si comel n si ensem

Jumaat, 13 Julai 2012

Sangap...

dalam kete otw to mid valley..
masing2 dengan dunia sendiri...tiba tiba....


"nanti abg nak cakap cam ni la kat bapak abg 'abah, nak kawen...xtahan dah,sangap..hahaha'"


..........bajet lawak r tuh............


"mesti abg kena luku ngn bapak abg kan??? hahahha" dia sambung gelak..


aku pandang dia..
"x, bapak abg tanya, ' nie da semayang ke belom ni? kalo belom g amek wudhuk..jangan lupa semayang sunat skali'"


**............bunyi cengkerik..............**


p/s: nak berterus terang cakap lelok pon takut, ada hati nak mengarut cam tu...

Khamis, 12 Julai 2012

Aku Tak Pandai Taip Entry Pendek Pendek

Eaaaaa....
Aku taw, entry aku sume stok pjg2 juling mata nak abiskan...


Ok. Bye.

Rabu, 11 Julai 2012

Selebet Ayam Si Usop Sontorian

eh...cane eh eja santorian?? sentorian? sontorian? ugh...dont want to be
bother..
sape penah tengok katun tuh?
eleh.....nak cakap tgk cite winx club ngn ben10 aje..
jgn nak kelentong...smack kang!!!
zaman usop sontorian tu mana ada winx club lagi...kalo xsalah aku dia
sezaman ngn erm...ntah, tomato man?
suria baja hitam? power rangers? eh eh...lupa lah!!

ooiiitt...kalo bab tersasul lari tajuk memang pakar...
sebenarnya nak cite....

'eh...hari nie yan pakai mcm nie ok la, selalu mcm...selebet je,'

ha...itu lah intro topik kita hari ini ea adik2, kakak2 semua..
eh, nie pehal dok bayang aku ada paruh, ada balung ayam mcm selebet dlm
usop sontorian lak neh??
kuang hajar r gini....
buat yg xtaw, buat2 xtaw..or malas nak amek taw...meh nak bagitaw...
selebet juga boley di klasifikasikan sebagai selekeh, x terurus, serabai
etc etc (tetiba etc sbb malas nak pikir)

Selebet...bukan yg ni ooii

ha.....
kalo korang nak senyum ke nak sedih?
senyum sebab orang puji ko cantik hari tu..
sedih sebab orang cakap ko sebelum2 nie selebet..

aku?
memula xde ase pape pon..
sebab terkadang aku memang selebet pon..
terkadang aku penat gila dan bangun lambat makanya capai je pape yg boleh..

tp bila bercerita kat akak2 yang lain....sume macam...
'eeeiii...apa ntah cakap org selebet...mcm dia bagus'
eh eh eh...tetiba rasa hot pulak, mcm di cucuh2 gitu....
owwwwhhh...merempan jugak la kejab..

kalo awk bagus sangat tu xpe la jugak khan!!!
ha gitu...

bila dah muhasabah diri..da bertafakur..bertapa..
eh, ada haku heran???
xde der...
aku akui....kekadang aku selekeh..

tapi... selekeh aku pon ada orang nak jugak....
ada orang sayang kat aku...i mean in a serius term lar..
bukan sayang suka suka, kalo awk xde pon saya bley carik pempuan lain..
jadi jangan la nak particular sangat eh,
jangan jadi hamba pada nafsu sendiri,
nak cantik, nak cantik, biar orang sume tengok,
bia sume orang puji...bia ai lagi meletop dari orang lain...

lol....
penting ke sume tu??? penting ke jadik attention seeker gitu?
seekers sgt la...
jangan over, nanti orang takut nak dekat...
jangan over, nanti orang pikir kita x setaraf....ai bumi u langit....
biasa sudah...bia orang nampak u mcm 'warm n friendly come be my friend
u will love me...'
bia org tengok u, org feel comfort, bukan...owh she so strict, bossy,
sophisticated no i dont want dat thing
cos i want someone that can be humble dumble laugh joking like dunia ini
kita berdua yg punya

tp jangan la macam pemintak sedekah gaya nya..
baju compang camping...datang opis x mandi...
gigi x bergosok...eeewwww....

belom masuk bab mcm mana pembawakan diri kau lagi..
please... dont be to closed.. ea malu itu perlu, tp jgn smpai org nampak
kau ni seorang yg sombong.
xboley d ajak berbicara. baru bkawan sndiri da syok sndiri ingt kawan tu syok kat kau,
pn masalah gak...
tooo loud pon haru jugak, konon friendly la..tp xbertempat..huha sana huha sini..
da gedik kepochi plak..

