si comel n si ensem

Jumaat, 20 Julai 2012

Up Salary Up...

Assalamualaikum...
Ehem...mentang kan...terus bagi pembukaan entry ngn salam...eheh eheh eheh
My monthly salary telah di revised oley management...thnx big momma..uhuk3..
Syukur alhamdulillah.....walo sikit pon rezeki...

Mintak ujung taon dpt nek gaji lagi, hehehe....
InsyaAllah dpt la kawen ikut apa yg dirancang.... Heee....

X sangka...kepoh kepoh mulut bising kat opis pn dpt gud reviewed dr bos...
Kepoh pn keje jalan hokey!!! Awww....berbaloi berpenat lelah...huhuhu...
Terima kasih Allah...rezeki ni rezeki...rezeki dtg dari Allah kn... :)

Selasa, 17 Julai 2012

My Gucci Flora

sekali sekala nak letak tajuk entry berbau berlagak macam orang lain
harus ke? harus ke berlagak begitu? kena sumpahan babun bontot merah kang...
makan nasik ngn telor masin je... nak berlagak sangat kan???

eh?
korang x penah jumpa ke?
aku penah...selalu sangat...entry dia xde pon pasal cite lain...
up entry je tunjuk barang branded dia, dia up entry semata2 nak tunjuk betapa
kaya nye dia boleh beli barang2 branded..
umrah tanak ke kak? kalo tanya sal naik haji kang takut sentap... ea la jiwa muda kot x insaf lagi kn..
so tanya sal umrah je la. eh, umrah pon belom bersedia lagi, belom dapat seru...
lol....dari dok p paris, new zeland, neu york, papua nu ginea, zimbabwe bagai... ce p umrah dulu...

mana taw.....
lepas da g umrah, terbukak hati nak naik haji lak..
duit banyak kan, so xde hal lah nak pg ngn agensi swasta, xkan nak berebut ngn org lain kat tabung haji jugak kn??
kira mengalah lah...anggap je sedekah sbb bagi peluang kat org lain, uihh...besar pahala.
ntah2, dapat haji mabrur..balik mesia dapat la di panggil hajjah.

tanak ke? tanak ke?
sape yg xnak pg kak non...
da mampu tu sila la...
dari tiap2 bulan dok berabis kat gucci, lv, hermes bla bla bla...

eh....
wah....lost in the wonderland jab...
sebenarnya nak cite mende lain... tetiba kua mende lain..
di rasuk kah? eh...x la, pelik je ngn sesetengah orang....

apa tadi eh....
owh, pasal perfume... my perfume yg keberapa ntah..
tp sblom ni pakai bodyshop n avon je..
adiah bday or anibeseri pon da lupa...
da lama, tinggal separuh botol da... tp stop pakai
sbb xnak menarik perhatian lelaki, xnak mengundang dosa...
nanti nak pakai perfume balik bila da kawen, u suami,,,

tp,
yg separuh botol tu xkan nak buang??
bia je nanti lama2 dia men-wap (whathehell aku nak cakap ni??)
nanti lama2 dia abis...mcm rugi je...

xnak membazir nye pasal..
so smlm pakai la sikit...
kat leher, bawah tudung kot.... sbb xnak berbau kuat. bia aku je yg bau...

'best bau perfume ni, abg suka ayg pakai flora ni, sesuai ngn ayg..smpai petang bau dia ada lagi'

eh...
bau ke?
bau eh?

'ayg letak sikit je bwh tudung..memang la bau dia lambat hilang, tp cane abg bley bau?? kuat ke?'
'xde la kuat, tp abg bley bau la...dok dlm kete kn,lagi bley bau...ruang kecik.'

owh... pakwe puji ai wangi..of kos la suka.
tp pakwe blom suami.... erm....hari ni da x pakai...
sebenarnya lupa, ehek.... xkan nak pakai time tido...
xpakai langsung kang membazir...iskkk..

p/s: engineer sebelah aku yg berlagak senior ni batak perfume... pening aku, mandi ngn perfume gamak nya...

Meee....ahaks.

Isnin, 16 Julai 2012

Getting Older

26, apa lah yg tua sgt kan??
rite, memang...tp older than before kan?

bila tido malam kaki lenguh2 akibat byk berjalan...
sendiri terfikir, dulu g sekolah jalan kaki hampir 1 km, xde pon ase lenguh cani..
xde la xlenguh langsung tapi xde la mcm ni..
than terfikir...i'm older than before...

bila seharian di opis, pinggang ase sakit..
sendiri terfikir..dulu bontot kematu dok atas kerusi menelaah elok jea...
kerusi plastik je pon...
sigh...i'm getting older...

sehari, dua hari, tiga hari, penat...badan penat..
badan sakit2, lenguh2..
sendiri terfikir, dulu panjat pokok, redah sungai, tunggang tebalik dalam semak,
elok je badan...memang aku lemah dr kecik, tp bukan lembik..
kmudian terfikir...my energy drained day by day...seiring pertambahan usia...

dulu always thinking that i want my own room, privacy..
xnak sesape masuk dalam hidup aku, kalo
xnak share hidup aku ngn org.. erm, bukan x share as kawan..
kawan still kawan..tp ni privacy yg aku sendiri taw, gap yg aku sendiri tetapkan..
now... bosan, bosan with my life and i feel lonely.. i want to have a family..
i dont want my own and only life anymore..a life that only me can enter...
yes...i'm getting older enuf to think about having a family...
am i ready??? hmmm...

before,
dapat kua dating da ase bahagia sangat...
now, walo dekat tapi terasa jauh... i can't reach him...
i cant hold him..i want him to hug me, hold me, wipe my tear when i feel lonely in the night (-_-)
getting older? yea...it time for another step.. from love life to married life perhaps?

sekarang time masak kalo cuai tangan terkena pisau,
time cuai minyak terpercik ke kulit...teruskan masak, nothing big..
teringat lagi dulu2...mak suruh aku dok tepi je, dia masak...aku teman je..
sbb kalo tangan kena pisau, walo darah kua setitik je... aku meraung macam jari putus...
kuss semangat mak aku, dari dia kena sakit jantung baik dia suruh aku dok diam2 kan??
i'm matured a bit?? tehee...

time raya, aku tukang gentel mengentel je...
lain2 sume mak aku ngn akak yang buat...
skang nie bab2 kek, mak ngn akak da serah kat aku...
*singsing lengan baju...* aii pun boley buat kek apa..
my skill improved..ehe...da umo byk nie x kan sengal lagi kn???

i'm talk like old lady...
hahaha...bukan gaya nenek2 tuh la...
terkadang aku perasan aku mcm, sila positif menangani itu..
mcm a bit matang in the way of thinking and made decision..
tp terkadang je...not always, hahaha....

i'm not old...
but i'm older than before..
masih aku yang dulu...
but with a bit change...
still my mum cry baby but a bit matured..

i dont know...
sometimes aku x nampak the way aku act..
people yg da lama bersama aku, kenal aku..
mungkin taw kat mana aku berubah.. kat mana usia mematangkan aku...
kan? kan?

Old??? Nooooo lahh..ada ke cakap aku tua...chisss betol

Ps: aku pon xtaw arah tujuan sebenar entry ni apa...hahahaah