si comel n si ensem

Khamis, 23 Februari 2012

to be continued

Serius neh..saya x bohong....
Bnd nk tls byk..tp kerajinan nk menulis tadak...esk lah,
To be Continued ngn jayanya...

Published with Blogger-droid v2.0.2

Selasa, 21 Februari 2012

mereka hanya taw bercakap!!

Aku da jnji to not kutuk2 org dlm blog lg kn??? Fine, dis entry bkn nk kutuk2 org pn, cuma nak transfer data2 from my brain to dis blog je..in case aku terdelete some of cakap2 mereka which is ak xnak lupa. They hurt me, they momoking me, lepas tu aku stress dan mengoyahkan hubungan cinta yg terbina, heh.

Dialog 1 :

She: kak yan kawen bile?? Xkan x merancang kot.
(Merancang dik,tapi tgl rancangan je la)
Me: ntah la, xdpt restu lagi. Pkwe kak yan nak simpan duit lbey dr bajet kawen.
She: owh, lbey cket2 da la..nk lbey byk2 xkawen la. Kawen kn pintu rezeki. Kak yan da bape lama kapel??
(Cakap senang la dik, ssh nk sekolahkan pkwe kak yan tu dik. Hati beku, xdpt hidayah lg kot)
Me:kak yan kn ppuan, ikotkn je la. Erm..bln 5 ni genap 4 taon la.
She: woahh...lama da tu,adk alin y llaki tu kapel 2 taon,mak alin da masuk minang awek dia walo pn dorg ad satu sem g nk abs. Parents alin nk jg maruah ppuan tu, ye la da lm kapel kn. Ke hulu ke hilir bdua kn.
( sentap. Ap ko nk ckp ni dik?? Akk de maruah ke?? Cara pk stiap org len ea dik,tunang bkn tiket pn. Xde beza ngn kapel pn,len la kawen. Sentap akk hokeh!!

Dialog 2 :
He: ko bile kawen?
(Arrrgghh...nape soklan ni yg kua lg....)
Me: blom tahu, 2 tahun lg kot
He: ni la ppuan, laki anytime je bley kawen. Ak anytime bley, ad duit xde mslh der.
(Ko nk ckp ap ni?? Pkwe ak papa kedana? Ke ak yg gedik xnk kawen??)
Me: ak kawen umo 27 kot.
He: asl x tnggu umo 40 je bru kawen? Bley dpt status andartu. Ppuan baik kawen awl dowh..ap la ko ni, kawen je la.
(Sentap. Longkang btol mulot mereka, taw la da nk kwen tp jgn hina org.)

Sbhagian dr mereka yg bermulot longkang. Hurt. Lantas aku stress..pastu mengamuk kt pkwe sndiri padahal xde ny ak sangap nk kawen pn. Damn they all...mcm mn la perasaan org yg umo da byk tu ea. Ak yg da berpakwe, da merancang tok kawen walo bkn dlm waktu terdekat pn bley ase tensen ngn mulot2 manusia ini..klo yg totally single tu lg pedihkan. Ap la manusia...taw bercakap je..

Mmg la kawen tu pintu kpd rezeki. Tp definisi rezeki bkn skadar duit je..kesihatan pn rezeki gak. Dan dunia skang ni duit adalah keperluan utama tok hidup..bkn srh bersikap materialistik pn. Cma..perancangan tu perlu, bia bila bergelar suami isteri, kte tenang menyulam cinta. Go anywhere we want..buat ap yg kte nk tnpa duit sbgai sekatan.. best x??

Published with Blogger-droid v2.0.2

Isnin, 20 Februari 2012

company trip 2012

Aiiiiii...uhu...mcm ad yg nk menyahut sapaan ak je gaya nye. Erm...ekceli entry neh bkn nk cite sal company trip mahu pun meketakkan gmbar2 masa kejadian pn sbb ny....xpegi pn lg, hueh hueh hueh. InsyaAllah bln 6 nt kot..

ke mana???

Tatau lg...hahaha, ok2.. jgn stress2. Ad a few tmpt yg dorg da hightlight, ktorg as pekerja yg bdedikasi kne isi borg kaji selidik gitu tok pilih ktorg nk g mn bdasar kn list y d beri. Then, pilihan akn di buat bdasar kn undi tertinggi, gitu....
So, antara tempat2 yg tsenarai ialah...........
- krabi
-manila
-ho chin ming
-shanghai
Jakarta/bandung

Hasil gossip-gossip around d opis, rmai y nak pg krabi..sy ok je mana pn.. huhuhu. Eh...la......main point yg nk d fokuskn sbnrnya mnde len. Mamat boncit buah hati penambah lara msj (walo satu opis,tp sbb level len2 maka khidmat digi msh di perlukan), ckp klo g shanghai mcm best, so bley la kte join. Ak ckp xnk..aku nak g australia memandangkan ujung taon nie dia nk g sana smpena adik nye konvo, x bwk aku lak teww,mencik!! Pastu dia ckp r nt g aus masa honeymoon taon depan(mcm ea je kawen taon dpn).

Permesejan terhenti sbb g gossip ngn akk sblah plak... (Ak byk keje key, cma mood nk wat keje je x byk)

Ok, da abis gosip,smbng msj.. ak bls r ckp taon nie dia da g aus taon dpn nk huneymun kt aus lg..xboring ke??? Pastu dia bls...... G ngn ayg mn boring,ley tengok ayg tergolek,tgk ayg ckp kelantan ngn mat salleh. Huh!!! Memang! Ak kt sini pn jarang ckp kelantan, pehal nak g aus ak over excited nk cakap klantan lak...huuuuuhhhhhh!!! Dan lagi satu, ap hal lak ngn ak tergolek? Pehal aku nak tergolek kt sana? Sebesar2 alam nie tok ak tergolek..pehal kt sana time huneymun yg ak nk tergolek?? Ok pening...x pyh pk pn sbnrnya. Pastu dia ckp, klo g round europe best gak..bag pack. Ok skali lg...huuuuuhhhh!!! Nk kawen pn smput, tertunda2..byk plak duit nk berbag pack bagai. Aku tanak bag pack mkn biskut kering air kosong, megi sbungkus share 2 orang..tanak, aku rela huneymun dlm blk je smpai lebam.eh.

Published with Blogger-droid v2.0.2