si comel n si ensem

Sabtu, 5 Januari 2013

36 day until our engagement day : tgk hari...cincin sbentuk pon x beli lg..

salam sejahtera...

hari nie bad mood. sangat2 bad mood. semalam da nangis, hari nie ase nak nangis lagi.. nie baru nak bertunang blom nak kawen lg..

aku dah cakap dah. kalo mende aku cakap tu jangan la bantah, boleh x sekali sekala pertimbangkan. nie x..nak ikot kepala dia jugak. dah macam nie.. aku la yg geram. aku la yg sakit hati...

pasal cincin merisik ngn tunang nie..

kitorang nak amek ngn member dia jea, sebab dengan niat nak kurangkan kos dia, boleh la dapat harga member2 kan. selain tu bley tolong bisnes member jugak kan walopon ptolongan kitorang nie bukan di perlukan pon...kawan dah kaya.

yang aku hangin, awal2 aku dah cakap ngan dia. g la bincang ngn member dia. settle la awl2..xnak, xpe...kawan dia tuh bukan nak lari jauh2 pon. ok, fine!!! positifkan diri...ikotkan je la.

beria suroh pilih mana yg berkenan kat fesbuk kawan dia. pilih byk2 cket so nanti g tengok cam ne. aku pon pilih la,siap save kan gamba lagi nie....

sekali semalam, kawan dia kata xde on hand. kira pilih satu, bagi saiz tunggu siap. yg ada on hand semua buroks. geram.....sangat. kalo awal2 taw cam nie kan senang...boleh pikir cam ne, nak g survey kedai je ke mcm mana ke. nie dah lewat2 gini baru kalut dok tanya aku cam ne. sakit hati ok!!!!!

memang aku menangis beria r semalam. dua2 pon sengal...sekor harapkan member, sekor bizi manjang xleh cakap terang2 cincin tu kne tempah xde on hand. hangin jea aku. ko ingat sedap ke aci tengok gamba je pastu tempah...pastu kalo x puas hati pon nasib la. kalo gamba stok pakai dslr clear gile xpe la jugak.

sory aku cerewet...cerewet gile!!! kalo setakat nak pakai sendiri wat koleksi ke hape aku bley konsider lg. and kalo cakap kat aku awal2 macam nie macam nie..xpe jugak la..aku bley konsider. kalo aku xnak xpayah aku susah2 sepanjang hari dok hadap fesbuk nak save gamba satu2. sekurang2 nye dah ada dalam mind aku mende nie nak kena tempah...xleh tengok on hand..eeiiiii...sakit hati gile!!!!

pasal pelamin nikah...

aku ada dua pilihan sekarang nie. satu kat kampung, satu jauh cket la.. price wise is ok to me, tapi bila ada yg kondem mcm2...memang aku hangin. mekap nipis. pelamin x lawa.. serius...ase nak nangis jea. taw komen jea...sume benda aku kena settle sendiri. tolong lah... kalo xnak tolong aku, jangan kondem apa yg aku buat. kalo rasa diri sendiri pon xmampu jangan nak harap orang lain akan buat ikot cara kau. kalo kondem mende yg masuk akal.. aku boleh terima, nie....

Rabu, 2 Januari 2013

40 day until our engagement day : half day before new year.

salam sejahtera.....

Entry lama...
sepatutnya post nie semalam, tapi x sempat, hari nie baru dan nak menaip.. keje dah siap, hekkk 31hb ritu ramai yg dapat half day kan? ke ada yg x dapat half day? aku dapat..hehehe so kita guna kan lah sehabis mungkin peluang yang ada neh kan..

masuk opis dah lambat, dekat kol 10 kot, supposedly kalo masuk lambat, balik lambat so that x kena potong gaji. tapi selamber je kua awal jugak, hehehe...excited neh.

kua jea terus tuju tailor baju tunang aku, jumaat sebelum tu dah g fitting which is fit gilerrr.. so mintak dia alter, isnin amek. tapi pegi isnin tu akak tu cakap baju aku tengah otw, dia suruh datang balik kol 2. fine ah......

tanya akak tu ada x baju melayu lelaki kaler light peach yg match ngn kain aku. xde... so ke wisma yakin. bnyak kedai baju melayu. ada kedai ali omar yunus, tp x g situ sebab malas nak ke belakang, so carik kat omar ali. ada kaler, pakwe try pakai, ok ngam..bincanf2 cket decide tok beli je kat situ, malas nak survey2 dah.

pastu jalan2 nak abis kan masa, carik inner neck tok pakai masa tunang nanti jugak. amek dua kaler satu lilac gelap kot, satu cream..murah jea. yg lilac gelap tu ada awning, yg kaler cream xde awning. tp senang nak bagi muncung...totally love. hehehe.....

pastu g bunga reben beli batu swarzoski (gane la eja). eh..sebelum tu g klim craft kat belakang jakel beli pearl, saiz kecik ngn sederhana. kat baju ngn tudung aku ada pearl ngn batu jea, hehehe... malas aku nak bermanik bagai.

owh, ke kamdar jugak beli kain backdrop purple...so kain backdrop ada kaler putih, light blue ngn purple. fuh...memang macam nandek dah....hahaha. sume kaler ada kat pelamin aku.

lepas settle g balik kedai tailor aku, fitting..ok la,tp sooo not me. aku kan suka pakai baju gedobos gedobos. aku dah macam, ala......memang la cun cantik dari sebelom nie, fit gile sampai bley nampak aku nye tulang kerangka yg diaphragm kemende tuh. x puas hati, aku nak longgar..huhuhu... tapi amek jugak, malas nak suruh alter lg sbb dia bukan jahit kat situ, kat gombak. beli butang baju melayu pakwe jugak.

Sume berlaku area jalan tar saje...

terus balik sbb nak g usha rumah lak. ke kajang kito carik kerobau..eh, carik umah.. pusing2, kua masuk kawasan perumahan baru. teettt...terus berkenan kat yg itu. nak tu, nak tu... tp si pakwe x call lagi org tuh tny rege umah cam ne. beria je nak skali atas 400k. mampus!!!

dah dapat kontek nama sume, g tesco beli barang dapo cket..maka balik la kami dengan kepenatan tp hepi...

balik test2 skali lg baju, terai dok tersimpuh kot nampak mcm nangka ke apa..ok nampak biasa. try pakai shawl yg aku buat tu..fuhh...nasib baik aku buat tudung besar. saiz XL kot, haha..eh x la..tp besar la.. labuh dia bila di tarik2, di bega bega..cun2 atas bontot. ok la kan..nak tutup belah atas yg fit gile tu jea..sume tulang belulang kua..

tunjuk gmba aku da pin2 lace, pakai shawl..cm ne rupa dia..komen dia, xde guna aku boh lace kat pinggang sbb da tutup ngn tudung...siap bagi cadangan tok naik kan cket tudung tue, masih menutup dada tp... tgk la nanti.....

selasa kua konon nak g tengok cincin ngn member pakwe. sbb kawan tu jual emas. bley r dapat murah cket kan. skali rupa nya dia kte before kol 11. pakwe lak dengar after kol 11. sabar je la... g makan je la kat ichiban ramen. masuk watson beli vitamin yg mengkopakkan duit aku. pastu balik...

pakwe sambung bawak mak dia g beli barang2 deco tok hantaran dorang...lamaaaa... sampai ke malam.

k la, nak cakap tu jea...
entry boring.