si comel n si ensem

Selasa, 18 Februari 2014

kesian kat diri sendiri...

salam sejahtera..

kesian kat aku... tetiba rasa nak nangis sebab kesian gile kat diri sendiri...

sekarang nie keje aku dok kumpul resepi je.. mcm2, dari nasi maqhlooba la, nasi mandy la, panna cotta la, salmon grill, roti naan dan ayam tandoori..eh,semua la... tapi cari je... dengan harapan nanti dah ada rumah boleh masak macam macam...dah banyak menu nak sumbat lam perut laki... oh, x sabar.

tapi lagi kesian kat laki aku...tetiba nak nangis tok kali kedua sebab rasa diri loser...

menjak kawen,sekali je kot rasa air tangan binik dia ni..kawen bkn main mahai..berabis berpuluh ribu, 7 bulan nikah sekali je aku masak..tu pn bila ahli korga sume p ipoh..so kitorg berdua. mengeletis laki mintak aku masak tomyam,kata nya dah lama x makan tomyam aku masak..aku pon mengeletis jugak dapat masak untuk laki.. siap pakej ngn telor bungkus febret laki lagi...

tapi...

itu je lah. itu sekali je la bley di banggakan pon. huaaa....masa belom nikah kemain hari2 masak bawak bekal bagi tunang makan.dah nikah hampeh. isk3...sedih. aku bukan apa...x berani nak sentuh dapo MIL aku, merelip sangat. lagipon segan ai nak bagi korga rasa aku masak..huhuhu...bukan sedap pon. laki aku xpe la... dia bantai je...asal jangan boh garam berkilo2 ok la dia..

ada la jgk berangan nak masak kan. beranikah diri sbb mil pn ada je offer kalo nak masak masak je la.. tapi, husband mcm x berapa nak encourage plak..sebab takut mil bising kalo pape jadi kat dapo tu.. huuu....

alasan je kan???

hurm. alasan je....tapi, mmg mil masak stail lain...cermat. aku masak memang akan tongkang pecah lah dapo tu...so agak risau di situ.

kesian nye jadi aku.....

bila la nak ada umah ni....nak ajak p beli area selain kajang pon mcm x berapa daya je sebab husband dah nekad nak beli area kajang jgk. kalo beli kawasan lain..agak2 dah bley kunci dah kot...skang nie tengah cat umah... oh berangan. kitorg bukan set bajet low pn...bukan 200k. masalah nya ada umah kat kajang tu, teres biasa 20 x 70 dah 1.2mil, apa cer????

ahhh...balik nanti ajak husband makan roti naan cheese ngn ayam tandoori lah.

p/s : NO SEWA!!!!!!