si comel n si ensem

Khamis, 16 Ogos 2012

Balik Kampung..oooo....balik Kampung

So long babeh...balik kampung now, weheeee....

Selamat hari raya to all...
Ampun maaf di pinta andai terkasar ayat penulisan..teheee

Bye....
ahkak kat opis aku ckp aku makin kuruish...yer ke ni???
Dia kate muka aku nampak cengkung, lol...hado ke cengkung???
Owh...dulu pipi aku molat molat watermelon kot..

Selasa, 14 Ogos 2012

dari cirit ke sembelit..

last two week kot, cirit sbb makan bubur lambuk kampung baru,
bia semua macam pandang pelik kat aku tp aku yakin sbb aku xde makan
mende lain dah,bubur tu je.

lepas tu aku da xley membuang dah..
erm...sebenarnya bukan sembelit pon..
kalo sembelit kte ase nak membuang tapi susah nak kua kan?

ni x...
memang xde apa untuk di buang pon..
masa awal2 pose aku membuang dlm 2 ke 3 hari sekali..
skang seminggu sekali..sangat weird untuk aku yg membuang hari2..

cakap kat hadi dia bising (dia nie sume bende pon bising),
'da makan sikit sangat, mana nak ada t**i nak kua'
erm...sikit ke? ase biasa je...rewind balik apa yg aku dok makan..

time bukak...
kalo masak:
air satu mug saiz sederhana, kekadang oren, soya or ehem..100 plus.
pastu makan nasi, masak half cup tapi makan separuh je..xpenah habis.
lauk selalu nye makan seketul je, mcm semalam masak ketam 2 ekor, sekor ketam belah dua
tapi makan sebelah je..lagi sebelah ratah pas smyg,lg sekor masuk peti ais.
pastu g smyg, gedebak gedebuk da time tido, minum air masak sbelum tido..

kalo makan kat lua:
sebulan pose nie ada la 3 kali bebuka kat lua, n 3 kali beli kat bazar..
kalo beli kat bazar aku akan beli nasik satu je, pastu samosa 2 ketul..dah. tu pon
nasik abs separuh jea, samosa abis satu je..satu lagi simpan sahur esok..
tp last ke tong sampah jua perginye..membazir.........

kalo bebuka kat lua lak...sama jugak.
1st buka kat lua makan kat dubu dubu mid valley.
amek beef bulgogi kot kalo x salah..x abis. xsmpai separuh pon.
2nd, buka kat nandos mid valley, ini abis r..ayam dia da kecik cinonet da skang nie..
amek yang 2 sidelines jea...sbenarnya x abis gak tp sumbat gak smpai nak termuntah
sbb hadi da bising..
3rd, makan kat papa john time square, amek papa's platter yg ntah pape, minestrone soup ngn 6" pizzas
sajork...tu pon aku makan, chicken wing satu, onion ring satu,wedges satu, pizza skeping stengah jer..

hari sabtu ritu tapau superstar burger kat carl junior..aii love carl.
best gile..dia nye fries sangat besar n sedap..sejuk pon ase kentang lagi xmcm fries kat mcd.
burger dia sangat besar...makan separuh jea, fries pon separuh..tu pon da nak terjeluak da ase..

time sahur lak...
minum air kosong banyak2 ngn 2 bijik kurma,
tu jer....cuba gak la mkn byk2 mcm org lain..time buka makan,
pas smayang makan lagi..
sahur pon makan lagi...x dapek. cukup ngn buka je da mengelembung ase...
why me like dis la??? why my perut so kicik...huhuhu....

now taw dah sebab apa xley membuang...
makan sikit sangat...dem..bia la makan sikit, berak hari2..
baru la badan kuruish macam model anorexia..huhuhu..

model anorexia?? Not yet kot...kalo berat aku below 45 ea la kot

And also xsuka jugak model corset..sorry ea,
but some people yg wear it gerak mcm robot..smpai bley taw derang wear korset..
jln pn straight je, ilang lemah gemalai liuk lentok sorg femfuan,
xde la suruh melepek goda lelaki tp femfuan kn naturally lembut.
Even ko berlagak ganas skalipon, if d teliti leklok ad lemah gemalai nye jugak,
bkn straight keras kejung cam robot jalan..oh lawak.
Tp, some je la.. budak satu opis ngn aku elok je pakai,
lembut je lg..so sesetengah y over je la kot.. model corset aka model robot..uhuk uhuk uhuk

Ahad, 12 Ogos 2012

Pilih Aku Atau Dia...

