si comel n si ensem

Jumaat, 2 Ogos 2013

WP : final fitting baju bertandang.

salam sejahtera..

semalam dah fitting baju betandang. heh. ok tu je nak bagi taw.....

hahahaha....xde lah. semalam dalam kol 6 gerak dari opis, bukak waze carik jalan paling less jam nak ke putrajaya tuh. fuhh....tersesat sesat lah jugak. bukan sesat apa. bila aku cakap, masuk kiri elok je mr.hadi jalan terus, pastu tanya..simpang ni ke? hoihh...hangin beta!!! pastu suroh masuk smart.. dia plak konfiden cakap x masuk smart. wah...dia lagi taw. last2..pakai jalan yg taw je.. masuk MEX, kalo gini kalu...baik x payah bukak waze! awal2 lagi tuju MEX memang konfirm2 la x jam sebab tol mahal!! tapi nak tuju ke situ dekat bulatan tu bercinta jugak la...sume bawak cam hareeemmm...

sampai putrajaya 5 minit kol 7. so p alamanda, konon nak bukak pose kat sana...tp sume full house. sume nampak mcm local resident je, korang nie x masak ke?????? wah wah.. tetiba nak marah org kn? even food court pon full..last2 beli boost ngn auntie anne je. boleh la...isi perut.

masa fitting tu, dan2 akak tu tanya pakai korset x? halahaii...pakai kak, saya tengah terseksa jiwa raga ni.last2 akak tu suroh bukak baju dia nak tengok korset tu. erkk...ooookkkk. pastu akak tu cakap aku xleh pakai yg kancing first tu..sebab longgat, tu rasa x selesa. pastu bebel2. awak nie kurus sangat. pakai nombor 2, kalo bley pakai nombor 3 tapi mesti awak x selesa so pakai nombor 2 je. baik kak...huh.

dah fitting2 tuh..akak tu just measure hujung kain je. tang pinggang, tangan sume xkan di alter. pastu aku try gak la kenen2 kot boleh kalo x pakai korset kan. x boleh...memang la awk dah kurus, pakai korset nie bukan nak sembunyi lemaks mcm org lain tp tengok bila awak pakai korset, badan awak nampak tegak..postur pon cantik je. elehhh....cakap je la nak suruh org pakai jugak,nak puji2 org kurus konon. fine2.

tetiba masa keluar posing2 depan FPIL, akak tu betul2 kan kain pastu tanya...nie apa tertonjol keluar ni?? erk... siap cakap kat kat MIL sambil di perhati oleh FIL, dia dah kurus sangat dah nie, tengok tulang pingul pon timbul. ai was like..erkkk...??? bukan semua org pon sma ke?

masa balik tu ngadu domba kat mr.hadi, malu aii..acane akak tu cakap kurus sedangkan perut ku.. cough cough..boroi. erm...mr.hadi cakap maybe ayg da kurus sangat sampai nampak usus. yang boroi tu bukan buncit tapi usus. hahahahaha...mengong!!! bley plak cam tu.tapi tang bontot kim k ngn peha beyonce tu xleh wat pe la, mmg signature, hahahahha.

di sebab kan akak tu x alter tang pinggang. so nanti majlis boleh jea kalo wat2 terlupa nak pakai kan? bhahaha....tp akak tu berkali2 pesan. jangan lupa pakai korset taw? nanti masa akad nikah ngn sanding belah yan pon pakai jugak taw?? erk... erk... ok la... ye la...

Isnin, 29 Julai 2013

WP : korset untuk bakal pengantin lebih menawan

salam sejahtera...

tolak hari nie, tinggal 3 hari lagi nak balik kampung.. weewee.. cuti.... cheq cuti sebulan no...jgn jeles. haahahha. well xde la seronok mana pon. semalam xleh tido sebab pikirkan balik nie kena berhempas pulas, nak kena kejarkan semua benda...semalam dah rasa penat siap2 dah. huhuhu....

ok, berbalik pada korset. well, to be truth sangat x suka korset. aku kalo boleh bra panties pon tanak pakai, ko nak suroh aku pakai korset?? duhh... rimas oii... rasa mcm x bebas hidup. terseksa jiwa raga...omaaiii...banyak lg lah!

