si comel n si ensem

Isnin, 26 Mei 2014

mom2bee : demam

salam sejahtera...

olohh...olohh...demam pon nak wat entry, keh keh. nie kira rentetan dari entry dugaan Allah buat kami tu la..ala, tu yg kat bawah tu je... nampak nau xde idea nak taip entry kan...ngakuuuu.....

seperti dalam entry sebelum, kan aku cakap hari tu aku demam. so jumaat tu, berjemaah demam ngan suami..teros dua2 mc.. miahaha...dua2 melepek sorang ngiring kekiri, sorang ngiring kekanan,tido sepanjang hari. tp da maghrib cam tu suami dah ok..aku lak masih ko. smpai ahad, rasa dah baik cket... puiii baik...hahahhaha,

berlakon demam dah baik sebab nak ajak suami p baby fair kat mid valley. semangat kata kau. p rembat bedding set tok baby cot, bersekali dengan set mandian brand bud, memula nak beli baby bump balm tu je..sebab mandian ingat nak beli brand tropika tu je.. wangi cket bau nya...klo yang bud nie xdo bau...kalo amik yg 9+% organic tu ada bau oren. tp suami nak yg 100% organik maka nya xde la bau. masa tu protes jgk, nanti eby kita xwangi....xde bau..

sekali husband smash dah kalo mcm2 bau tah jadi apa la pulak, sebab ada beli bedak ngn losyen pigeon sakura tuh. yeee.... tau, x elok pakaikan bedak kat baby...ye...kita x pakai kan. tp time baby2 belom cukup sebulan tu la... lepas tu dah besar cket kita nak pakai kan jugak..feduliksss.. eh, kita dulu pkai je bedak baby..elok je x sakit pon.. kita xde la p taruk lam lobang idung dia ke apa ke.. takat sapu2 kat belakang tu...ok lagi la kot kan...hahahaha...

so lepas dah kena smash ngan suami, kita amik trial set tok newborn tu ngn mandian head to toe saiz besar tok newborn jgk. suami soh amik g infant...booo...dia ingat trial set cinonet tu cukup eby pakai sampai 6 bulan??? lagi beli apa yek?? xde dah kot.. baju bajan x beli dah sebab dah banyak sangat dah...siap dah beli yg 12 month dah pon...hahahaha....

balik dari baby fair, demam blik, pffttt. tapi ingatkan dah bley p keje la..bangun pagi senin tu mmg xleh angkat kepala.. badan panas balik, terus decide p colombia asia.. kena amik darah. doc risau kena denggi...saya pon risau jugak doc..5 hari dah x kebah2 nie. rupa nya ada virus dalam darah..org panggil demam virus la.. siap ada dua jenis lagi, satu extra 25% dalam darah. Y satu jenis lg tu lebih 4 ekoq..tapi xdak apa lah...xkena warded ke apa..sebab badan x panas sangat.

cuma nya..batuk tahap anak dalam perut pon stress..mak batuk anak tendang macam main passing baton plak. dpt mc 2 hari. rabu masuk keje tapi jejak je kaki kat opis..terus ase nak pengsan. patut dah ok...antibiotik ada tok 2 hari lagi. so turun p klinik panel..dpt lagi 2 hari mc.. total mc 5 hari...syabas beta...aku kalo dah demam xde cket2.. dari kecik cam tu. tp nak dapat ke demam mmg makan tahun.

cuma nya lepas kahwin hormon jadi haywire cket...biasa la.. biasa tu...biasa...hahahaha, paham2 la ea... nak2 lagi tengah pegnen nie kan...lagi la..dah macam energy tu divided by 2. tp xde apa...yang pasti budak cerdik nie kat dalam ok, sakit pon xpe...seronok... cerdik sangat oiii....

mcm hari tu kitorg ada p tgk show house kat semenyih.. everything is ok cuma nya jarak tu sedikit jauh. masa aku dok lepak baring2... bapak nya baring sebelah gosok2 sambil cakap2 ngn dia..tanya nak x kalo abah beli umah kat semenyih... kalo nak baby kick.. wahhh...beria ko dia kick.. mcm kan dia tu paham je mende orang cakap kan...nie kalo kat lua nie mmg mintak picit2 nie...comey sgt perangai mcm bapak nya...

aku gelak je la kan..aku mmg la nak umah tu, jauh pon bukan aku drive..aku tido je. skali bapak nye bagi ayt pasrah.. kalo abah beli umah tu nanti jauh, nanti abah balik keje lambat, nanti tkde masa nak main ngan baby..nak lagi x umah tu? kalo baby ok, nak umah tu baby kick.. diam ko...diam sampai sudah..tros x kick dah..hahahahaha... bajet comel la tu..serius nie mintak picit..sabar je la aku...

dah...nak cite pasal demam je..dah melalut sampai mana dah...

btw, doakan kami dapat umah dalam masa terdekat nie.. umh semenyih tu cket je lagi nak booking, cket je lagi..tp pikir anak... xjadi la..insyaAllah ada rezeki kami..insyaAllah..