Google

Huaaa.....bangun tido ase nak nangis je...menyampah betol

Dekat2 nk sahur td mimpi g fitting baju resepsi..tp....
Pehal wane ijo semacam ni...hijau kepala itik tuh, aka emarald green kot..
Aku da mcm WHATTTT????
tp..mcm cantek la plak...the beading sgt mabeles, cutting mmg cun cun..
Tp lengan baju mcm besar cket..uhuhu

Intro je, xnak cite sal ni pon..
Tp mimpi yg selepas tuh...nyesal tdo blk.tu pon da kol 7 lbey bru tido..bkn lps smyg subuh je tros tdo, tskk

Awal2 mimpi aku da lupa...yg ingt nye, ktorg berempat kt pasaraya kot
Aku ngn hadi, lg dua org x kenal..laki n pempuan,tp dlm mimpi tu mcm kamceng gitu la..
Masa tuu da nak balik, so carik la lif nak p kt parking...
Plg xley bla...lif dia sgt comel...kalerful, ada 6 lif, warna beza2..
Eh..bkn nak cite sal lif pon...

Tp...lif tu kecik, masuk 4 org da sesak..
Hadi masuk g duduk kat jenab (suka hati aku la nk letak nama apa)..
Aku da mcm, eh..pehal mamat nie..dia bia si dolah (ni pon aku main letak je) dok berhimpit dekat aku
Dia plak berhimpit ngn jenab..walawehh...

Ntah cm ne masa lif tu tgh gerak pintu lif bley terbukak, pastu kat lua tinggi gile siap ley nampak awan2 lg..
Hadi nak terjatuh..so aku tarik dia n tekan butang tutup cepat2...
Masa tuh aku da ase nak nangis da, jantung berdegup kencang..
Aku peluk dia kuat2.. tp dia sibuk la dok pandang jenab..
Mcm xde perasaan pon aku dok peluk risau kat dia...

Aku pon apa lg, tny r dia.. Abg nak ayg ke abg nak dia???
Hadi ckp nak dia...huaaa....
Pastu pintu lif tbukak, aku kua dr lif tnp perasaan pape pon..
Cool beb, nak meletup pon tahan je..
Aku tinggal hadi tnp soal..balik umah. Tp menyimpang..

Aku x balik umah y aku tinggal ngn hadi.
Tp umah satu lg..
Besar oh umah tu...siap tiga tingkat lg...wane putih.
Mcm english house gitu, ala2 cottage yg besar ya ampun..
Owh, rupa nya tu rumah baru kitorang...baru lg,
Rumah pon kosong lagi xde pape..

Si dolah ikot aku, so aku ckp lepas ni kita dok sini je..
Aku xkan balik umah lama lagi,
Si dolah ckp la..ni da malam mana sempat nak beli barang2 satu rumah ni..
Perabot sume la...
Pastu aku nangis, da xley cool da.. nangis teresak2
Smpai hati dia pilih jenab dari aku...
Nasib baik mimpi sendiri, so bley la jadi apa je sesuka hati..
Dlm mimpi ni??? Aku bini jutawan (hadi la tuh), dan aku sendiri pon jutawan jugak..
Bukan jutawan mlm ea, eewww...pls la....

Sedey ok...
Sedey sgt...smpai hati dia, jenab tu bukan lawa pon..
Tp pastu hadi dtg nak tawan hati aku kembali...
Berbaik2... Eh, tetiba aku ada anak.
Amek berat pasal anak la konon pastu ngurat mak mcm memula bercinta dulu..
Try to be sweet..
Sorry dear...once u throw me away...to be together, it hard.
My heart broke into small pieces oredy...
Susah da nak cantum balik....so, gud luck.

Td tpn hadi cite pasal mimpi aku..
Dia bantai gelak je...
Bertuah nye pakwe...