah 2011, simpan kemas2 dalam lipatan memori...

Tirai 2012 di buka dengan rahmat dr ilahi..alhamdulillah, syukur pada Allah..isu gaji settle. I got what i deserved. Syukur gak sbb dpt bonus.wlo bln nie pkai duit byk..tp masuk lg byk...syukur2.

Erm...jumaat nie annual dinner,pakai abaya yg his parent beli kat mekah hr tu je la...mls nk crk baju dinner len,mls nak pikir nak pkai ap..huuu...owh,hrp2 rezeki mencurah2 lg, dapat la pape..lucky draw dpt tv plasma ke, blender or mixer pn care gak,masak aci main mayang je sume...heee....

Published with Blogger-droid v2.0.2