si comel n si ensem

Khamis, 18 Oktober 2012

produk membersih wajah kegemaran-sesuai ngn jerawat jugekk..

org kata...
kita kena bersihkan muka sebersih bersihnya..
kne cuci2 mekap dlu...walo x mekap mana..

bila da cuci bersih2, baru la muka x berjerawat.
tp kenkadang tuh, time muka tengah berjerawat...
muka macam reject je produk pembersih wajah nie..

x kira la... loreal cleansing milk ke, double cleansing bio essence ke..
sume mcm x berapa nk umph..
hati gundah gulana, cam ne nak bersihkan muka sebersihnya..
supaya jerawat x naik naik dan naik lagi...

akhirnya ku temui cinta sejati...
ngam ngn muka jerawat.. ngam ngn muka sensetip..
jerawat pon makin kering, tp muka maintain lembap..
suka hati oi oi..suka hati..

maka nya sekarang nie da boleh pkai cleansing milk
ngn double cleansing dengan hati girang..x terganggu dah.

apa yeh produk yg cam best iteww???
di persembahkan....anakku baby wipes....
hahaha...siyes best, muka bersih... mata bersih...
lama2 muka nampak mcm licin jek...
nampak jea...realiti nye, muka ku still mengerutu jgk...cket.

Satu kat opis...satu kat umah....
Baby wipes in actions


percubaan untuk senyum palsu cm artis...
muahaha, aku hamek gmba mn pndai senyum
Nampak x, nampak x?? Gigi tuh...bukti aku one of cullen's clan...muahaha,
Padahal gigi bersepah...k bye.


untuk kulit sensetip cuba la...recommended.
ada efek??? kalo untuk kulit baby pon selamat,
apa ntah lagi muka kita yg mcm2 chemical kita tenyeh nie kan????

Selasa, 16 Oktober 2012

official date..

salam sejahtera kengkawan....
nie nak bagitaw...kita da ada official date tunang kte... tunang???
pffttt...orang lain da selamat kawen aku baru nak kecoh sal tunang...
plus tunang mn bley kecoh2 kn...

tp nak bagitaw jugak... ala........
bagitaw kat korang2 je pon...xpe kan?
x wat announcement kat tibi pon, huhuhu.....


ok nak gelak kan diri sendiri jab...
hahahaha....mcm esok je nak tunang,
padahal 4 bulan lagi...


insyaAllah...moga2, berjalan lancar...
kitorang tunang 6 bulan jea, xmo lama2... insyaAllah...

Muka excited...

Isnin, 15 Oktober 2012

Mencari rumah x jumpa2, aii is xnk sewa..

sebelom merapu dengan lebih panjang.. nak kongsi ayat cambest nie cket..

ku impikan bintang, tahik bintang yang ku dapat.. maksudnya: apa je yg kita nak x semesti nye kita dpt sebijik sebijik, walo da plan elok, tp kuasa Allah kn. kita berusaha..tp itu je kita dpt... xpe, dpt jgk...syukur alhamdulillah dah..

owh, meh sambung balik..

kitorang plan kawen yang simple2 aja. titik. ( berapa ribu kali nak ulang) ala...mcm ustaz don tue, xpon lg simple dari tu... nie memang hajat hati kitorang, nak kawen simple..hue hue hue..

sekarang nie nak cite pasal rumah... yes rumah...kitorang tengah carik rumah.. which is aku kekadang x paham jugak ngn lelaki yang bakal aku kahwini nie...

before, berkeras la nak duduk ngn mak dia dlu, at least 5 taon (grrr...) dalam masa 5 tahun tue bley la nyimpan bagi kayo kan.. duit sewa da lepas..hulur duet dapur je kata nya lah.

pastu sekarang nie beriya nak carik rumah.. aku layankan je la..ingatkan just sebey2 bodoh je kan... ada la berkenan..yang mampu milik tp nanti kitorang kne makan bercatu la kot. so...xpe lah, kita carik rumah yang comfortable sudey, lupakan napsu diri yg nak umah besau.

