si comel n si ensem

Selasa, 11 Jun 2013

Once in a while...

Salam sejahtera.

Hari ni nangis lg. Aku stress. Aku nangis. Aku makan. Aku lega.
Cam gitu la turutan dia. Nape aku stress eh? Ntah...dr pada cerita kat org, tp org
X paham baik aku nangis. Pastu lega lah. Eh...tp kalo cerita kat org pon
Mesti beriringan dengan air mata...baru feel.

Apa guna ada duit memang semua boleh setel sendiri. Kena setel sendiri.
Tp kalo dah mcm org xde family. Mcm ank terbuang. Mcm adk tiri. Buat apa.

Aku tahu. Mak aku bukan x cara pasal aku. Tp dia xnk memandai. Sebab dia
X boleh nk uruskan majlis aku mcm mana dia uruskan majlis kakak n adik aku,
Makanya dia xnk memandai. Memandangkan aku yg keluarkan semua kos maka
Dia xnak memandai aturkan itu ini. Aku paham. Tp terkadang stress. Terkadang
Aku perlukan family aku. Aku perlukan mak aku. Aku perlukan adk beradik aku.

Ntah...cm ne nk ckp ea. Bukan dorg x amek tahu pon. Tp semua keputusan aku kne
Buat. Sometimes menstresskan aku. Plus duduk jauhkan, lagi la terasa mcm terpinggir.
Aku x harapkan pape dr mak aku pon. Dia da byk berhabis tok akk n adk aku.
Tp bila stress mjelma rasa mcm x adil. X adil bg aku. Walau berjuta pon duit aku,
Biar lah adil, x mintak lebih pon.

Eh...

Tp rasa nya aku bising, perli kakak aku pasal why both of them da kawen terus
X cara pasal mak. Why??? Kenapa nk ungkt apa yg di buat pada masa silam.
Yang penting masa depan. Mak belom mati kot nk cerita benda2 past nie.
Yan penting esok. Next week. Next month. Next year. Xkan sampai situ je nk
Senangkan mak. Xkan aku sorang yg kena ingat jasa mak sebab aku sorg je yg berjaya?
Abis korang xyah balas jasa mak.

Berapa kali pesan. X byk. Sikit. Janji ingt. Jgn kata bkn tanggungjawab ank perempuan
Jaga mak. Jangan. Abs apa jasa kita pada mak? Xkan bila malaikat tanya apa jasa kita
Pada mak kita, kita nk ungkit benda yang 4 5 taon lepas.

Berapa kali pesan. Kita jauh. Menjenguk jarang. Bukan nak ukur jasa di balas guna
Wang ringgit. Tp tu je tanda yg kita ingt dia. Jangan Da keluar dari rumah dia. Dah terus lupa dia.

Mcm mana nk tegur. Kita adk. Macam mana. Kita je lah yg buat. Adk laki untung. Walau di marah
Habis kan beras di rumah. Kurang2 sakit demam mak. Di bonceng nye ke klinik. Pahala yg dapat lg besar
Dr kita. Kita apa dapat. Kalau sebulan rm50 pon berkira. Di bilang2 apa yg dah lepas.
Apa kita bawak. Di sana nanti bila kita bertemu kembali dgn nya. Tersenyum kah kita, atau
Menangiskah kita.

Susah kalo org xnk paham. Da dapat keluar dr rumah da rasa bebas. Dari bebelan. Dari tengkingan.
Ok bebas. Tp jgn lupa. Jgn sesekali lupa..

Bila kita jatuh tersungkur. Bila kita tiada tempat bergantung. Bila kita tiada apa untuk di jamah. Pada siapa
Kita pulang. Siapa yg terima kita kembali. Rumah siapa kita tumpang berteduh.

Walau kita dah luka kan dia. Walau dia menangis dek degil nya kita. Walau dia da bersiap sedia dengan
Bebelanya. Dengan amarah nya. Dia masih tetap terima kita kembali. Dia tetap sedia kan makan kita.
Tetap pastikan perut terisi. Tidur berbantal. Ingat tu...