be ur self not means to 'ada aku kesah apa orang cakap, dis is myself'
hipokrit sekali sekala pon perlu..kalo hadap perangai 'aku cantik',
'aku diva', 'aku betol', 'aku berkuasa', smpai bila xde orang nak dekat..
sampai bila xde orang nak berkawan, pastu cakap orang pinggirkan kau..
bia la kena pada tempat nya...
dont tooo into yourself sangat la...

p/s:
korang penah jumpa org yg dress up x kena usia tak? (ai penah)
muda lagi, tapi pakai macam orang anak tiga...(ai belom tahap ni
lagi..diam r kau!!!)
usia da lanjut tapi nak bergaya mcm orang x kawen lagi..
eh...bergaya boleh, tp bia kena pada tempat n usia jugak la, x cakap da
tua xley bergaya...
boleh...tp, kalo umo da 50 tapi pakai legging nampak bukit tu
memang boleh putus nyawa orang yang tengok la...

yg muda tu lagi la..awak muda lg, bergaya bia kena
ni x, org tgk mesti ingat tu baju turun temurun...walaweh...
(eh,aku pn ada gak rembat baju akak aku..huhuhu. dulu la, tp xde la baju
gaya org anak 3)
tp kan jgn la smpai batas aurat di ceroboh..
eh...panas lak tinge..uhuk3,ter- smash diri sendiri lak..
ai tengah berusaha u..berusaha utk bergaya tp batas aurat masih
terpelihara..eh eh eh..

erm....fakta berani mati, sorry if ada yg terasa..
pada aku...tudung instant tu sooo orang tua, nak2 lagi yg bercorak...

eh,
jangan mengamuk dulu boleh
ni pendapat aku je...pendapat aku bkn benar belaka pon...
ada jer yg comel pakai tudung istant..tp kalo pakai tudung lain/ shawl
mesti nampak muda sikit dari pakai tudung instant..
ada paham? nampak x apa yang aku cuba sampai kan?
ada je yg comey pakai tudung instant, tp kalo pakai tudung lain nampak
lagi comey..
aku pon ada pakai tudung instant jugak dulu..sbb senang,
aku ase aku comel jea, tp ea..aku nampak umo 20 insteads of 18.

tp berselebet sekali sekala tu adalah perlu jugak..
jangan robot sangat boley????
kadang tu give a rest to ur self jugak...

sekian,
si selebet berbicara soal gaya...
so x kena...
Aku yg selebet, melepek siap..pakai tudung instant lg...ada aku kesah???komen org je taww...

*grrr...apa yg aku mengarut neh!!! hah..berani kau cakap aku selebet...da pjg lebar aku membebel...!!

Selasa, 10 Julai 2012

Hey Kau!!!kau Lah..eh,blur2 Pehal??? Kau Lahhh...

Entry ni khas utk kau, ea kau...


Hanya kau, kau dan kau je yg terlibat
Xde kaitan dengan 'kaw2 pu chi...surat khabar lama' juga burger bakar kaw kaw..

Aku taw kau baca blog aku...diam2 eh???
Gigih kn??? Siap google2 sume...gigih angat....

Ni xde kes lain la nie...nak stalk kot aku ngah kutuk2 kau, dia mereka n semua la ni
Pastu sakit hati sendiri, dah sape soh bace...kan da panas tinge...
Xpon nak taw how miserable hidup aku..pastu gelak kan aku beramai2 sambil makan koci kn??
Nakal oh kau neh...

Tp kn kau...
Kadang kau je yg terasa entry tu pasal kau....
Perasan oh....aku tulis pasal org len..
Eh, tp kalo korang nak bajet retis masuk blog kontroversi konon2 nye pon boley je...
Glemer abis r ada org nak tulis pasal kau kn...
Hahahaha...

Puaka pulak aku hari ni..
Tp kn...tahniah r kat kau, tenkiu jugak....gigih carik blog aku
Arigato gozaimasu...(prektis tok huney to the moon)

Aku suka je kalo kau say hiiii....kau jmp n baca blog aku
Tp korang nak stalk dediam pon xde pe lah...boleh je...


Tp, Read at ur own risk la kn...
Jangan sakit hati lak...
Once broken, consider sold
Miaahahahaha....ur are mine...be my slave....

Welcome to my blog... (^_^)/ lambai2 kt korang...

Isnin, 9 Julai 2012

Xde Ase Nak Kawen

Serius...
Dono why
Sbb lambat lg??