nak rumah teres, x kesah setingkat pon... nak kat kajang, nak yang mampu milik means masih ada duit untuk berjoli tnpa usik duit tok simpan. ok....hado? xdo nyo........ sekarang nie perumah kat kajang sume yg hi-end jo... sume orang da kaya kot sekarang nie... plg cikai pon dah 400k, mostly 1m je....

then, dia bg kelonggaran, xpe...kita carik apartment, tp xmau flat kos rendah sbb parking mcm hape...nak apartment yg apa guard, parking terjaga, ada sistem 1 umah satu kete so xserabot parking berlapis, hado??? xdo nye...apartment skang nie aku tengok da ada gaya flat je...

xpe..kita carik yg service residence....xde la plak kat kajang kan.. nak kajang jugak. which is aku pon paham kenapa, senang... umah mak dia kat kajang, umah nenek dia pn kajang..so nanti ada pape senang, xde la kne tempuh jem bagai kan. plus...if kitorang nak beli rumah..aku memang kena keje dlu, xley retired lg (wuwuwuw...), so bila kitorang ada anak (insyaAllah) nanti, bley mintak nenek or nyang dia jagakan...save la cket kan.

tp xde la plop...aku pon cakap la lelok, xpe la...kita bukan kawen teros pindah keluar pon kn... ada masa nak carik lagi, straight je dia tny aku, ' ayg nak duduk bape lama ngn mak abg??' demm...aku plak yg kena. pastu siap cakap lg, kalo xde untuk bli buat sementara waktu nak sewa dulu...eh, aku mcm...ehhhhh....betol ke pakwe aku nie???? sebelom nie siap gaduh2 ngn aku sbb xnak nyewa, rugi kata nya... bek dok ngn mak dia dlu then bila ada rumah yg sesuai baru beli n pindah kuar. bila aku da ok... dia plak beriya nak dok lua....

xpe lah...ada la tu pas nie... tu kata, terkadang apa yang kita nak tu x semesti nye kte dapat sebijik2... ikot hati aku, aku da berkenan gile kat umah kat sungai long tu...tp memang kitorang pnye spending pas nie tight la cket...xleh mewah2 sangat.... so, xpe....kita carik yg x terlalu bagi strain kat poket, nak yang walllaahhh...pas nie, insyaAllah ada rezeki tuhan bagi...second home dpt la idaman hati ke, sape tahu kn???

dok khemah chomel ni je la....kawaiiiiii

same gak ngn honeymoon... da anta ketas keje kat dia, nak g maldives...bape kos, bape tiket flight bla bla bla... dia pon mcm teruja je tengok pulau kat maldives tu kan... aku siap comparekan kos kalo g gold coast (pilihan dia) lg... if gold coast of kos la lg mahal kan...tp aku ckp ngn dia, aku ok jea.... lgpon bleh compact lg total cost nak g gold coast tu...tp dia mcm ok je ngn maldives kan.... tp...memandang kan, dia beriya gile nak beli rumah... dan aku pon x kijam nak jugak p honeymoon kat maldives and gold coast tu... so aii is, rilek2 jea...

aku mcm, xpe lah....untuk right after wedd kita p bali je walo pon aku mcm x berapa nak suka dengan aktiviti kat bali... mostly tgk, g lawat kuil ke mende tu...erm, tp up to kita la kot, bley je kalo x pg... bley jea... hu....aku nak mandi pantai, sepuas hati...smpai hitam legam... (bukan dah legam pon ke??) huhu....

so...itu lah, pa yg kita nak, apa yg kita plan...kita akan letak tepi... bila mende lain mungkin lg penting dari itu... means, xde la sengket sampai xleh pegi...boleh. tapi, rasa bersalah kat diri... pastu pikir, dari pegi maldives, baik wat beli kitchen kabinet ke... ha..... mak mak sangat pemikiran...ayyooo.....