ye aku taw. wanita suka cantik. wanita rela terseksa demi cantik. aku pon wanita. aku pon suka cantik. tapi nak terseksa demi cantik?? erk... erk... exercise aku bley lagi (yang lite2 je la), kontrol makan aku MUNGKIN boleh lagi (bhahaha). tapi.... korset..erm, aku xsuka...di ulangi, aku rimas....

tp....

jemaat hari tu FMIL mesej. tanya ada korset ngan girdle x? of kos la xde... pastu FMIL gtau en.tunang yang akak butik mintak pakai korset time final fitting. maka nya?? harus lah pakai korset time nikah nanti kan?? omaaiii..... FMIL suroh p beli korset, yang murah2 je...tok di pakai time nikah tu je..

berdendang sayang berlagu riang jugak la kat telinga en. tunang, boleh x kalo xyah pakai korset tu...sebab masa fitting hari tu elok je baju tu...ngam2 jea. da x payah alter apa dah, cuma kurang tinggi jea. hahaha. tapi x berjaya, kena beli korset gak.. grrr....supaya baju tu nampak tegap terletak cantik. yeee laaaaa......

so sabtu ritu g mines, amek cincin nikah en.tunang yang berjaya mengkopak kan lagi poket ku yang sedia rabak ini. dah nak setara cincin aku dah!. lepas amek cincin, pusing2 carik apa kedai ada. jumpa minoshe ke apa nama kedai tu. x masuk sebab x kenal...hahahah. en.tunang ajak p mid, suroh carik kat triumph. eh...triumph ada korset eh? tu bukan body shaping ke?? ntah... pastu jalan lagi...

jumpa skiva. masuk...tanya2, makcik tu mcm x tahu je apa yang dia jual. dah..jom blah. pusing lagi, jumpa intimas by skiva. ok skiva jugak. tapi xpe lah... jom masuk. ala... barang sama je pon, nama kedai je lain. ok itu kakak sangat membantu... pung pang pung pang, siap testkan pakai..ok la, skiva je la. nama pon nak pakai skali je kan...

last2.. rembat korset ngn girdle yang made in taiwan ke apa..yang teknology nano, bamboo?? ntah...dia ada dua, made in malaysia kain mcm nipis sket. ala...nak nipis2 baik beli body shaping, spanx tu. so amek tu. amek bra jugak 2 lai, panties match ngn bra. dah tu jea... rega?? erm.. erm.. ntah. 3 ~ 4 hundred something, ai is lupa. en.tunang yang bayar so ai is no bother to tengok da price..bhahaah.. but ok la kan...ritu rembat 2 set of bra kat la senza pon rega lebih kurang. setakat nak wat belasah beli skiva tu ok la kan?


teros dapat member kad valid 2 years, yeay...da ad member kad la senza, da ada skiva. Hajat hati nak aim vic secret ngn xixili...huhuhu, tp xdpt dah la...bising bakal sekatil, asyik bli bra je,mihmihmih

amek korset ngn girdle saiz paling kecik. tapi hari ni da test pakai korset tu.. sebab nak bagi biasa, kang ada pulak pengantin amuk tengah2 panas nanti. pakai kancing memula tu. tapi dah petang jadik loose, kena pakai kancing yang nombor dua tu. bhahaha...baru pakai sehari dah kurus, mabeles lah!! hik hik.. alaa... sebab pose, memang la dia longgar. ce lepas bukak sat g...jadik ngam balik la...

bertabah je ni ha aku pakai. pasrah jea... ikot hati nak je lari masuk tandas bukak.. hahahah...sabar2, sabar...tp yang best nya hari ni x rasa sejuk pon. selalu nya rasa mcm beku dok lam ekon. tp masa pakai semalam kat umah, xde ekon.. xde rasa panas plak. mcm adapt dengan suhu plak ea.. eh...tipu la, belom betul2 pakai tengah panas lagi...hahahah.

P/S : tetiba hari nie terasa nak makan lamb. menjejeh jejeh dah ailio nih. rasa mcm dah kurus cket so mula la mencari inisiatip tok tambah berat..ngahngehngoh... :)