Posts

Showing posts from June 15, 2014

our lil crib : second step ( Loan application )

salam sejahtera...baru semalam setel kan borang permohonan untuk loan. tapi saya is risau...huhuhu. semalam setelkan dokumen mengarut2 yang agen mintak untuk apply loan. semalam jugak officer OCBC bank datang opis, isi isi borang, pas dokumen yang dia nak...tetiba aku risau. risau sampai xleh tido. sebab husband tanya pasal salary slip aku.. uhuk3.bulan lepas, aku ada amik unpaid leave..dalam 500 gak la kena potong gaji. takut benda tu efek monthly income. isk3... nanti loan x lulus...huaaaa.....lepas tu husband cakap ok kot, sebab kat slip gaji tu ada tulis basic pay, so nanti kalo banker tu tanya ckap la.. ayg pegnen, x sihat dan kena amik unpaid leave..huhuhu. kalau tanya..kalau terus rijek???tolong la lepas...tolong la... nie pon kitorang absorb kan semua legal fees dalam loan tuh. so monthly lagi la bertambah kan...alahai risau nye......yang kes market value tue..yang antara RM550 dan RM560 tu..kitorang bley dapat 90% dari RM560. dah gembira sikit kat situ.. tapi worried balik se…

mom2bee : 3rd trimester...30 minggu sudah

salam sejahtera...alhamdulillah, baby A dah berusia 30 minggu dalam womb ummi nie... syukur. harap2 baby A membesar dan di lahirkan dengan selamat nya.. hari2 ummi abah doa yang terbaik untuk baby A. macam mana kita, macam tu la mak bapak kita nak kan yang terbaik buat kita...lately baby A makin agresif, kadang2 dia macam mengetuk perut..tendang tok sah cite. paling sakit bila dia buat tai chi... regang kan tangan or kaki sampai tersembul perut lepas tu slide..aduiii...sakit tau. tapi ummi x marah, ummi cakap lelok, ummi x marah tapi ummi sakit, ummi suka baby gerak..tu maknanya baby sihat.kadang baby A mcm curious, sebab nya..bila dia gerak tendang2 or buat ombak dalam perut ummi, ummi letak tangan. baby diam kejab...pastu baby buat gerakan meraba raba tangan ummi... tak tau la raba pakai tangan ke, kaki ke, bontot ke, bila tukar tangan ngan abah..baby diam kejab..tengah pikir kot tangan siapa..lepas tu dia raba raba tangan abah plak, hahahaha...priceless sangat...time tido jangan na…

tabungan