so, pkwe ckp la...xpe la...kita g bali dulu, maldives kte pg ujung taon 2014 plak ke, abs cane kalo xjadi beli rumah lg???? acane? kan bley pg maldives tu? erm...xpe la, anggap je tu memang tabung tok rumah...fine2....

so... biar Allah yang tentukan... sekarang nie...kita berusaha je la....

off wedding issues : produk review : loreal white perfect laser

salam jumaat....(erk...entry ni di tulis jumaat ritu..)

eh, patut hari jumaat post pasal tazkirah2 cket kan.. xpe la..post pasal kecantikan plak even diri x brape cantik pon.. da lama ase x post pasal kecantikan nie..

klo bace post aku yg lepas pasal review produk ke pasal kecantikan ke mesti taw muka aku ada masalah jerawat yang...xde la teruk mana, tp dia naik kat certain kawasan jea, silih berganti..pastu berparut...hitam. sakit hati oh tengok muka sendiri..

before nie, aku pakai loreal revitalift white, lama jugak la nak hilangkan jerawat tu.. tu pon dengan pertolongan bio essence bird nest sleeping mask and marvel gel dari ginvera, tiga2 nie mabeles..tp di sebabkan sikap tawadduk aku kurang, so result dia so so je la.. eh...still ok, jerawat da kurang..parut makin light, tp jeragat maintain.. pastu start pakai sun block cosmoderm, nie pon mabeles jugak...suka oh pkai sunblock nie, x caye?? ce try.... seiring (??) dengan masa, jerawat da xdok..wieehii.. i is soooka...

pastu cream revitalift white aku da abis, aku dekat sebulan kot xpkai any cream or moisturizer, tebiat gile perangai, mentang muka da elok cket. aku bantai pakai cosmoderm ngn bedak jea, tp cosmoderm tu best...xpakai mosturizer pon mcm da cukup...complete sume dah... pastu elok plak loreal kua produk baru, loreal white perfect laser, kengkonon bley puteh ngn ilang segala noda kat muka la...oh, teruja... teros beli, tp x beli serum....sebab masa tu serum nano white ade agi. eh... serum nano white pon ok jgk..best jugak.


nie da sebulan pkai white perfect laser nie...sbulan lebih kot.. parut makin kurang, tgl yg degil pon da light2 jea.. jeragat yg keras kepala pon da brown dh...da light jugak pori2 memang...ehhmm...mmg seronok la, kecik smpai almost x nampak dah akak2 kat opis pon tegur, even xde mekap pon muka nampak smooth jea... erk..tp xde la licin mcm kulit telo tuh..still ada lg, cuma better than before la..

tp ok la, aku pakai pagi jea...lepas semayang zohor x kuasa aku nak tepek balik, kekeke...sebab aku malas nak colek boh lam bekas kecik travel tuh.. nak angkut jea bekas loreal tuh, oh...tidak,berat... lepas zohor aku tepek cosmoderm ngn bedak je...hui hui hui....

yang x best dengan loreal white perfect laser nie??? da tengah hari gitu...dia wash away my mekap, klo tengok muka aku mcm xpkai pape...segala bedak segala cosmoderm mcm xde.. kalo biasa aku pakai cosmoderm ngn bedak jea..elok jea smpai petang pon ada lagi.. tp xpe la...sbb muka still nampak smooth, so xde mekap pon ase konfiden je..

pastu x suka sebab...terperasan ada line tudung mcm kalo muka burn tu, ala...kang kalo kita pakai tudung, dok sepanjang hari kat tengah panas, pastu bukak tudung..nampak la muka belang kan??? ha...lebih kurang cm tu la, walo pon x ketara sangat tp still bile perati2 nampak la belang tu...why la????

padahal aku xde la exposed kat bwh mentari banyak sangat, sbb pc??? eh...sebelom nie aku pkai cosmoderm je pon, elok jea... xde belang pon...tp sbb x beza sangat tone kaler dia tu..so ok la, sbb muka licin kan...so pejam mata je la...hahahaha....

p/s: muka aku pantang kena puji...pastu mesti naik jerawat... dah ko pehal muka???????????????????