Posts

Showing posts from September 23, 2012

alhamdulillah....rezeki kawen.....

syukur sangat....dapat la tambah duit tabung kan...
tgk orang lain tok buat list nak shopping, kita telan liur je la..
xpe...xrasa terbeban pon..ase seronok dan excited plak..

tu la org kata, bila kita da bersedia nak melangkah ke situ..
insyaAllah Allah permudahkan jalan kita, andai ada ombak badai tu
biasa la kan...ujian Allah. kalo itu pon xley nak tempuh mcm mana nak hadapi
alam rumahtangga nanti, betol x?

walopon sume staff dapat, tapi aku still cakap nie rezeki kawen and
syukur sangat. dapat la RM1xxx.xx...xsmpai stengah bulan gaji pon
tapi still hepy..

nie kira rezeki kedua untuk taon nie lepas dapat kenaikan gaji tengah taon ritu.
yang nie x semua dapat, jadi hepy sangat sbb me and pakwe antara insan2 terpilih itu..
semoga bertambah2 rezeki nak kawen kami nanti.... amin.....

Tailor baju kahwin sayeee.....

siapa dia tailor pilihan saya, tailor pilihan saya nama nya kak lin, chan mali chan oii.. chan mali chan oii..

jom nyanyi2 riang ria senang hati walo pon hati gundah sebab takut outcome dia terok. eeiii..mintak2 la x, mintak2 la ok...

sebenarnya aku pon xtaw kak lin nie penah jahit baju nikah or not.. aku gamble jea...sebab da biasa hantar baju g opis kat dia.. erkhh...baju kurung la.. aku bg dia jea..

tp still berat hati nak bagi kain chiffon, sbb... sume taw kan kain chiffon lemah gemalai not sume org bley jahit.. owoohh...owoohh...takut2, ingat nak beli chiffon beaded... so kalo hancos memang menangis lar... kalo chiffon kosong tue..menangis stengah hari je la..huhuhu...

redha je la..redha, nak murah kan? plus..dress aku y dia jahit tu lawa apa, bagi aku la, aku suka...org lain lantak lah.. da tanya dah kak lin, bley jahit x? 3 pasang.. ermm...mungkin lebih, sebab xtaw nak design cam ne.. hua hua hua.. dia kata bley..and since aku nak nikah seminggu lepas raya, dia suruh aku hantar…

Rumah @ Kereta???

Semalam, otw g opis...sabtu pn masuk opis weh..klo ada ot xpe gak..
Lalu depan satu taman perumah..cantik mcm style british cket umh dia..
Pastu ad signboard for sale..

Me: abg...bila nk beli umah??
Him: banyak duit.
Me: ala..org len sume tu bkn beli umh cash gedebuk pon.
Him: ye la...beli umh nt xley la beli kete u syg. Nt kte blk klantan nek flight je la eh??
Me: hurm...ye la...beli kete. Xnk r blk nek flight..kte dok la ngn mak abg smpai tua
Him: xde la smpai cm tu skali...
Me: apa kata mintak beli umah bapak abg kt bangi tu. Wat agreement byr bulan2. Kira sewa beli je la.
Him: xnak la...susah. *sambil sengeh2.
Me: ha..nie mesti takut ngelat sbb bapak sendiri ni..

Fakta.
Ye..lepas kawen duduk ngn mertua.
Ye..lepas kawen baru aku nak beli kete.
Aku ke?? Tp komfem bukan aku yg bwk. Konon nk kete import tp xnk amek risiko kne makan bercatu.
Jadi beli kete mesia je. Persona kot.
Tp bila pikir blk..dia pon nk beli kete jgk. Skang ni pkai kete
Bapak dia bg je,civic lama. So...decided. b…

tabungan