Ntah la...bz ngn keje kot
Da xde perasaan nak kawen...
Ase mcm...lantak lah...
Umo dah 26??? Lantak la...ada je umo 40 xkawen lagi..
Antara sisa2 yang tertinggal x kawen lg di kalangan kawan2...mostly sume da selamat beradu berteman si dia???
Lantak lah...tinggal aku sorg je yg belom kawen pon apa masalah???
malas aku nak pikir...balik2, aku sorg je yg kne pikir..

Dulu tgk org kawen..terfikir2, berkira2..bila turn aku.
Skang tgk org kawen mcm xde perasaan..
Ntah lah...

Org lain mcm x hendak..x izin..xhingin, x setuju, xrestu...whateva..
Bosan with never ending question...

Anibeseri Present After 2 Month

hah...sedeh x tajuk, lepas 2 bulan baru dapat adiah anibeseri..,
aku xde la sedih mana pon..xde r smpai mengamuk sbb x dapat hadiah,
yang aku amukkan nye pasai aku nak belikan dia hadiah..aku bersungguh2 nak beli dia hadiah..
tapi asyk la tertanggh2. ko penah jumpa org mcm pakwe aku ni x??? heran betol...kalo org lain cakap nak bagi hadiah
mesti suka gile kn...tp mamat nie pelik, nanti la...nanti la...ujung bulan la g beli,
eh...tnggu awal bulan plak, tengah bulan, bulan mengambang, sume bulan da kua tp xde pon beli2 jugak..

aku da tahap nak burst da pon..mmg nak meletup..tp ikot kn je la..mls nak hangin lebih2,
ritu cakap nak beli before pegi langkawi...pastu cancel, lepas balik plak..fine2.
agak2 dia ingat aku dok bersungguh sbb nak beli hadiah tok diri sendiri kot..
ye la...da nama anibeseri, so harus la masing2 dapat hadiah kn???

aku sugest tok beli jam, kalo bley nak yang match..anibeseri kn??? harus la ada unsur gedik2 di situ..
dia macam...ok la.....
sebenarnya xtaw nak beli apa, tp mandangkan jam aku diamante kat dalam dia da tercabot...
dok tergolek2 dalam tu..so decide beli jam la..
masa aku dok babbling pasal adiah nie..dia ada la berbunyik jugak, like
'abg da ada 2 jam da...byk tol jam abg, kang x terpakai...'
'nanti mesti bapak abg perli byk jam???'
'yg 2 bijik yg lama yg abis bateri tu x bertukar lagi...dok pakai yg 2 nie je...mcm dua da cukup je..'

ha...
hint ok, hint...
aku x taw la aku telan semut berapa ekor smpai tetiba otak aku jadik lembab gile..
kawan tu da terang2 bagi hint aku bley blur2 lagik..
tapi hari tuh lepas keje aku ngamuk ngn dia nak g ou..nak carik gak adiah anibeseri kitorg..
da 2 bulan kau, baik tnggu anibeseri taon depan je alang2 cam tu kn..
dia tanak..tp ngn dua2 masam muka berangkat jugak la kami ke ou..
eh. ada drama sbenarnya, tp malas r nak cite..

da smpai ou..aku sesorg je terkedek2 dok usha jam..
eh,
xde la jalan sorg2...
dia pn jalan sama la...tp mcm guard gitu...jalan peluk tubuh..
pastu aku sorg je yg dok sungguh2 tengok jam..bila aku pg tengok jam dia, dia bising suruh g tgk jam haku..
haisshh la...org nak beli kat dia..org punya mcm2 mana pon xpe lah..

tp bila dia mcm tu, haku pon xde hati la nak membeli..ko nak memilih dalam suasana stress gitu
da la dia siap sound 'selagi x beli, jangan balik...carik smpai jumpa'
ooooiiii...stress wa cakap lu....
ni memang penderaan mental nie..

last2 aku ajak dia balik.. dia xnak..
ajak balik...tanak..
smpai aku da teresak2 ajak dia balik...
dia mbebel... xnak balik selagi aku x jumpa..
'asal nak balik??? nak sgt carik hari ni kn? carik la smpai jumpa...'
ha...torture x?? aku da nak meraung raung da masa tu...
erk...ada sape2 g jusco ou yg masa member card sale ritu x? ada terperasan x budak baju kurung wane gold
dok menangis kat depan tu...
'jom la balik....jom la balik...'
da mcm bapak tiri mentorture anak tiri lagak nya....sian aku.

