si comel n si ensem

Rabu, 13 Mac 2013

lama dah..

salam sejahtera...

off kejab topik nikah kawen. nak bercerita pasal isu kat opis. pening kepala..macam2 lah. ada boss yang ya rabbi..menyakitkan hati. malas nak cerita lebih2...

cuma nya.....

kitorang ada report kat akak admin opis kitorang yang bos kitorang nie baghal. opss...bia lah dia baghal tp x baik kan..panggil dia mcm tu. dalam opis ber-econd dia ley selamba je merokok. MasyaAllah, berapa lama kitorang pertaruh kesihatan dan nyawa kitorang. dah lama dah...tapi sekarang nie makin menjadi2. 5 minit sekali kot dia merokok. memang dia bukak tingkap, tutup pintu. tapi bau tu still merebak ke dalam opis.

so semalam akak tu pon pegi la bagitaw dia, kitorang nie da x tahan dah dengan bau rokok dia. masalah nya kalo mende tu x bahaya x pe...hari2 hidup dalam opis yang di penuhi macam2 racun..ko agak sihat x? hari2 dok telan habatussauda, hari2 dok telan vitamin, hari2 minum air kosong banyak, hari2 exercise x-least sekejab..tapi kalo hidup macam dalam botol yang berisi asap rokok..agak2 berbaloi x aku dok jaga kesihatan beria??

yang xleh blah nye......

bos baghal tu xleh terima okeh!!! xleh terima kitorang mintak dia jangan merokok dalam opis. terus wat syarat. xleh makan nasi lemak, xleh makan kari. dengan kata lain xleh makan kat opis. dis is opis not canteen. waaahhh... blur kejab...masalah nye kita ada kantin ke??? boleh makan paling lambat kol 9 pagi jea. rehat kena masuk kol 1.45 xleh lambat. xleh pegi tempat org lain jual baju, tengok katelog coli..bla bla bla...

ok fine.

owner company nie x bising pon. owner building nie x bising pon. bos besar yang ada share dalam company nie x bising pon. nak makan, makan la..janji keje siap. kalo ko dok hadap makan je tanpa buat keje langsung, xpe gak nak marah kan. dia bos yang makan gaji je sebab nak pakai nama tok projek bumi pon bising. padahal... untuk each job..ko bukan sign dekat kolum director, kat kolum project manager je...so xyah la nak berlagak bos sangat.

ok xpe..kita hormat dia as bos kat cini je lah.

tapi bodoh ok. kalo dia bau nasi lemak, dia akan merokok balik. masalah nye...... ada ke fatwa yang mengatakan makan nasi lemak dan kari tu haram? ada? bak tunjuk.....

kitorang xnak report kat bos besar sebab hormatkan dia as 'penjaga' kat bawah nie. tapi kalo dah cakap dia merokok jugak fine...mari lah kita report bos besar..

perangai macam budak. bodoh...

Isnin, 11 Mac 2013

WP : kursus kahwin

Salam sejahtera..

weekend ritu dah g buat kursus kahwin. buat area rumah jea..tapi agak mengecewakan. bukan kecewa dengan ustaz2 yang memberi ceramah tapi kecewa dengan pihak pengurusan. ustaz sume best2...nasib ustaz best so xde la rasa nak berkurang hajar sangat. nanti2 lah cerita ea..sebab sijil xdapat lagi nie...

kang kutuk2 tetiba opis derang terbakar ke..sijil aku gak yang bermasalah kan? hahaha.... ok lah, pape pon..alhamdulillah setel 1st step...

update march checklist

02/03/2013 - beli cincin dan gelang - done

09/03/2013 - 10/03/2013 - kursus kahwin - done

15/03/2013 - buat passport dan fitting baju akad nikah - (dah call akak tu, da boleh g fititng)

16/03/2013 - ke MATTA FAIR dan BBQ kat umah nenek tunang

17/03/2013 - food testing / survey baju bertandang

30/03/2013 - ambik baju akad nikah

yang hari tu sikit dah bertambah xtvt nye..makin pack, badan dah penat..ase nak berehat2, rumah dah macam tongkang pecah..dapat kemas cket2 bila balik dari opis awal. tapi last week memang xde awal nye...maghrib kat opis je manjang. redha..redha...sabar, harus kuat...moga segala penat dan lelah mendapat ganjaran yang baik dari Allah..amin........

noted : **tu maksudnya x pasti lagi..sebab en.tunang cakap kalo aku penat, xnak pegi ahad nie xpe la dia bley pegi nilai 3 dengan parents dia. ala....nak ikot g nilai 3 jugak.....huuuu....tapi tengok la, food testing kejab je kot..so boleh la kot..uhuk3...