si comel n si ensem

Selasa, 30 Disember 2014

Family miskin family kaya

Salam sejahtera,

Dah hujung taon , dah Dapat gaji semua kan. Dapat bonus?? Alhamdulillah...

Ada lebih tu asing2 kan sikit buat sedekah. Buat modal untuk rezeki taon Depan plak.

InsyaAllah makin byk sedekah yang di hulur makin bertambah nikmat Allah buat kita, amiin.

Aku?? Alhamdulillah taon ni msh ada rezeki bonus tu. Mcm2 idea dok ada dlm kepala Tp xde untuk diri. Walo mcm tu aku hepy.

Al kesah family miskin family kaya. Jujur aku ckp, Dan sikit pon x malu.. Aku datang Dr family susah. Family aku susah, aku sorg je Yg bkerjaya. Beza dgn family mertua. Tp aku Bukan nk beza kn pon..dua2 pon family kn.

Tp ada Satu masa, husband mcm ckp aku terlalu lebih kan family sndiri. Erm... Cane nak ckp ea. Nape bunyik mcm aku lawan ckp suami je nih!!!

Erm...gaji isteri, sukati isteri la nak buat apa kan??? Tp, aku ni jenis Yg duit sndiri pon nk bgtau suami jgk. Nk beli apa pon mintak izin. Tabiat.

Apa aku nak Tulis tadi?? Lupa dah sebab dok risaukan family kt kelantan.

Oh, ok. Suami xde kesah pon aku nak bagi mak aku. Cuma suami ckp aku mcm beza kan dua keluarga ni. Keluarga mertua pon keluarga aku jgk.

Haisshh...Apa belit2 ni.

Tapi, mak aku, aku yang bg duit bulan2. Mak mertua suami yang bagi. Tapi apa2, Memang aku utamakan keluarga aku. Mcm keluarga mertua Boleh kira senang, adik beradik husband pon berkerjaya.

Bukan aku nak lebih kan keluarga sendiri tapi keluarga aku lebih memerlukan. Mcm musim banjir ni. Korang semua dok sedekah Kat tabung banjir sume tu kn.

Aku pandang je. Baik lah aku sedekah Kat adik sendiri. Walopon dorang x kena banjir tapi xleh keje sume so xde duit nak makan,nak beli susu anak sume.

Keluarkan zakat, sedekah anak yatim aku bagi anak sedara je. Sekurang2 nya aku senangkan keluarga sendiri.

Mcm aku pilih kasih. Macam aku kedekut nak bersedekah. Biarlah. Allah tahu. Tangan Kanan yang menghulur, tangan kiri jangan sampai tahu. Senyap2.

Eh..kang ada kata entry ni pasai aku nak risk takbur, nak cerita aku sedekah sume. Xde.

Aku pon x paham entry aku ni pasai apa. Arrgghhh....