Posts

Showing posts from March 31, 2013

WP : what if i'm not capable to give u a child???

salam sejahtera.......

Entry ni dah lama dlm simpanan. Taip taip...nk post x berani, takut...
Sebab bagi sesetengah org, berbicara soal anak sebelum nikah adalah taboo...
Mcm mengumpul barang baby before nikah...jangan! Nanti x dpt anak kang...

Itu kata mereka...

Kata aku.. rezeki dlm kekuasaan Allah. Aku tulis apa yg aku rasa..

pertanyaan aku :

what if i'm not capable to give u a child?

jawapan dia sepantas kilat :

kawen dua...

sentap ayg.........

permintaan aku :

kalo x mampu ayg nak amek ank angkat...boleh?

permintaan dia :

make sure he/she still a baby. budak2 nie banyak akal dia...dari baby senang cket nk bentuk.

penyataan aku :

if, if u want ur own child. tapi ayg x mampu. selepas sejuta usaha, selepas sejuta munajat, selepas sejuta doa..abg perlukan ibu lain, bagitau ayg. jangan tinggalkan ayg di belakang. bagitau... kerana kurang ayg, ayg x mampu penuhi peranan seorang isteri, dalam pasrah, dalam air mata, dalam renyuk hati...ayg izinkan abg kahwin.

alahai sedih nye rasa..…

WP : balimoon ~the itinerary~

salam sejahtera honeymooners sekalian..

eh3...macam kan ko tu baru balik dari honeymoon jek kan??? hahahaah...eh, lepas gelak terus xde idea nak tulis apa.. hurmm... jab amek mood, g BW dulu lah......

fuhhh...lama betul BW carik ilham, dari semalam bawak ke hari nie..hehehe. so back to our topic yeh... sebenarnya bukan lah itinerary apa pon. just cerita perihal kerakusan aku jo. eh.....

dah x payah nak eh sangat...bukan rakus nak duduk lam bilik berdua xnak keluar ke hape ea...nie rakus nak pergi kesemua ceruk bali tu. serius...aku nak pegi semua. eh...xde la all temple and village..just area, semua nak pegi.. bedugul nak pegi, ubud nak pegi, gunung agung nak pegi, tanjong benoa nak pegi, jimbaran nak pegi, seminyak nak pegi, saraswati ke amende tu pon nak pegi, nusa dua, sanur...semua ceruk lah senang cite. tapi ea...u can put the blame on me.. u can put the blame on me..ceeiiittt...

masa nak membooking hari tu, en. tunang dah tanya dah..cukup ke 4 hari je? x nak pegi 5 hari je ke? s…

WP : done with march now let continue with april checklist

salam sejahtera..

lately perasaan nak ngapdet blog nan hadoo...dono why. hari tu kata la bizi. sekarang da x bizi pon xde mood jugak. hari nie lagi terok, xde mood nak bukak mulut, xde mood nak senyum, xde mood nak makan...xde mood sume. nak kata due nak piyed da dekat memang mbohong sgt la kan... tengah subur nie...erk, maknya nye baru lepas piyed hari tu...

tapi mandangkan rini 1 april. so meh la kita rajin kan diri aka paksa diri hapdet pasal checklist untuk bulan 3 dan bulan 4. yang sudah berlalu dan yang akan di lalui. malas la nak buat checklist terus sampai wedding day..mesti ada yang berubah2 kan. eh...nie timeline checklist ea...bukan what to do nye checklist.

update march checklist

02/03/2013 - beli cincin dan gelang - done

09/03/2013 - 10/03/2013 - kursus kahwin - done

15/03/2013 - buat passport dan fitting baju akad nikah - (dah call akak tu, da boleh g fititng) -done buat passport tapi akak fitting hampeh, baju aku nan hado di kedai nya...

20/03/2013 - fitting baju. datan…

WP : food testing

Image
salam sejahtera...

nie nak share pasal pegi food testing hari sabtu hari tu. untuk belah aku x payah la nak ber-food testing bagai sebab rewang kan..malas aku nak pikir, ikot suka la...lagipon mak aku yang handle...

nie food testing belah laki, tok bertandang lah. ikot aku pon sebenarnya malas nak ikot. aku ok je macam2 mana pon...tapi memandangkan pihak katering nak bakal pengantin ada sama, so ikot jugak la. everything sume en.tunang dah discuss dengan parent dia..so aku sekadar g makan je la.. ngahaha..aku ok jea..malas macam2, nanti di cop cerewet. wahhh...nie dah kali kedua aku guna perkataan di cop cerewet. adakah aku cerewet tapi takut di katakan cerewet???

xde lah...aku ok jea mcm2 mana pon...so FMIL aku pilih DJU CATERING / DJU KATERING??? specialist in nasi bryani johor, wahh..specialist gitu..hahaha. memula aku try nasi kosong. ko mampu? aku kalo makan nasi berkaler / berperisa mcm nasi lemak, nasi minyak or segala macam nasi aku akan makan nasi kosong dulu..eh, nampak sang…

tabungan