Posts

Showing posts from December 16, 2012

52th days till my engagement day : hantaran da siap + sedikit teaser.

Image
salam sejahtera....

nak cite pasal isu semasa. eh..isu semasa ke? x kot...more to membebel jea, tp xpe lah.. nak cite pasal persiapan tunang dulu.

sekarang tengah patch lace kat shawl. eh..dah cite ke pasal nie? nak cite skang ke? ke nanti? erm.. wat entry asing la kot. ok la...tp bagi teaser shawl dlu la eh. owh..nt pkai shawl half moon jea, and no veil. konon nye half moon veil tp di jadikan shawl. eh..kira 2 dalam 1 la, nak jadikan veil pon boleh. nak jadikan shawl pon boleh.

ok nie shawl dalam pembikinan.........


kain shawl sama ngan kain baju. lace pon sama ngan lace yg akan di tampal kat baju. so xyah teaser tok baju la kan, sbb da taw dah.. Pakai mende alah bulat tu wat regang kain,amende ntah nama dia,untuk stitching tu..clamping eh?? Beli tu sbb nt nk jahit pearl kmende tu senang,chiffon kan lembut..xnak tertarik benang ke apa..

ok skang nak cite pasal hantaran. 7 dulang...sume da siap. dah pack dah pun, tunggu letak atas pahar,letak barang hantaran je nanti. idea deco amek d…

Dear follower

Salam sejahtera cantik manis ensem semua...

First, nak say sorry to yg follow and i x follow back tu..bukan tanak,
Xde masa. InsyaAllah nt free ill follow ok?? Sorry sgt...
Sampai ada yg komen follow me back!! Lg..wuwuwu, jgn la marah kitew..
Nt kita akan follow..eh??

i know ur talking behind me.

salam sejahtera,

kali nie nak post pasal kemerapuan lagi. lama dah nak up entry pasal nie, tapi baru sekarang rasa nak tulis. dua mende sebenarnya nie, xtaw la relate dengan satu sama lain ke x. tapi malas nak up entry asing2.

sebelum tu nak cakap, progress tunang da 80% complete,kot. hahaha... ada kot tu, well tok pelaminan tinggal only pasu dan bunga jea. tok baju, tunggu ujung bulan, hope ghope dia elok la. lace sume dah siap bergunting tunggu nak tampal jea. malam nie proceed tampal lace kat shawl. hiasan hantaran sume dah siap, tinggal nak tampal riben je kat keliling polisterin,itu nanti sebab da pack ketat2 dalam kotak tunggu kirim kat akak jea. apa lagi eh?? owh...tinggal nk beli bowl tok buah and coklat jea. barang2 hantaran tinggal cincin, baju melayu ngan cokelat jea lg.. xde apa dah kot.

ok, back to someone talk talk behind me. i know. how? ter...terdengar. i dont mind pon, cket pon x terasa sbb dorang x mengutuk or mengumpat pon. eh...cakap belakang tu bukan mengumpat ke?…

shop hopping : kain's hunting : jakel + gulati's + osman house of textile + mayasilk

salam sejahtera,

meh sini nak cite kesah ber hopping semata mata nak carik kain nikah yang berbaloi, mengikut kehendak hati dan murah. murah is penting. ding dong ding dong..xtaw nak pakai kaler apa tok nikah nanti sebab xde sanding. so baju akad nikah is penting...will pakai sampai petang. so harus lah cantik and mabeles. tapi mikirkan poket pakwe, so carik yg murah2. baju akad nikah dia beli as hantaran tunang nanti.

aku nie bukan jenis yang bila kata orang nak bayarkan, terus mengila amek jea yang mana berkenan tanpa pikirkan orang lain. xde nye terus lembut je leher, suara pon da terkepit macam suara kucing gatal sebab nak pujuk pakwe nak baju bling2 yang mahal itu. no no no.. its not me. walopon orang yang nak bayar tu mampu..x kesah. tapi aku akan pikir, kalo aku beli sendiri aku mampu x? kalu x mampu so aku x kan amek yang tu..(walo bukan aku yg bayar). sebab nanti kot aku nak balas balik apa yang orang bagi kat aku, xde la aku x mampu kan. aku x kan kikis jea..aku more pada g…

tabungan