tp da beli da pon...
masa nak beli tu dia dok ulang ayat sama...
'jam da dua...banyak jam abg..'
eh...tetiba curse semut mati lam perut aku hilang..bley plak berpikir..
'la....org tua nie nak mende lain rupa nya...' bisik hati ku ( hahahah )

'abg nak jeans ke?? kalo nak jeans..amek je la jeans..'
'tu yg abg dok cakap ngn ayg tu...'
lor....dok bagi hint camtu... org tua nie selalu cm ni...
hidup ngn dia, ko pandai2 la baca bahasa isyarat dia, stok pakai telepati je..
so, xyah la sesape nk ngurat dia ok...penat otak nanti..
contoh..kalo nak makan, aku tny dia nak makan mana, dia kata ikot aku...
so ikot la kn...tp bila aku ikot aku, dia mcm buat muka..paham2 la bahasa isyarat dia yg dia nak mkn
old town..ok, jom g old town...gitu. konon aku la pilih tp sbenarnya dia yg nak.. haiihh la..

masa lepas beli jam aku,
aku merempan nak g tgk abraham lincoln,
nak tgk nak tgk...tiket kat ou da abs, so p mid valley..lg pon jeans yg dia nak tu dia nak carik kat the gardens..
konon kat situ banyak choice la..
tapi...
smpai mid teros beratur..hade aku kesah ko nak tacing???
wuissshhh...muncung sedepa, nanti balik lambat.. tanak balik lambat..
tgk kol 5, kol 7 abs..xde la lambat sangat..
dia ikot je...tp muka toksah cakap la...troll tgk pon nangis balik tiang..

abis je tgk abraham lincoln dia mcm excited sket..
cite pasal abe pakai kapak hunter vampire, tp 5 minit pastu tarik muncung balik...
eley...kalo excited tu tunjuk je la, xyah nak berlakon tacing...
pastu dia cakap nak carik jeans dia len kali...
aku pon wat muka r...tny pehal lak???
'pada ayg carik hari ni ke lenkali???'
ha...nak aku jugak buat keputusan tuh..konon kalo balik lambat aku la yg bersalah...
'carik je la hari ni, alang2 tuh...'

menapak la kami ke the gardens..
gedebak gedebuk...lama betol dia memilih xde pon ingat nak balik cepat...
lagi lama dr aku pilih jam kot...
last2 dapat la jeans idaman..walo second choice, first choice saiz dia da abis..
huhuhu...cian dia....

lepas tu......
huh...
smpai ke telinga dia senyum...
siap singgah beli crazy potato, sebelum nie bkn main xnak makan bagai...
pastu siap offer g beli chatime roasted tea lagi..rela tue...
sabar je la pakwe...
kalo cakap direct teros kan senang....
mcm budak2...
Owh...mkn kat watami...mahal....rasa biasa2 je, lg best kat ichiban ramen, hrga murah cket...tp, xde la menu pelik2 mcm kt watami.. tp ramen n udon mmg aku lg suka kat ichiban ramen compare to watami...aku mkn apa ntah mcm spicy beef bla bla bla... Tp kuah spicy mcm curry tu x bape spicy n xbest mcm kt ichiban ramen.. owh...gmb??? Tadokk...hahaha

Ps: uiks...lapa plak cite sal makanan neh...xlunch pon, beli buah je...xdop selera..


Mine..
Walopon adiah bbeza tp masing2 mengeluarkan jumlah wang yg sama...kalo lebey dr jumlah wang tu..tambah duit sendiri.. contoh..masing2 kne kuarkan rm3 juta, pastu aku nak beli lambo rege rm3.5juta, so lagi o.5 juta tuh kne la wat kua wit sendiri..same as him. Ak akn kuarkn 3juta tok beli adiah dia, tp kalo adiah dia tu rege rm4.1 juta, belen tu pndai2 la topup duit sndiri...gitu ea adik2..
dia punya??? Tadok gmb....

Dah Balik Dr Langkawi..

Tajuk mcm aku pg hari tu bru blk smlm je kn..mcm pg sminggu...
Padahal mls nak hapdet blog...bz hokey...

Nak boh gmb p langkawi ritu xdop lg...x transfer lg, bz sgt smpai xde ms nak transfer..
Yg dr kamera org lain derang dah share tp xdan nak tgk pon apatah lagi nak copy...


Gmb yg terambik pakai flyer..boley la, ni masa kt underwater world kot kalo x silap..da borong cekelat seplastik 2 kt coco valley dok lam bas tnggu org lain..smentara tuh jom kte bgamba..

Budak bajet...

Dah la tu mls nak update byk2..letak gmb mls nak edit..malas.

P/s: pepagi da moody